Wednesday, November 14, 2007

:: cerita semalam ::

our dearest maklang telah selamat berangkat untuk memnunaikn ibadah haji semalam. pagi2 hari before g keje, aku dh singgah dulu kat umah maklang but sadly tak dpt jumpe coz maklang g kubur.takpelah, so mase lunch hour aku balik umah jap. raser tak best plak kalo tak jumpe.around 12.45 aku dh cabut. lunch kat umah then terus hntr parents g umah maklang. aku tak ikut skali g kelana jaya coz parents akan naik van along with pakndak's family.stay kejap kat umah maklang then semua gerak g masjid. maklang akan turun dr masjid (turun = bergerak dr masjid.some ppl ade yg prefer nk gerak dr umah gak.ikut suka masing2).

maklang is ustazah kat skolah agama tmn nie.so ramai jgklh anak2 murid dia yg tunngu kat area masjid tue. the saddest part was during the azan.last year, mase parents g haji, my bro yg laungkan azan. my bro pulak laungkan dengan penuh perasaan yg mendayu2.sayu sgt dengar smbil aku pon nangis teresak2. mase tue prasaan yg mcm manelh kalo tak jumpe lgi ngan ma&abah.uhuhu.but alhamdulillah, my parents selamat pegi & selamat balik.

balik cite maklang plak. lepas abes azan dilaungkan, maklang pon gerak masok keta and terus shoot ke kelana jaya. keta anak2 dia suma jalan dulu while yg naik van nk tunggu sampai solat asar dulu bru gerak.and aku pon trus shoot masuk opis balik.

nk dijadikan cerita, lepas aku abes solat asar, abah called yg bgtau diaorg sume ada kt bwh opis aku.ek?kenapekh?ghupernye, van sudah rosak daaa. so abah pon tanye: "bleh bawak abah g kelana jaya tak?". aku no prob. so berkemas brg2 sume then terus gerak2 khas. pakndak plak bawak balik van tue gie umah dia utk amik keta dia plak. mase tue dh dekat kol 6 lebey.

pak ngah, busu & cousins pon dh plan nk g kelana jaya. so pakndak soh tunggu dekat R&R serdang. smpai kat serdang dah waktu maghrib. actually bleh jek kalo nk g sendri but abah insist nk konvoi skali ngan adik2 dia.hujan + jem telah membuatkan kami sampai di kelana jaya lebih kurang 9.00 malam. mase nie lh terasa rugi sbb tak beli keta auto.haha.

maklang kene report masuk pukul 10.30.kiteorg mmg dh siap2 bwk bekal dr umah.so berkelah lh kat bwh khemah tue.our family mmg riuh rendah.dh mcm picnic kt tepi pantai pon ade gak. org2 sekeliling hanya pandang2 jeling2.haha.abaikan mereka.

lepas makan2.acara salam2 pon dimulakan. then, maklang daftar masuk,kiteorg bubye and terus balik.im the driver pergi & balik. agaknya akibat khusyuk sgt nk t gk signboard *ngantuk sgt sbnarnye*, nyaris nk tereksiden.serius mmg aku tak prasaan yg keta aku dh ketepi sgt.seb baek abah tido2 ayam jek, dia yg dok terejerit dlm kete.tak pasal2 kene bebel.hehe.

singgah R&R Seremeban. solat & minum2 then teruskn perjalanan.tahap mengantuk mmg tak leh tahan lg dh. lori yg kat depan dh nmpak mcm tiang2 yg berwarna warni jek.dh nk sampai umah tue adelh pulak road block oleh incik polis. aku plak tah cam mane leh masuk salah lane.incik polis bebel.aahhh.abaikan.saya ngantuk incik polis.alhamdulillah, slamat sampai kat umah kol 1.30 pg.masuk jek bilik, igt nk baring2 kejap tpi teruslh lena smpai subuh td.hehe.sekian utk crita hari smalam.hari nie tak tau nk cte ape sbb kadar mengantuk masih ditahap kritikal.huhu.

-anak2 murid maklang-

No comments: