Wednesday, November 28, 2007


ouch
it's bleeding
again and again and again and again and again and again and again and
again and again and again and againagain and again and again and
again and again and againagain and again and again and
again and again and again and again and again
again and again and again and again
and again and again and again
again and again and
again and
again

Monday, November 26, 2007

:: ada apa dengan jibek ::

familiar tak dengan name jibek nie?kompom lh familiar kan.mase bulan posa dulu cita 'kerana cintaku saerah' plus lagu seribu tahun fofular gitu.tapi jibek yg nie takde kene mengena dgn nomi mahu pon si benjy yg blakon jd jibek. jibek adelah seekor ikan kelisa yg dibela oleh abangTeh. actually mase beli bulan 4 dulu, ikan nie tak diberi nama.tapi sejak tgk cite kerana cintaku saerah,anak ateh yg kecik, isya, terus letak nama jibek.mase beli ikan nie baru sebesar 2 jari tangan. so dah dkat 7 bulan, jibek semakin membesar bagai johan. nak dijadikan cerita, masa aku g umah ateh sabtu lepas, abangTeh tengah sebok ngemaskan akuarium tue.akuarium yg gabak tue telah pecah akibat dilanggar oleh abangTeh sendri.*kuat sgt agaknya sampai leh pecah*. jibek pulak diletak dalam baldi. ateh dah suruh abangTeh hntr akuarium nie g kedai tempat dia beli tapi abangTeh takmo. dia mau repair sendiri. lepas slamat repair, jibek pon dapat lh berenang semula dengan gumbiranya.

pas sume dh settle, aku pon blah mau pegi tgk wayang di OU. *jln sgt jem sbb roadblock di merata2 tempat.yenade betullah*.tgk cite hitman. not as good as bourne.so korang tak yah g tgk ek.hehe. balik umah bersiap2 utk tdow. tgh syok2 tdow tetiba black out. aik? apsal lh umah ateh nie jek yg gelap. umah org laen ok. check2, rupenye plug yg smbung kat aquarium tue puncanya. elok betulkn, skali prasaan yg aquarium tue still bocor lg. mcm banjir plak dah kat ruang tamu tue.maka kiteorg nie terpaksalah lagi skali pindahkan jibek masuk dalam baldi.dh abes buang air yg dalam aquarium and kemaskn tempat yg basah, baru masuk tdow.

hari ahad sedang best sarapan, terdengar air berkocak dr dalam baldi. igtkn jibek tercekik sbb before tue ateh bagi makanan dia. kiteorg tgk, jibek tak makan pon tapi badan dia dah tonggang terbalik. aaaaaa! ateh dah terjerit2. abangTeh plak dh kuar g mane tah mase tue. kite org nie pon saspen. terus transfer jibek masuk besen yg besar plak. jibek still berenang2 tapi macam tak larat lg dah.kiteorg igt jibek tak cukup oksigen, so bertungkus lumus lh g pasang oksigen dalam besen tue.tapi still condition jibek sama. tepon abangTeh, abangTeh kata takpelah kalo ajal dia dh sampai, nk wat cam mane. so kiteong pon ngadaplah jibek yg dah nyawa2 ikan sampai hembusan nafas jibek yg terakhir.huhu..sedeyy. masukkan jibek dalam plastik. tak tau nk wat ape.ateh kate buang jek.bukan leh makan pon.huhu.kalo bleh makan pon, tak sanggup nk mkn.berakhirlah riwayat jibek didalam tong sampah. si kecit isya pon sedey gak. tapi abangTeh kata takpelah, nnti ganti ngan ikan laen.isya kata ok! isya nk bagi nama nomi plak.adeh!takde name laen ke isya?isya garu kepala pikir...oklah, isya nk bagi nama rosyam nor.kiteorg gelak guling.haha.ptg tue, barulah kiteorg pulang ke pangkal jalan.

Friday, November 23, 2007

:: chicken pox attacked! ::

along just sent me the latest picture of nurin maisarah. dis lil kid sudah kene itu chicken poppers.nie sume hasil jangkitan yg disebarkn oleh si ayong mase raya hari tue.hehe. to be exact, anak along 3 org kena, anak angah sorang and my sist-in-law pn kene gak. yg paling teruk my SIL lh coz she's pregnant. sampai kene admitted 3 hari.seb baek baby ok.wah, hari nie smpai 2 entry aku buat.yg nie last menet punye entry.nk balik umah dh nie so slamat berhujung minggu ya!




-maisarah senyum gumbira sampai tak nampak mata + menunjukkan dia takde gigi lagi.hehe-
:: hAihh ::

esok akan ke kl lagi skali. dis time nk htr parents g LCCT.diaorg nk pegi honeymoon.hehe.takdelah.diaorang nk pegi umah angah kat penang sbb nk melawat fatherinlaw angah yg baru lepas buat operation bypass. flight kol 3. so after lunch lh kot baru gerak dr umah. esok gak budak2 amandari nk buat gathering. sgt sedey sbb tak dpt join.next time eh kite gather lg skali.maybe after hantar parents nk straight balik umah ateh dulu.kanak2 ribena kat umah ateh dengan gumbiranya plak dh pegi buat lawatan sambil belaja kat umah busuShidah. dah bape hari dh diaorg kat sana.spatutnya dah balik dh tapi diaorang plan nk pegi desa waterpark pulak dah ahad nie.so ateh dh soh ikut g sana nk g amik bebudak tue.haiihhh.kol bape lah pulak nk pulang ke pangkal jalan ahad tue ekk.


p/s: hitman or none?

Thursday, November 22, 2007

-bro and his wife-

HAPPY BIRTHDAY MY DEAREST BRO.
MAY DA HAPPINESS BE WITH YOU ALWAYS AND FOREVER

Wednesday, November 21, 2007


HAPPY BIRTHDAY MY DEAREST ALONG.
MAY DA HAPPINESS BE WITH YOU ALWAYS AND FOREVER

xoxoxoxox

Monday, November 19, 2007

:: hari minggu ::

-sabtu-
bangun seawal pagi.aktiviti bibik pon dimulakn.dimulai dengan menyapu, mengemop dan segala yang berkaitan dan diakhiri dengan masak memasak. since abah & ma ade majlis kat luar, so masak yg simple2 jek. buat sambal sotong + sayur tumis air + cencaluk + guring ikan terubuk masin. chewahh, tak sangka plak aku leh buat sorang2 sbb dalam family, aku lh yg paling takde talent masak memasak nie. lepas lunch terus melepak tgk tv. pastue tak buat ape2 lg dh.dok lh dalam umah diam2 main game + tdo + maen game.lapan lagi.hehe.

-ahad-
pagi2 telah dikejutkn oleh kazen utk mengikut diaorg g family day. mandi2 + siap2 then kami pon menuju ke hutan rekreasi. diaorg tak nk buat jauh2 sebab nnti susah family laen nk dtg. mase tue cuaca sepoi2 language jek. so aktiviti kanak2 dimulakan dulu. aku plak yg excited dok tlg cheer bebudk nieh.hehe. pastue masa family day nie, ade jugak pertandingan kira biji betik (yg bijik itam dalam tue ) ngan cabutan bertuah. sape teka betul bijik betik tue dpt henpon woo.ishishish.setiap borang penyertaan dikenakan singgit.lucky draw pon kene beli.satu singgit.aku tak ingat bape hengget aku abeskn utk bende2 alah nie. taaapiiiiii.memang sgt worth it lh.walopon tak menang henpon, tapo kiteorg nye family dapat bawak balik 10 hadiah dr 20 hadiah cabutan bertuah. dari 10 tue, 8 daripadanya adelah hamper. dan name aku naik 2 kali utk hamper yg besar..muahhahahahha.. i likeeeeee it. org laen tak leh argue sbb nk masuk lucky draw nie kn kene byr singgit.so ikut suke hatilh nk byr bape.kalo 10 hengget, means ade 10 nama lh dalam balang tue. sbb tue lh aku ngan kazen2 yg laen pakat dok beli byk2.hehe. balik umah dgn gumbira.


-senin-
pegi keje dengan keadaan ceria.*wink*


-hamper yg aku dpt-


p/s:sangat tak sabaR!

Friday, November 16, 2007


selamat pagi jumaat
apa jua cabaran yang mendatang
hadapi dengan senyuman
:)

Wednesday, November 14, 2007

:: cerita semalam ::

our dearest maklang telah selamat berangkat untuk memnunaikn ibadah haji semalam. pagi2 hari before g keje, aku dh singgah dulu kat umah maklang but sadly tak dpt jumpe coz maklang g kubur.takpelah, so mase lunch hour aku balik umah jap. raser tak best plak kalo tak jumpe.around 12.45 aku dh cabut. lunch kat umah then terus hntr parents g umah maklang. aku tak ikut skali g kelana jaya coz parents akan naik van along with pakndak's family.stay kejap kat umah maklang then semua gerak g masjid. maklang akan turun dr masjid (turun = bergerak dr masjid.some ppl ade yg prefer nk gerak dr umah gak.ikut suka masing2).

