Monday, October 29, 2007

:: chicken poppers pox ::

isya insyirah kene chicken pox! (atau dipanggil chicken poppers.hehe.) pitty little kiddo. masa hari raya hari tue, kakaknya yg kena. memang tak beraya lh si ayong. tapi masa family gathering hari tue, dia tetap gak terjun lauk. walopon telah dilarang + dibebel olek makcik2nya.tapi degil sungguh.nk jugak masuk join mandi laut.kalo aku pon tak tahan.tgk org laen bergumbira kuak lentang.mane boleh tahan kn.hehe.

hari sabtu petang, ateh called bgtau yg isya insyirah (si adik) pulak yg kene chicken pox.since bibik dah takde, ayong & isya dhantar ke nurseri.but ateh kate kalo dh kene chicken pox nie, nurseri tk bg hntr.takut berjangkit dgn budak2 yg laen.so smalam, ateh hantar lh kanak2 ini balik kg. nampak cergas jek si kecit tue.agaknya maseh diperingkat awal.tak nmpk lg lh kesannya. mase ayong hari tue, memang tak larat langsung dia nk buat ape2.tdo jek. yg si kecik nie tak tau lh pulak mcm mane nnti.

along called. bgtau yg afiq pon kene chicken pox gak.abang pon called gak, bini nya pon same kene.chicken pox nie akan kene skali dalam seumur hidup. aku dh kene mase aku darjah 2. sebab sgt lasak + tak berpantang, kat muka nie ada kesan2 chicken pox itew.huhu.aku ras musim chicken pox kot skang nie sbb student akak aku pon ramai yg kena.so korang, kalo dh terkena chicken pox tue, byk2 minum air kelapa pastu jgn kene ujan + jgn mkn kicap + kalo yg goreng2 pon elakan. rajin2 mandi juga.ok.mau balik dh.nk kene beli ape bende tah yg ateh pesan kat aku tdi...daa

No comments: