Monday, May 28, 2007








...tuhan
maafkan diri ini
yang tak pernah bisa
menjauh dari angan tentangnya
namun apalah daya ini
bila ternyata sesungguhnya
aku terlalu cinta dia....

Thursday, May 24, 2007

:: my 1st car ::


alhamdulliah..after two weeks waiting,finally! ive got MYvi...yeah yeah yeah...*lompat bintang 18 kali* sgt2 excited...biaselh..sbb benda baru kot .. sbb tue feeling dia laen sket.. dealer tue htr ke opis which was very2 good service coz tak payah ler kene bersusah payah gie kedai dia..WHITe, itulh kaler warna pilihan ku...hehe..bukan ape, 1st time tgk myvi in white colour, terus set dlm mind kalo dh keje, dh bleh nk amik kete, i want dat white myvi..so kirenye one of my dream has become true...*flattered* pas dpt kete gie mkn McD.ala2 celebratelh lh konon...pastue baru balik umah.. abah tak mo test drive lgik..tak tau lh nape..tak biase lg kot..ma jek yg dh naik skali..nntilh tunggu weekend nie..since there will be A LOT of weeding so rasernye im gonna be da driver.huhu.itu pon kalo abah tak mo bwk lh.my plat number start with MBL.. M-Masuk B-Bersamamu L-Lepasnie.huhu...mau pegi lunch..daaa

Wednesday, May 16, 2007

:: cLoudy tueSday ::

yadaya.tetibe dtg plak mood nk updet blog nie.padehal waktu rehat dah abes.haha.takpe.dh tak banyak lg keje yg nk kene abeskan.ape nk tules ek...hurmm...my laptop dah bertukar.laptop yg before nie best tp berat sket.so dgn selambanye mintak tukar kat bos. seb baek bos memahami.toche doc!hehe.yg barunye nie..oklh jugak..ade internal webcam.so bleh aa aku berwebcam2.chehh...mcm jauh beribu batu jek.eh.tp btol ape jauh.kan kan? hehe.. gambo kawen abg aku tak cuci lgik.cable kamera tak dpt lg.x leh nk upload gamba.huhu.lagi ape ek...ha..kereta tak dpt lgi.apo lh delaer nie kate nk bg dis week..takpe still have 4 days left.kalo tak dpt gak..siap aa..cakap kat Mdm.Lee..ngehhhhhh....last week demam terok.sampai kene MC satu hari.tp dah MC pon otak still weng weng...x leh nk wat keje ape pon..seb baek takde pape mase bwk motor gie keje...lame lh jugak mengalami fasa weng tue.3 hari kot.jarang kene camni.last yg igt mase Form 5. leh selubung dalam dorm mase prep.skali cik kerun (warden blok) dok ronda dorm dah nak ngamok dh tgk ade org tdo.tp bile dia raser badan yg dah panas mcm api nie..dia soh berehat...hehe.best2.ok nk stat keje.keje keje keje.

Friday, May 4, 2007

::

lamenye tak updet..byk sgt bende nk kene buat lately nie..kat tmpt keje then my bro plak kawen.huhu.but nape aku masih gemok camnie ek?? adehsss...ok..cite pasal keje dulu...hurm...oklh...takde lg part2 yg pening2kan kepala..just saket bontot belakang sbb hari2 kene naik motor...*tapi tak lame jek lagi.heheh*.keje pon ok.bos pon ok.gaji pon dh abes dpt. ok cite kawen plak..

:: jumaat 27 April 2007 ::
alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar... acara nikah yg sepatutnya nk dibuat pada sabtu pagi terpakse di awalkan sbb along ade pekse.huhu..so hari jumaat tue mmg bz yg amat lh...abg aku nie since dia sorg jek anak lelaki, bleh dikatekan sume bend,akak2 aku ngan ibubapa yg uruskan.. adeke dia bleh tak gie sewa skali alas dulang hantaran..yenade betullh...so ptg tue aku,abg,ateh ngan abg ipar gie lh merayau2 nk g mencarik alas dulang nie.. mase abg ngan ateh g masok kedai bunge tue.abg ipor aku ajak gie masok kedai letrik.nak belikan pezen kawen...aku saje jek soh abg ipor aku beli washing machine, tak sangka plak dia bebtul nk beli.hahaha.utglh ko abg... pastue aku ajak abg ipor aku temankn g bank sebab nk kuarkn duet mak aku.. tak brani nk g sensorang sbb takut kene copet..huhuhu...alas dulang tak de plak dah kat kedai tue..so kiteorg gie kedai laen..seb baek ade...on the way balik, aku ajak singgah kedai spek sbb nk beli contact lens... abes sume org pon nk beli gak kekonon nk bergaya..haha.dlm family aku, mostly sume pakai spek..so bile hri majlis nie nanti sume2 nie nk dressing abes abesan aa..heh.ape2 aje lh...
sampai umah dh kelam kabut bersiap sbb nak pegi umah pihak pompuan utk nikah... umah dia nie..jauh tak jauh jugak lh tapi bak kate anak buah aku... "jauh nak mampos lh mak na umah makcik nie.. " haha...bijak2 anak buah aku nie berkata2.. sampai dekat pukul 9.00 malam..dah ler malam, hujan plak tue..huhuhu..seb baek tok imam sampai tak lame lepas tue...tapi mmg menguji kesabaran betullh sbb mase tue lh tok imam nie nak isik borang..ya ampunnnnnnnnnnnnnn....pukul brape nk nikah niee??? itu satu citer lh, yg khutbah kawen plak, tok imam amik yg panjang skali..huwaaa...cepatlh nikah...last2 dekat pukul 10.30 mlm barulh abg aku selamat dinikahkan..alhamdulillah......dah nikah, amik2 gamba kiteorg pon turun mkn..perut mmg dah berkeroncong utk ana..tp bile tgk lauk, terus putus selera.. *tak nak gtau nape**... last2 on the way kiterog singgah beli burger.. sampai umah dekat pukul 2.00 pagi....terus tidow....




:: sabtu 28 april 2007 ::
hari nie lg lh bizinye...dengan abg aku bru nk pakai inai.. nak g beli buah... nk buat sireh junjung... seb baek lh ateh aku nie sabor..kalo tak, tak taulh ape jadik kat abg ..haha.. dah berkejar sane sini kol 12 tgh hari baru bergerak g umah pengantin pompuan tue lagi...adehs..letih smalam tak ilang lagi sebnarnye tapi terpaksa kuatkan smangat..gambate! sampai betul2 kol 2..kire oklhtue sbb pihak pompuan mmg plan nk bersanding kol 2 ptg pon...kompang sume dh sedia..kiteorg turun keta terus berarak...ches..jauh plak tue kene berarak...sabor jelah...setalh sume selesai *malas mo cite pnjg...huhu ** terus balik umah... malam plak ade kenduri akikah u ntuk nurin maisarah, anak abuah aku yg latest..cian rambut dia kene potong...heheh..then kiteorg kene packing buah tangan untuk bagi pihak perempuan esoknye...again, kol 2 pagi baru tdo..huwaaaarghhhhh

:: ahad 29 APRIL 2007 ::
majlis di umah aku plak..alhamdulillah...everything went well as plan..tetamu yg dtg pon ramai **tapi org yg diharapkan dtg, tak dpt dtg..huhuu.....kuciwa... ** ... kawan2 mase kekanak2 pon dtg...mmg bleh dikatekn meriah suasanalh...penat tp best..malamnye,acara bukak hadiah ngan karaoke...aku belikn rice cooker..yg laen2 adelh lgi brang2 elektrik yg abg aku dpt..karaoke kekonon nk buat competition tp bile masing2 dh tak larat, tdow lg besh...hehe..so tinggal lh aku sorang yg tak kawen lg..huhuhu...akan kawen ke aku nie?hurm......