Friday, September 21, 2007

smalam sedang khusyuk aku wat keje *konon* masuk satu email.aku tak hirau sgt sbb konon2 tgh ralit buat keje aku nie.tapi yang aku pasan emel tue dr angah aku. biasenye angah aku suke forward kn cte2 atau emel2 yg best. so aku kate nnti2 lh bukak. dh abes keje brulh aku check email tue. subahanallah..terkejut aku bila berita tue pasal budak yg dijumpai dalam beg sukan adalah NURIN JAZLIN, kanak2 yang hilang. aku pon browse lah papaer..dkt berita harian takde tapi dkt utusan dah kuar dkt bahagian terkini. aku caye korang sume dh bace and crita nie pon dah kuar mase brita petang ngan malam tue.

mase aku baca brita tue aku rase sedih sgt...pitty little kid. dahlh suffer dr mcm2 penyakit pastu boleh kene torture dgn sgt kejam. apa lh agaknye org yg culik dia nie pk ek? balas dendam? nafsu? hobi? terseksanya nurin jazlin.... sampaikan parents dia pon refused yg tue anak dia org. yelah dengan keadaan yg macam tue, sure tak keruan prasaan dia orang sama ada nk percaya itu nurin jazlin atau tidak. tapi td aku baru bace brita dri utusan yg ayah dia dah tuntut mayat nurin jazlin utk dikebumikan selepas solat jumaat.alfatihah untuk nurin jazlin.

aku memang berharap sangat yg org menculik + menyeksa jazlin tue dapat ditangkap. dan kalo boleh dikenakan hukuman yang seberat-beratnya. kalo ada lh hukuman yg macam dulu2, yang pesalah dilempar batu sampai mati, boleh tak mintak supaya hukuman tue dibuat dihadapan orang ramai..sounds cruel? no.. dgn apa yg dia dh buat dekat nurin jazlin tue..aku rasa berbaloi.. biar jadik pengajaran dekat org laen! biar dia rase mcm mane nurin jazlin rase!oppss..bulan ramadhan kene byk bersabar.BUT still.. for what he did to nurin jazlin, its worth it!

No comments: