Thursday, February 28, 2008


THANK YOU ALLAH
FOR THE WONDERFUL 25 YEARS THAT I TREASURE EVERY SECONDS OF IT
THANK YOU ALLAH
FOR THE HAPPINESS IN 25 YEARS THAT YOU GAVE TO ME EVEN SOMETIMES IT HAS BITTER IN IT
THANK YOU ALLAH
FOR KEEP ME BREATHING AND FOR KEEP ME LOVING BY PEOPLE AROUND ME
THANK YOU ALLAH
FOR EVERYTHING......

Wednesday, February 27, 2008

oh.dis hot mama gonnabe, telah mengetag diriku. sbb cam menarik jek tag nie, so aku jawap dlm mase 5 menet sblom incik bos masok.theheheh

1. Apa superpower idaman anda… sila pilih satu jek!
Jumper!

2. Apa superhero atau watak yang mempengaruhi pilihan ko itu?
Sbb tgk iklan kat tv yg org tue leh g mane2 jek yg dia suka.tanpa menggunakan pintu sukahati doraemon.

3. Kenapa/ untuk apa superpower itu yang anda pilih?
Nk round satu dunia...yeeebaaa..angre angre...

4. Kelemahan superpower anda… wajib ada!
aaa...tinggi!aku takut tempat tinggi. takut terlanding kat puncak eiffel tower ke.mati gue.

5. Nama anda sebagai hero apa?
Jumper aaa....toing toing?haha

6. Motto anda sebagai superhero?
Kemana jua 7 kali sehari.

7. Apakah musuh terketat anda
Doraemon sbb dia ada pintu sukahati.

8. Kenderaan Utama anda?
Tak payah dh guna kenderaan.aku kn jumper.haha

9. Apa pekerjaan utk menyara hidup anda? ye la.. jadi superhero ni sukarela.. bukannya dapat upah pon...
hurm....Pilot AirBus.can a?

okeh.aku nk mengetag sume yg bace tag aku neh.aku tak kire!muahahahahha

Tuesday, February 26, 2008

maafkan aku sbb lame tak mengapdet blog nie.
kebizian dicampur dengan kemalasan mmebuatkan aku lebih suka baca blog2 kengkawan dari update blog sendri.
nie pon aku curik2 mase sket sbb cik lily udah bising aku dah lame tak hapdet.
maapkan saye mak incik.*wink
ekceli last two weeks ade projek baru masok.
projek nie plak nk dirasmikan on 1st March.
so korang bayangkanlh kebizian nk menyediakan sume materials.
aku pon dah pening2 pale.
tapi bebudak grafik lg lah pening.
kene stayback smpai kol 1 pagi.oh kasihan.
walopon demikian,pada jumaat yg lepas aku telah mencabutkan diri selepas keje ke keyEL.
abah ade check up kat HUKM hari senin.
so aku awal2 dh mintak coti kat incik bos utk hari senin.
naseb baek incik bos approved.mekaseh incik bos.
hari sabtu, aku telah menuju puncak genting.
nie gara2 jeles tgk gamba cik lily bergumbira kat sane.
aku sempat maen sume games except space shot.
org ramai giller beratur.
takpe, next time aku nak naik utk men space shot plak.hehe.
hari ahad plak aku g bermuvie marathon.
tgk vantage point same kungfu dunk.
vantage point aku bagi 2 bintang setengah.
kung fu dunk aku bagi 3 bintang.
mekasih kepada cik lily kerana mengreviewkn cite kunfu dunk untuk aku.
hari senin, lepas bwk abah g HUKM, barulah aku berangkut pulang.
gamba2 aku update later eh.

Tuesday, February 12, 2008

:: buai laju2 ::


me: maisarah
maisarah: ye mak na
me: main buai jom
maisarah : jom


maisarah: jomlahhh...nk maen buai
me: show me your teeh fisrt.hehe

maisarah: cepatlahhhhh!


me: scared ke?hehe
maisarah: maneadelah


maisarah: see..im smiling


maisarah: ape tue mak na?
me: kamera.smile...

maisarah: ala...dont want lh. i dont have teeth yet
me: its ok. at least you have 4.hehe

maisarah: can i pose like dis?
me: em.bigger smile pls..

maisarah: like dis?
me: where's ur teeth?

maisarah: i dont want lh mak na..
me: ala...i'll give ice cream.nk tak?hehe

maisarah: promise?
me: betull....cepat2..show me ur teeth



maisarah: tadaaa!
me: sweet.hugs.

Monday, February 11, 2008

:: cuti2 mesia part 1 ::

hallu.how's everybody going? to be honest, aku tak cuti 4 hari jek tau tapi seminggu gitew. start dari 2hb sampai lh smalam.lame ek? mari lihat ape yg aku buat.

jumaat
pas jek abes keje, aku bergegas balik umah. packing2 barang and terus shoot g kl. ma ikot. abah tak mo ikut. so aku ngan ma jeklh. seb baek jalan tak jem. sampai umah ateh lebey kurang kol 8.30 mlm. ateh hangkut kiteorg makan kat luar. mekaseh ateh. next time mkn kat concorde plak ek.muahahaha

sabtu
hari ni plan nk g wedding kak ben ngan dia. dia nk temankan aku. janji nk g pagi tapi aku tak mo kejutkan dia sbb dia kate dia g men futsal malam tadi. so bior dia tdo puas2 dulu. igt kol 11 nk kejutkn.tapi kol 9 pagi dia sms kate dia tgh nk siap2 dtg.hoh.aku yg tak siap pape lg bergegas lh buat ape yg patut. brekpes pon tak sempat. padehal nk brekpes ngan dia kat kedai bawah.haha.brekpes2,update cite masing2 pehtue baru gerak2 khas ke bangi. igtkn jauh tapi dekat jek ghupernye. lebey kurang stengah jam perjalanan. sbb awal lagi maka kami buat explore race kat bandar bangi. kekonon nk carik taman tasik cempaka tue. tapi penat pusing tak jumpa. padehal dah lalu jalan tue tah bape byk kali tah bleh kan tak pasan tasik tue.sengal sungguh. lepak2 kat tasek.pehtue agak2 perut dah lapar *keji sungguh bak kate kak tipah* baru lh kiteorg g umah kak ben.jumpelh geng2 zaman blajo dulu. masing2 dah ade perkembangan.bagus sungguh. aku masih camnie. haihs. makan2,borak2, amik gambo pehtu igt nk balik dh tapi ade lg member yg tak sampai laei. member soh tgu sbb nk jumpe. haish. kiteorg g smayang dulu, tukar baju then datang balik. tujuan utama menukar baju adelah sbb untuk ke OU menonton encik rambo. tunggu punye tunggu tak sesampai gak. haish.
-semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat...*picture telah diedit 5 menet tadi.hehe-

kol 4.30 brulh kengkawn nie muncul. dapat borak setengah jam jek.kol 5 dh cabut. mase tu dah gabra tah sempat smpai tah tak.dahler show kol 6.huhu.on the way nk ke OU hujan mmg sgt lebat.smpai kat OU dah pukul 5.45. aku soh dia g carik parking while aku g amik tiket. penat giller g carik GSC nie. nyampah a OU. suke buat aku sesat.huhu.dpt tiket, g smayang plak. akhirnye kol 6.30 bru slamat duduk.haha. stengah jam lambat hokeh.tah ape yg blaku tah. seb baek lom kuar action2 ganas2 laei.

cite john rambo adelah ngeri. perut terburai. kepala pecah. aku hanya mampu tgk dari celah2 jari ku ini jek. tapi best gak aa cite dia. recommended to sape2 yg suke ganazzz2 neh.hehe.pas abes cte rambo g smayang dulu sblom ke aktiviti sterusnye. tak plan ape pon. since dh nk raye cina mase tue, ade acrobatic perfomance dr negara china. so layan kn aje.pehtu baru lh g dinner and terus balik umah.oh.siapa dia? biarlah rahsia.hehe.

ahad
hari ni bersiap2 untuk pulang ke pangkal jalan. pas asa baru gerak2 khas. sampai plak dah nk waktu maghrib. malam tue bergegas plak packing baju for the next trip.kemana?tungguuuu....*ala2 saspen plak.hakhak*