Friday, September 28, 2007

:: BibiK [part 2] ::


hari nie nk sambung cita pasal bibik ateh.bg sesapa yg terlepas part 1, sila klik sini.

ok, bila dah kelam kabut tue, husband ateh pon balik. usaha mencari diteruskan bersama-sama. tapi malangnya barang kemas tue mmg dah tak ada kat tempat dia. nasib baek ateh separatekan barang kemas dia dan anak2 dia kat tempat lain. so bibik tue tak jumpa yg budak2 tue punye tapi dia rembat satu uncang yg ateh punye. kerugian di anggarkan lebih urang 10k.

husband ateh buat polis report. tapi polis tue kata dia tak dapat buat apa2 unless kalo bibik tue masuk semula ke malaysia baru lh dia boleh amik tindakan. ateh called kg nk maklumkan hal tue. dan kami yang dekat umah nie of coz lh tekejut dan tak percaya.mcm manelah bibik tue boleh tergamak nk curik padehal kitaorg tak penah pon torture dia.aku pon mane ade buli dia.setakat soh dia gosok kn baju jek.tapi biasenya aku hulur gak kat dia bila dia dh nk balik kl tue.huhuhu..kalo nk ikutkn, bibik nie patut bersyukur.apa yg kitaorang makan, tue lh jugak bibik dapat makan. kalo pegi bercuti, bibik pon ikut same. kalo dpt kat majikan yg tak de hati perut tue, tah apelh agaknye naseb bibik..tapi bibik tak penah pikir sume tue...

since dah takde bibik nie, ateh terpaksalah hantar kanak2 ribena tue ke taska.rahmat di bulan ramadhan, ALLAH bg petunjuk yang bibik tue dh masuk balik ke malaysia dan berada berdekatan dengan taska ayong & isya. mula2 ateh tak percaya tapi bila kawan2 ateh ramai dh mengiyakan yang bibik tue kerja kat dalam restoran kat taman tue, ateh pon mula jadik FBI. ateh pon pegilah ronda kat kawasan taman tue nk tgk rumah tempat bibik duduk. kawan2 ateh kate, bibik nie duduk dalam umah polis dan bekerja kat restoran milik polis tue.(ada cerita menarik tentang polis nie, nanti aku citekan) so ateh pegi round mase bibik tue pegi keja dkt restoran. and ateh rase betullah ape yang kawan2 dia ckp. memang bibik duduk kat umah tue sbb ateh perasaan baju yg dia belikan utk bibik, tersidai kat luar rumah tue. mmg lh akan igt mungkin org laen pon ade gak baju tue..tapi baju nie aku rase takde org nk pakai kot..sbb kaler orange yg striking ngan background pokok klapa.aku rase, bibik ateh jek yg ada baju mcm tue.

ateh adalah lecturer di luar kawasan kl. so kadang2 jek ateh balik umah dia yg dkt kl tue. ateh bgtau husband dia yg maybe bibik ade dekat dlam umah polis tue. husband dia kata nanti akan diusahakan mcm mana.

ok selingan, nk cita pasal polis...

seblum kes bibik ateh nie lari, kawan ateh punye bibik pon melarikan diri gak.dan rupa-rupanya mane2 bibik yg dah lari nie ada kat dalam rumah polis nie.means polis nie dah subahat.of coz lh akan report dekat polis kn kalo bibik2 nie lari tapi kenapa pihak polis bleh plak simpan bibik tue dan jadikan dia pekerja kat restoran dia. tah ape2 btol!huh!

sambung balik cte pasal bibik..

bile ateh tau yg polis tue subahat, surelh chances nk tgkp bibik rendah sbb mustilah polis kat area tue geng kan.kompem dia akan bgtau kwn dia tue. so, ateh soh husband dia import polis dr kl. tapi malangnya polis kl tak leh turun sbb itu adalh di luar kawasan.tapi polis kl soh report dekat bukit aman kalo btul polis tue subahat.maka terpaksalah ateh buat report dekat kawasan tue jugak.

polis ckp malam tue akan dibuat serbuan.(malam=selasa malam rabu baru2 nie). ateh stayed dekat depan umah bibik tue nk tggu pihak polis buat serbuan tapi sampai pukul 10 malam, langsung tak nmpak ape2. bile ateh called polis tue utk tanye perkembangan, polis tue bleh ckp tak nk sebok campur urusan polis, tau lh polis nk buat mcm mane. ches! apa punye polis da. ateh tanye elok2 ade ke bleh jawap mcm tue.tak skolah ke? dekat pukul 11 malam ateh nampak bibik nie dok pass beg dekat mamat indon....

bersambung lg....

No comments: