Wednesday, August 22, 2007

:: entry malas ::

malas gile nk buat keje skang nih.huhu.apsal tah.malas gile.gile pon tak malas camnih.meh cite pasal weekend hari tue.since cuti skolah dh start, so askar wataniah akan berada dirumah utk beberapa hari.the troop of askar wataniah.12 + 1 nxt year.batalion pertama hanya dua org. yg sememangnya dh sminggu ada kt umah nie.ateh's kiddos,ayong and isya. hari sabtu, battalion kedua, telah mendarat pada pukul 2 ptg then angahs' telah mendarat pada pukul 8.00 mlm. alhamdulillah, semua selamat sampai. ibubapa senyum sampai ke telinga sebab rumah dh meriah suasana. seperti biasa, angah akan bawak tudung bawal yg byk tak hengat fresh from kuala kangsar. since my baju raya amoi tue kata tak kompem siap masa raya nanti, so aku soh angah bawak skali baju2 kurung yg cantik2 yg ada dkt kdai makcik tue. angah bawak 3 pasang and aku amik 2 pasang.lagi sepasang sepupu aku amik.tapi malangnya, dlm 100 helai tudung yg angah bawak, takde satu pon yang matching. ish, tak best sungguh.

hari ahad dimulakn dengan brekpes yang best iaitu bubur ayam dan sambal ketuk. sungguh sedap sehingga bertambah dua tiga kali.huhu.tengah harinya kami ke kenduri kawin sedara. makan2 dan bersuka ria sampai ke petang. along dan angah kemudiannya ke karnival udara.aku malas nk ikot.tido lgi sodap.hehe. tapi lenaku tlah dikejutkn oleh ateh utk ke kedai jati.nk buat ape kate survey lh tue. tahun nie punye raye, kiteorg plan nk presentkn set jati kat ibubapa. setelah dibelek2,keputusan tak dpt dibuat.aku suka laen, ateh suka laen.moralnya, kene tunggu angah ngan along tgk. yang menariknya, kami telah belikan kusi yg spesel utk abah. present in advanced sbb besdei abah bulan 11 nanti.abah sgt suka plus dia kata 'kalo ada home theatre, lg best'.ahem.aduhai abah ku...doakn lh anak mu ini dpt duit dr langit,akan ku belikan home theatre utk mu.hehe.

hari isnin adalah hari kenduri.kenduri arwah dan bersempena kenduri menyambut ramadhan yg tak lama lagi.menu untuk malam ini adalah ikan sembilang salai masak lemak cili padi campur rebung, gulai tempoyak, daging black pepper dan kerabu mangga. aku ditugaskn utk menyalai ikan2 itu dengan harapan panas bara tue dapat membakar lemak2 di badan ku.tapi malangnya tiada perubahan.huhu.alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar. majlis kemudiannya disambung dengan acara memotong kek.ayong and isya punye besdei.aku tak belikan hadiah ape2 pon.haha.jahat kn aku.perut yg dh kenyang tak bleh disumbatkan lagi dgn marble cheese cake & chocolate caket.huhu.sedey. lepas abes terus pengsan sbb esok kene keje.sekian terima kasih.


p/s: aku mengong.kompem.

No comments: