Wednesday, September 12, 2007

:: ahlan wasahlan ya ramadhan... ::


esok umat islam akan start berposa.agak2 ade lg tak yg tak sempat nk ganti posa?hehe.jgn lupa byr fidyah nanti.emm..bile bulan posa sure aku akan igt dua benda.1st aku eksiden,2nd aku kene operate sbb apendix..pon mase bulan gak. tapi yang paling memorable moment of coz lh mase masok spital nk kene operate tue.huhu.cane aku bleh aku kene appendix?since aku adelah seorang anak melaka yg sejati.*ahem*.so kepedasan ngan aku tak bley dipisahkan.kalo aku makan tanpa lauk pauk yang tak pedas, aku akan g amik cili padi utk dimakan bersama.so korang bley agaklh kn..bape byk dh biji cili padi yg telah memenuhkan appendiks aku.hahahah.and sampai skang aku addicted lg ngan cili padi. penat dah ibubapa dan kakak2 aku dok bebel.tapi aku kate aku kan dah takde appendiks lagi soh bleh lh makan.muahahaha.tak skolahnye jawapan.

mase aku kena tu aku blajo lagik.so mase nk g class tue aku dah rase perut aku nie saket.tertonggeng2 aku nahan saket.last2 aku tak g class.aku g clinic panel.aiseh,doctor tue soh refer kat hospital beso plak. ptg tue ada lg satu class, tapi kawan2 aku (aini,eva & jue) masing2 pakat tak mo g sebab nk temankn aku g spital.sampai kat spital tue, pakcik guard soh aku nek wheel chair.ish...tak nak aku.bukan aku tak leh jalan pon.huhuhu.tapi dah pakcik guard tue dok bebel2 aku naek gak..tapi sekejap jek...bile pakcik guard tue blah, aku turun jalan balik... bile dh kene check tue, dokter kate kene admitted saspek apendiks..ala..nie yg lemah nie. aku tak bgtau lgi kat parents aku yg aku kene masok wad nie...so kiteorg berempat nie pegilh masok wad.kecoh giller.mcm tak saket pon ada.haha. bape menet seblom berbuka, bebudak umah aku plak datang bwk food. berkelah lh kiteorg kat dalm bilik tue.hehe..after diaorg balik, baru aku tpon mak aku kate aku masok spital..tapi aku kate jgn riso.nnti dh abes smayang terawikh nnti, bru lh dtg tgk aku..

dalam kol bape tah, dokter pakar check and trus kate..'ok kol 1 pg nie awak kene operate..'aaaa??doink2.aku dah saspen dah nie.ala..kompem appendiks lh nie.so bile mak aku sampai aku story dulu kat dia.aku kate aku operate kol 1 pg..tak yah lh tggu..esok pas sahur bru dtg. pastu aku tertdo..dalam kol bape tah nurse kejut soh salin baju.pastu kene baring kat atas katil.pastu terus nurse tue sorong g bilik operation...sejuknye mase tue, tuhan jek yg tau..mase tue kat tv1 tunjuk sembahayang terawikh live dri mekah..sayu jek mase tu tgk...prasaan mase tue bercampur baur...kalolh jadik ape2 mase operate nnti.huhu.*berpikiran -ve mase tue*..kol bape tah tolak masuk operation room.mengiggil2 sampai doc letak ape tah..pastue dia soh ngucap then sedut asap terus tak sedar ape2..sedar dh kol bape tah mase tue..sbb rase tak best sgt sampai termuntah.tak sempat nk tahan dah. kesian nurse kene bersihkn.sorry nurse.huhuhu.sbb dah sedar, nurse sorong balik masuk wad. lepas subuh ma dtg ngan abah. then tgh hari tue ateh plak dtg melawat.siap bawakkn bubur ayam lagik..hahah.tak posa.


tak lame dok kat spital tue, 4 hari jek kot.pastu dah bleh balik umah. doc bg MC 3 minggu beb! mmg raye katak aa aku mase tue...tapi tak best sgt sbb aku tak leh gelak ngan aku tak leh mkn pedas2 mase tue.huhuhu.kalo aku gerak nnti perut aku saket.so sape2 yg buat lawak kambing ngan aku mase tue mmg kene aa ngan aku.

sekian lh crita aku.aku nk wish SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN YG PENUH BARAKAH kpd demua umat Islam..semoga kehadiran ramdhan pada tahun ini dapat menjadikan kita insan yang lebih dekat kepadaNYA.insyaallah...



p/s: ha..jgn coba2 bukak periuk di siang hari aaaa... :P

No comments: