Friday, May 4, 2007

::

lamenye tak updet..byk sgt bende nk kene buat lately nie..kat tmpt keje then my bro plak kawen.huhu.but nape aku masih gemok camnie ek?? adehsss...ok..cite pasal keje dulu...hurm...oklh...takde lg part2 yg pening2kan kepala..just saket bontot belakang sbb hari2 kene naik motor...*tapi tak lame jek lagi.heheh*.keje pon ok.bos pon ok.gaji pon dh abes dpt. ok cite kawen plak..

:: jumaat 27 April 2007 ::
alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar... acara nikah yg sepatutnya nk dibuat pada sabtu pagi terpakse di awalkan sbb along ade pekse.huhu..so hari jumaat tue mmg bz yg amat lh...abg aku nie since dia sorg jek anak lelaki, bleh dikatekan sume bend,akak2 aku ngan ibubapa yg uruskan.. adeke dia bleh tak gie sewa skali alas dulang hantaran..yenade betullh...so ptg tue aku,abg,ateh ngan abg ipar gie lh merayau2 nk g mencarik alas dulang nie.. mase abg ngan ateh g masok kedai bunge tue.abg ipor aku ajak gie masok kedai letrik.nak belikan pezen kawen...aku saje jek soh abg ipor aku beli washing machine, tak sangka plak dia bebtul nk beli.hahaha.utglh ko abg... pastue aku ajak abg ipor aku temankn g bank sebab nk kuarkn duet mak aku.. tak brani nk g sensorang sbb takut kene copet..huhuhu...alas dulang tak de plak dah kat kedai tue..so kiteorg gie kedai laen..seb baek ade...on the way balik, aku ajak singgah kedai spek sbb nk beli contact lens... abes sume org pon nk beli gak kekonon nk bergaya..haha.dlm family aku, mostly sume pakai spek..so bile hri majlis nie nanti sume2 nie nk dressing abes abesan aa..heh.ape2 aje lh...
sampai umah dh kelam kabut bersiap sbb nak pegi umah pihak pompuan utk nikah... umah dia nie..jauh tak jauh jugak lh tapi bak kate anak buah aku... "jauh nak mampos lh mak na umah makcik nie.. " haha...bijak2 anak buah aku nie berkata2.. sampai dekat pukul 9.00 malam..dah ler malam, hujan plak tue..huhuhu..seb baek tok imam sampai tak lame lepas tue...tapi mmg menguji kesabaran betullh sbb mase tue lh tok imam nie nak isik borang..ya ampunnnnnnnnnnnnnn....pukul brape nk nikah niee??? itu satu citer lh, yg khutbah kawen plak, tok imam amik yg panjang skali..huwaaa...cepatlh nikah...last2 dekat pukul 10.30 mlm barulh abg aku selamat dinikahkan..alhamdulillah......dah nikah, amik2 gamba kiteorg pon turun mkn..perut mmg dah berkeroncong utk ana..tp bile tgk lauk, terus putus selera.. *tak nak gtau nape**... last2 on the way kiterog singgah beli burger.. sampai umah dekat pukul 2.00 pagi....terus tidow....




:: sabtu 28 april 2007 ::
hari nie lg lh bizinye...dengan abg aku bru nk pakai inai.. nak g beli buah... nk buat sireh junjung... seb baek lh ateh aku nie sabor..kalo tak, tak taulh ape jadik kat abg ..haha.. dah berkejar sane sini kol 12 tgh hari baru bergerak g umah pengantin pompuan tue lagi...adehs..letih smalam tak ilang lagi sebnarnye tapi terpaksa kuatkan smangat..gambate! sampai betul2 kol 2..kire oklhtue sbb pihak pompuan mmg plan nk bersanding kol 2 ptg pon...kompang sume dh sedia..kiteorg turun keta terus berarak...ches..jauh plak tue kene berarak...sabor jelah...setalh sume selesai *malas mo cite pnjg...huhu ** terus balik umah... malam plak ade kenduri akikah u ntuk nurin maisarah, anak abuah aku yg latest..cian rambut dia kene potong...heheh..then kiteorg kene packing buah tangan untuk bagi pihak perempuan esoknye...again, kol 2 pagi baru tdo..huwaaaarghhhhh

:: ahad 29 APRIL 2007 ::
majlis di umah aku plak..alhamdulillah...everything went well as plan..tetamu yg dtg pon ramai **tapi org yg diharapkan dtg, tak dpt dtg..huhuu.....kuciwa... ** ... kawan2 mase kekanak2 pon dtg...mmg bleh dikatekn meriah suasanalh...penat tp best..malamnye,acara bukak hadiah ngan karaoke...aku belikn rice cooker..yg laen2 adelh lgi brang2 elektrik yg abg aku dpt..karaoke kekonon nk buat competition tp bile masing2 dh tak larat, tdow lg besh...hehe..so tinggal lh aku sorang yg tak kawen lg..huhuhu...akan kawen ke aku nie?hurm......

No comments: