Monday, November 19, 2007

:: hari minggu ::

-sabtu-
bangun seawal pagi.aktiviti bibik pon dimulakn.dimulai dengan menyapu, mengemop dan segala yang berkaitan dan diakhiri dengan masak memasak. since abah & ma ade majlis kat luar, so masak yg simple2 jek. buat sambal sotong + sayur tumis air + cencaluk + guring ikan terubuk masin. chewahh, tak sangka plak aku leh buat sorang2 sbb dalam family, aku lh yg paling takde talent masak memasak nie. lepas lunch terus melepak tgk tv. pastue tak buat ape2 lg dh.dok lh dalam umah diam2 main game + tdo + maen game.lapan lagi.hehe.

-ahad-
pagi2 telah dikejutkn oleh kazen utk mengikut diaorg g family day. mandi2 + siap2 then kami pon menuju ke hutan rekreasi. diaorg tak nk buat jauh2 sebab nnti susah family laen nk dtg. mase tue cuaca sepoi2 language jek. so aktiviti kanak2 dimulakan dulu. aku plak yg excited dok tlg cheer bebudk nieh.hehe. pastue masa family day nie, ade jugak pertandingan kira biji betik (yg bijik itam dalam tue ) ngan cabutan bertuah. sape teka betul bijik betik tue dpt henpon woo.ishishish.setiap borang penyertaan dikenakan singgit.lucky draw pon kene beli.satu singgit.aku tak ingat bape hengget aku abeskn utk bende2 alah nie. taaapiiiiii.memang sgt worth it lh.walopon tak menang henpon, tapo kiteorg nye family dapat bawak balik 10 hadiah dr 20 hadiah cabutan bertuah. dari 10 tue, 8 daripadanya adelah hamper. dan name aku naik 2 kali utk hamper yg besar..muahhahahahha.. i likeeeeee it. org laen tak leh argue sbb nk masuk lucky draw nie kn kene byr singgit.so ikut suke hatilh nk byr bape.kalo 10 hengget, means ade 10 nama lh dalam balang tue. sbb tue lh aku ngan kazen2 yg laen pakat dok beli byk2.hehe. balik umah dgn gumbira.


-senin-
pegi keje dengan keadaan ceria.*wink*


-hamper yg aku dpt-


p/s:sangat tak sabaR!

No comments: