Friday, January 11, 2008

hari yang sengal.

datang ke opis dgn perasaan yg kosong tapi masih bersemangat nk siapkn keje.ahem. sampai di meja, ade satu kotak besar elok terletak. oh! cooling pad baru. terima kasih encik bos! tambah semangat nk siapkan keje.hehe. tapi, laptop pula menambahkan masalah yg sedia ada. memandangkan takde cara laen maka terpaksa lh di format.huhu. nk backup file jek dh bape lame tgu.tapi sambil2 format tue, aku masih membuat keje yg berfaedah ye.aku kene carik lgi source code utk kiosk aku neh.huhu. selesai format, dengan gembiranye semangat nk sambung keje. TAPI lagi, aku prasaan yg dekat startup ade dua OS.haihs.cam mane plak leh jadik camnie. check lagi skali.ghupenrye, satu windows telah masuk dekat partition D tapi tak abes install. tapi yg dekat C, dah fully installed. maka, aku terpaksa lh backup data D g ke C plak sbb nk format D. memandangkan waktu opis dh nak abes so aku decide sambung kat umah. slamat format D aku igt takde lh lg kuar lg 2 OS tue. skali ade lgik.haish. darah tinggi plak rase. godek sana godek sini still tak ok gak. last2 aku decide esok g anta kedai member aku. ghupernye, cuma perlu delete satu ayat jek kat notepas kat windows propeties.err..korang paham ke ape yg aku cakp neh? hehe. yg pasti, laptop aku dah ok! yey yey.hip hip hurayyyy. tapi kan, aku rasa bateri laptop aku nie dah kongkalikong ah. sengal btol! tapi naseb baekkk dah ade cooling pad baru ini..yey!lompat lagi!



- "tak yah bawak g opis, letak kat umah awak jek" kata encik bos.hehe -

No comments: