Wednesday, October 24, 2007

:: interview dan kisah open house ::

hari senin hrtue aku g intebiu.actually intebiu tue dekat tmpat blaja aku dulu. awal taun apply bru skang nie lh dia pnggil intebiu. sesi pagi ade dalam 11 org candidates.maybe petang pon ade gak tapi tak tau bape ramai. dari 11 org tue, 4 org adalah kengkwn aku gak masa blaja kat cni dulu.

so diaorg panggil 6 org skali masuk.ish.aku cukup tak gemar kalo interview cara camnie.tah ape2 jek aku rase.soalan yg ditanye adelah knp nk kje kat situ walopon dh ada keje yg best.bla bla bla. ada gak yg dh gaji dekat 5k tapi still mintak kat situ. tak paham aku. maybe lg secured kot kalo keje ngan gomen nih.

masa dia soh kenalkn diri sorang2, aku notis ada sorg girl ni dh keje utk position tue tapi utk sementara. so aku rasa surelh dia nk bg org2 dia yg sementara nie utk dijadikan tetap.huhu. tah2 the interview session nie pon just utk prosedur dia jek.but on the bright side, maybe dia nk tgk kot ada candidate laen yg leh compete dgn candidate yg dia dha ade. have faith.lalalallala.

okeh.nk cter mase ujung mgu hari tue.

before dis cuma 4 umah jek kn yg aku g.dis time, up lagi 2. tue pon open house.ahahaha. 1st umah YB Hidir. wife dia nie kamceng ngan kazen aku so kiterog buat rombongan cik kiah g ke open house tue. not bad lh makanan dia. i like the laksa penang very much.nyum2. TYT Tun Khalil pon dtg gak. next umah YB Mohd Said.alaa yg kecoh pasal kastam dulu tue.mase kat parlimen.igt tak kwn2?hehe.dia nie adun kat area aku.open house dia dh macam bazar ramadhan pon ada gak.tapi aku dh tak larat nk makan dh. just minum ais kacang ngan buah jek.pastue terus pulang ke pangkal jalan.

esok ade open house lg.eh company open house.makan lg.lusa pon open house lg.kat umah incik bos plak.makan.makan.makan.yaaaaa..sy udah gemuk.uhuk.

No comments: