Wednesday, January 30, 2008

baru balik dri key el key el.
seb baek sempat siapkn.
tapi aku mau meng'enhanced' kn lagi kiosk aku itew.
chewah.
pastue tadi incik bos telah membawa kami ke aquaria.
mekaceh incik bos.
kiteorg mcm kanak2 ribena dalam tue.hehe.
gambo2 lom di transfer laei.
nnti aku upload eh.
ok.mau balik umah.
letih tapi best.

Tuesday, January 29, 2008

:: hari yang sengal ::

ye.hari nie sgt tensen akibat kiosk yg telah kiok. memula kiosk aku ok. smpai lh part nk integrate kn dgn file laen. tah ape yg telah di buat terus tak leh nk create projector file.adoi. aku pulak yg bley jadik bijak pandai leh tak wat back up file. yeler.slama nie aku buat ok takde masalah jek kan.nie tetiba plak terus jammed.huhu. maka terpaksa lh aku mengcopy paste balik ape yg patut.

oleh sebab dah tensen kan.aku rase aku memerlukan terapi yg bagus lh. seem like the retail therapy is da best therapy for now.muahahahahha.maka lepas jek abes keje.aku terus bergerak2 khas untuk menjalankan misi. memula aku singgah mydin dulu. aku g beli barang2 dapur untuk ma. segala jenis pencuci lh aku belikan untuk ma.pehtue aku nampak baby set.aku rembat satu as a present utk becoming nephew baru aku. yok o jek nephew.skali yg kuar niece.aaa..blasahkan aje.hehe

peh g mydin.aku g kedai kasut.aku mau carik kasut futsal dan kasut jalan2.dapat.
-kasut putih aku punye, kasut itam tue..aaaaa.....-

peh tue, kau g jusco plak. aku mau carik tshirt ngan denim jacket.dapat gak.puas hati.

-hasil dari mengabeskan duet.huhu-


sampai umah dah dekat kol 10 malam.pas buat ape yg patut baru lh aku sambung wat keje.by hook or by crook aku kene siapkan gak sbb esok kene submit.

huwa!

Sunday, January 27, 2008

bosan.
kursus IT utk pilihanraya?
how come i can stucked at dis place.
its SUNDAY ok!!
dush.dush.
somebody save me....
lallalalallalala

Friday, January 25, 2008



.duet raye saye.
.hehe.

Monday, January 21, 2008

smalam ma ajak temankan ma round satu kampung untuk bahagi-bahagikan duet zakat yg pakcik amanahkan. tetiap tahun memang pakcik mintak tolong ma untuk bahagikan bahagian org kampung nie. untuk bahgaian laen, pakcik buat sendiri. aku tanye kat ma, aku leh dapat tak? ma jawap "amboi2.nak kene?" hehe.gurau je lah ma.

lepas mandi, kami pon menuju lh ke rumah2 tersebut. banyaklah jugak rumah yg kiteorg pergi. sampai aku pon tak tau yg ade umah nie dalm kampung aku.hehe.yee...aku ngaku aku teruk sbb tak kenal org kampung.huhu.so aku just tunggu dalam keta. ma jek yg turun.


sampai satu umah nie, ma masuk keta ngan senyum2.

aku: abes dh ke?
ma : dah.
aku: wokeh.jom balik.
ma : tau tak diaorang tanye ape?
aku: ek? tanye ape? duet tue?
ma : bukan duet.
aku: abes?
ma : diaorang tanye, "hantar kad kawen ke?"
aku: hoh?sape yg nk kawen?
ma : *senyum2*
aku: haha.apolah.org lambat lg nk kawennn....


oh tidak.aku blom mau kawen lagi.

Friday, January 18, 2008




.lets the pictures speak.

Tuesday, January 15, 2008

:: hari selasa yang mendung ::

aku baru balik dari meeting kat planetarium. bukan formal meeting lh. just pegi install kiosk pastu incik bos telah bawak kiteorg g Malaysia International Space Adventure dkt Putrajaya. malam tadik aku tdo 3 jam jek sbb nk kene siapkan kiosk nie.material sume dpt lmbt so aku kene struggle siapkn by hari nie gak. alhamdulillah siap gak walopon ade bende2 kecik yg terlepas pandang. but by next week, ketiga-tiga kiosk dah kene siap.

gerak2 khas ke kolumpo lebey kurang kol 9.40 am. dis time aku nk duk blakang sbb aku nk tdo. tapi bukan dpt tdo sgt pon. so kepala agak dizzy and mata pon rase perit. sampai kat planetarium lebey kurang kol 11. seb bake tak byk cte. abes kat situ.kiteorg ramai2 g exhibition yg dekat Putrajaya tue. aku try tdo lagi tapi cubaan kali kedua masih gagal.huhu.
-nielh soyuz yang DR.SMS naik tue.hehe.takdelh.nie replika jek-

-nielh overview dalam SOYUZ.tempat duduk tue leh naik.tapi aku tak penah try lagi.kornag nmpak tak skrin monitor yg melekat kat dinding tue?ha.kat situlah tempat kiosk aku.tue baru satu tempat.ade laei 3.-


-nie model ISS ye murid2-

sampai dkt Putrajaya lebey kurang kol 1. besar gak tempat nie tapi tempat parking cam hampeh. exhibition nie dh lame ade. since bulan 12 hari tue akan ada sampai bulan 3 nie. sungguh lh tak ramai org. maybe sbb hari weekdays kot. tapi tiket dia amat mahal hokeh tapi valid utk sminggu.RM28.50 utk adult. utk kekanak aku tak tau bape. seb baek incik bos yg bayarkan. mekaseh incik bos. so sesape nk g, bgtau aku.aku bg tiket neh.hehe



yg menarik kat dalma tue cumalah 4D Teater jek. siap gegar2 kusi ngan kuar2 asap kat kusi kiteorg tue.seb baek aku tak terpanjat.hehe. laen2 sume mcm biase jek. aku tak bace pon ape diaorg tulis kat poster tue.haha. tapi sedey gak sbb gambo Dr.SMS tak de. NASA kan sengal. NASA tak iktiraf DR.SMS as astronaut.diaorg panggil 'FLIGHT PARTICIPANT' jek.hampeh btol NASA.
-nielh replika kepala space shuttle DISOVERY.ikut actual size.memang besor gile.tue baru kepala jek.kalo one whole body tah besar mane plak.bayangkan.....hehe-

-nie plak model ISS yang diaorang gantung kat atas kepala.kalo terer carik mane soyuz.hehe-

-nielh pon space shuttle gak.aku tak igt name dia ape.-


pas tue kiteog g mkn kat souq yg sebleah masjid tue. pas makan terus pulang ke pangkal jalan. kali nie aku berjaya tdo dalam setengah jam.huhu. oh. aku telah membeli keychain ngan name card holder yg ade craft BURAN.BURAN nie space shuttle yg rusia punye.wokeh.mau balik umah...da

Friday, January 11, 2008

hari yang sengal.

datang ke opis dgn perasaan yg kosong tapi masih bersemangat nk siapkn keje.ahem. sampai di meja, ade satu kotak besar elok terletak. oh! cooling pad baru. terima kasih encik bos! tambah semangat nk siapkan keje.hehe. tapi, laptop pula menambahkan masalah yg sedia ada. memandangkan takde cara laen maka terpaksa lh di format.huhu. nk backup file jek dh bape lame tgu.tapi sambil2 format tue, aku masih membuat keje yg berfaedah ye.aku kene carik lgi source code utk kiosk aku neh.huhu. selesai format, dengan gembiranye semangat nk sambung keje. TAPI lagi, aku prasaan yg dekat startup ade dua OS.haihs.cam mane plak leh jadik camnie. check lagi skali.ghupenrye, satu windows telah masuk dekat partition D tapi tak abes install. tapi yg dekat C, dah fully installed. maka, aku terpaksa lh backup data D g ke C plak sbb nk format D. memandangkan waktu opis dh nak abes so aku decide sambung kat umah. slamat format D aku igt takde lh lg kuar lg 2 OS tue. skali ade lgik.haish. darah tinggi plak rase. godek sana godek sini still tak ok gak. last2 aku decide esok g anta kedai member aku. ghupernye, cuma perlu delete satu ayat jek kat notepas kat windows propeties.err..korang paham ke ape yg aku cakp neh? hehe. yg pasti, laptop aku dah ok! yey yey.hip hip hurayyyy. tapi kan, aku rasa bateri laptop aku nie dah kongkalikong ah. sengal btol! tapi naseb baekkk dah ade cooling pad baru ini..yey!lompat lagi!



- "tak yah bawak g opis, letak kat umah awak jek" kata encik bos.hehe -

Wednesday, January 9, 2008

selamat tengah hari kepada semua yang sedang membaca (kalau ada). maafkan saya kerana membiarkan blog ini tidak dikemaskini.masa yang semakin pantas berlalu membatasakan aktiviti seharian saya.stop.

hehe.sgt takde idea nk start tulis cam mane. 2008 dah masok hari ke 9. tinggal lagi 357 hari. eh, taun ni taun lompat katak kn? tmbah 1 jadi 358 hari. bile taun baru sume sbok tanye ape azam. bg aku, kalo nk buat azam tak yah tunggu taun baru. hari2 pon korang bley buat azam. bayangkan kalo takde taun baru. takde berazam lah bagi mereka yg buat azam ni..kn kn kn? *ape tah aku merepek nih.zas.*

keje semakin hari semakin banyak. aku rase aku dh struggle pon still berambah lagi 'works to do' kat list aku nieh.haihs.nak carik makan.nak carik makan.

hari minggu baru nie orang B*N telah buat ceramah kat umah aku. aku pon tak tau ape motif diaorg nk buat kat umah aku. abah aku bukannye aktif berpolitik. aku pon bukan jadik ketua puteri umno.hehe. tapi since diaorg requested nk buat kat umah aku gak, so abah tak sampai hati nk tolak.

tenaga kerja dalam umah adelah aku + ma + abah yg kadang2 dtg tolong. menu yg perlu disediakan adelh mee kari. maka hari sabtu tue memang sebok lh dok prepare food + tempat. majlis dibuat lepas isyak.apekehe nye nk buat lepas isyak. tak pikir ke makcik2 pakcik susah nk dtg.haish.ikutkn aje.

kononnye yg nk dtg dalam 50 org.so ma dah sediakan satu periuk beso mee kari.tapi malam tue korang tau, adelh dalam 20 org jek yang datang. hangin by da moment btol aku. penceramah tue dari mane tah.tpkan org B*N nie pon satu, jgnlh ceramah dkt makcik pakcik yg kompom undi B*N. mustilah tak banyak isu yg berbangkit sbb diaorng nie memang aku leh jamin setia abes lh ngan U*MNO. g lah bg ceramah kat org2 bulan tue ke, kat org2 yg tak sure nk undi sape ke. barulah banyak isu. barulah tau nasib rakyat lain mcm mane.yg nie, bile penceramah dok cerita itu ini.sume dok dengar jek.setuju jek.haihs. aku tak dengar langusng pon. layan game lagi bagos.

oh.esok cuti.
SALAM MAAL HIJRAH 1429.
semoga kita sentiasa dibawah lindunganNYA.
selamat bercuti ya!