maklang is ustazah kat skolah agama tmn nie.so ramai jgklh anak2 murid dia yg tunngu kat area masjid tue. the saddest part was during the azan.last year, mase parents g haji, my bro yg laungkan azan. my bro pulak laungkan dengan penuh perasaan yg mendayu2.sayu sgt dengar smbil aku pon nangis teresak2. mase tue prasaan yg mcm manelh kalo tak jumpe lgi ngan ma&abah.uhuhu.but alhamdulillah, my parents selamat pegi & selamat balik.

balik cite maklang plak. lepas abes azan dilaungkan, maklang pon gerak masok keta and terus shoot ke kelana jaya. keta anak2 dia suma jalan dulu while yg naik van nk tunggu sampai solat asar dulu bru gerak.and aku pon trus shoot masuk opis balik.

nk dijadikan cerita, lepas aku abes solat asar, abah called yg bgtau diaorg sume ada kt bwh opis aku.ek?kenapekh?ghupernye, van sudah rosak daaa. so abah pon tanye: "bleh bawak abah g kelana jaya tak?". aku no prob. so berkemas brg2 sume then terus gerak2 khas. pakndak plak bawak balik van tue gie umah dia utk amik keta dia plak. mase tue dh dekat kol 6 lebey.

pak ngah, busu & cousins pon dh plan nk g kelana jaya. so pakndak soh tunggu dekat R&R serdang. smpai kat serdang dah waktu maghrib. actually bleh jek kalo nk g sendri but abah insist nk konvoi skali ngan adik2 dia.hujan + jem telah membuatkan kami sampai di kelana jaya lebih kurang 9.00 malam. mase nie lh terasa rugi sbb tak beli keta auto.haha.

maklang kene report masuk pukul 10.30.kiteorg mmg dh siap2 bwk bekal dr umah.so berkelah lh kat bwh khemah tue.our family mmg riuh rendah.dh mcm picnic kt tepi pantai pon ade gak. org2 sekeliling hanya pandang2 jeling2.haha.abaikan mereka.

lepas makan2.acara salam2 pon dimulakan. then, maklang daftar masuk,kiteorg bubye and terus balik.im the driver pergi & balik. agaknya akibat khusyuk sgt nk t gk signboard *ngantuk sgt sbnarnye*, nyaris nk tereksiden.serius mmg aku tak prasaan yg keta aku dh ketepi sgt.seb baek abah tido2 ayam jek, dia yg dok terejerit dlm kete.tak pasal2 kene bebel.hehe.

singgah R&R Seremeban. solat & minum2 then teruskn perjalanan.tahap mengantuk mmg tak leh tahan lg dh. lori yg kat depan dh nmpak mcm tiang2 yg berwarna warni jek.dh nk sampai umah tue adelh pulak road block oleh incik polis. aku plak tah cam mane leh masuk salah lane.incik polis bebel.aahhh.abaikan.saya ngantuk incik polis.alhamdulillah, slamat sampai kat umah kol 1.30 pg.masuk jek bilik, igt nk baring2 kejap tpi teruslh lena smpai subuh td.hehe.sekian utk crita hari smalam.hari nie tak tau nk cte ape sbb kadar mengantuk masih ditahap kritikal.huhu.

-anak2 murid maklang-

Monday, November 12, 2007

:: berarak mendung kelabu ::

alhamduliilah.after da few hard days, now i can breath happily.holiday is the best therapy especially if u spend it with the people u care the most.since thursday was a deepavali, so i took another one day leave on the friday. went to kl on the wednesday right after work. spent the whole day (thursday) started with kak ben's wedding until a late nite chit chatting. i just wanna say a lot of thank u.for anybody who were always being there. u noe who u are.hug.

Friday, November 2, 2007


hari yg tah ape2.
kalut tak tentu pasal.
kecik ati tak pasal2.
sedey tak pasal2 jugak.
tapi
nasib baik!
suma dpt di selesai segera.
itulh dia, ikut rasa kn dh binasanya jadinya.
sori..tak sengaja!
sori.
sori.
sori
sori ye!

Thursday, November 1, 2007

Malam ku bermimpi
Hai dengan satu bintang
Berkata-kata ku di jendela
Ku lihat kanda tersenyum memandang
Asmara bergelora
Meresap ke dada

Malam ku terlihat
Oh sekuntumlah bunga
Baunya harum menarik hati
Tak sanggup menahan rasa asmara
Meresap mendalam
Mengusik di jiwa

Sayang jauh di balik awan
Wajahmu tetap berseri-seri
Laksana bulan sedang mengambang
Menawan dan menggoncang dalam kalbu

Oh angin meniup
Bawa daku ke sana
Hasratku ingin bersama-sama
Tak tahan rasa hati menderita
Gelora asmara
Selalu menggoda

notaKakiPontengSkolah : tak tau nk hapdet ape.....kerungsingan tak habes2.dushdush.