Tuesday, May 20, 2008

:: Hari Minggu Yang Beshhhhhh ::

Caution:
: Entry yang sangat panjang.haha

Dah lame rasenye tak berhujung minggu. I mean a real weekend. For a past few weeks, my weekends were full with the ICT program. But I don’t blame the program coz I do enjoy the program as much as I enjoy my last weekend. =)

-Sabtu-
Program abes lebey kurang pukul 6.30.Terus bergegas balik umah coz I have another destination to go.chewahh…macam jauh jek.hehe.Actually, abah ada appointment kat HUKM hari Selasa but we decided to go earlier sbb Angah sefamily mau turun ke kl jugak. They arrived with Air-Asia around 12.30 tgh dan kami ni pukul 8 malam baru nk gerak-gerak khas ke KL..*ayat tersurat=biar lambat asal selamat. ayat tersirat= satu baju pon tak packing laei dats why gerak lambat.haha*

On the way, singgah dulu Mekdi sbb perut dh berirama keroncong untuk ana..then terus shoot ke KL.Naseb baek Kl tak jem.Maybe sbb ramai yg balik kg kot since hari Isnin adelah cuti wesak. Memang bleh bawak sukeati aa masa tue. Kalo tak, jangan harap ler leh speed2..lenguh kaki lagi adelah. Alhamdulillah, pukul 9.45 kiteorg slamat sampai. Rumah dah penuh ngan kekanak ribena. Borak-borak ngan Angah ngan Ateh smpai tak tersedar dunia dah gelap gelita.hehe

-Ahad-
Ahad pagi lepas brekpes, kami (Ma, Angah, Ateh and Me) mau menjalankan misi. Misinya ialah: mari menghabiskan duet sebelum gaji.haha. Takdelah..Angah wanted to buy an easy-to-wear tudung for her trip to US. So Ateh ajak ke Butik Seri Munawarah. Ingatkan girls’ day out but Abah ngan Abg.Ngah pon mau ikut jugak. Kanank-kanak ribena yang laen sume tinggal except Raizan. Around 10.30 pagi kiteorg pon shoot ke TTDI. Angah beli sepasang jek coz takde colour laen lagi yg menarik hati dia. Ateh plak blasah sampai dua pasang.*see,aku tak bgtau abang pon ko beli 2 pasang.aku tulis dalam blog jek.haha*. Ma plak tak mo beli dulu coz Ma terlupa baju dia kaler ape.Tudung Munawarah mmg sgt senang untuk dipakai. Tudung jadik elok jek tanpa ada sebarang kedut2. Tak yah dah pening2 kalo tudung tak cantik. Sarung jek tudung nie mmg kompem jadiknya rupe bentuk tudung tue.hehe.

Angah yang tak sabar nk shopping.hehe.


Selamat datang ke Sri Munawarah Design


Sesi pilih memilih


Seri cuba-mencuba


Next destination: IKEA. Angah mau survey the d├ęcor or her new house nanti. Sementara Angah ngan Abg.Ngah dok survey2, kiteorg pon survey jugaklah apa yg patut. Tiba dekat tempat pokok-pokok, hati tertarik pada kaktus yang comel-comel. Memula beli 7 jek tapi Ma pon berkenan gak. Last-last amik 15 kaktus.Siap ngan pasu nye skali kami beli. Jangan tak terjaga sudah.hehe. Other than that, just beli box utk letak kat bonet keta. Lepas tue kami terus pegi lunch kat Santai. The foods were ok tapi manissssss. Maybe tukang masak from Kelantan kot. Dah kenyang perut terus balik umah coz we have another agenda for the night. Recharge semula tenaga dirumah.

Welcome to Ikea


Raizan, the very good boy. Memang tak buat perangai langsung.Duduk jek dalam troli ni masa kiteorg shopping.hehe.


Bila penat, konon nk tdo, tapi tak tdo pon.See..dia dok senyum-senyum.


My cactus



Makan di Santai yg ok jelah…Not recommended.


Around 6.30 pm, kami bersiap-siap untuk ke Kelana Jaya. Our target is Kelana Jaya Seafood. Perghh…sudah terbayang-bayang steamboat diaorang yang marvelesss…..TAPI……. malangnya restoran tue dh tutup atas sebab-sebab yang tidak diketahui.Haihhss.Kempunan sey! Dengarnya dah lame dah KJS nie tutup. Awal bulan 4 lagi.Hurm…sure ade kes nie.Ooh…sgt frust!!!huhu. Last-last, kami ke Restoran Nelayan dkt Tasik Titiwangsa. But still the steamboat can not beat the KJS.

I like this picture. Minus makcik yang ada kat situ.hehe


Bahan-bahan untuk di korbankan


Udang ngan sotong.But udang dia tak sedapp..huhu..Kelana Jaya jugak yg best.

-Isnin-
Angah nk balik Penang dah. Her interview to get the VISA dah berjaya and she will fly to US on 30th May.Flight balik Penang pukul 4.30ptg but pukul 2 diaorang dah kuar. I didn’t join them coz I have another mission iaitu : William. Ha….nie sume angkara si LilyLulu yang suka published kan kesedapan makanan di William. Tapi sbelom tue,kiterog ke Jusco Maluri utk cari wedding gifts. Lepas dapat apa yang dicari barulah kami ke William. Dengan berpandukan map yang telah diprint, *see..sangat semangat hokeh nk g situ** kami berjaya jugak sampai ke William. Adventure jugaklah perjalanan. Dah macam treasure hunt pon ade.**iklan-terima kasih kerana jadik pemandu saya.hehe**. Kat William, kami order Ribena with laici gelas besar yang berisipadu 1L , carbonara meat ball ngan chicken chop. Portion food kat sini memang sangat besar.Ekceli boleh jek share tapi sbb tak penah dtg kn..tue yg prder sampai 2 jenis.hehe. My carbonara meat ball adalah sedap.With cheese yang melimpah ruah memang kompem bertambah-tambah berat badan. But sadly, meat ball jek yang mampu diabeskan. Yang laen-laen tak larat dh nak letak dlm perut. Lepas makan terus balik umah.

Carbonara Meat Ball yang marvelessssss...

Ribena with laici. Kembong perot nk ngabeskan air nie

Chicken Chop served with mashed potato and coleslaw

-Selasa-
Pagi-pagi lagi dh bersiap utk ke HUKM. Hari ni abah kene amik darah, X-Ray and buat CT Scan for next week appointment. Mula-mula amik darah dulu. Then baru g brekpes. Lepas brekpes pegi plak tempt utk X-Ray ngan CT Scan. Pukul 11 lebih, sume siap. Terus shoot balik umah. Abah kene dtg lagi next week. That time Ateh plak yang akan bawak abah. Lepas asar, kami pon kembali ke rumah yang terchenta. Dengan kelajuan yang kekadang terbabs ke 140kmj, pukul 7.30 kami pon selamat tiba di rumah.hehe

So that’s it. My short holidays telah pun berakhir. After all, being with the family is the best therapy for me. =)

postscript: Sape yang rase nk termuntah after reading my entry nie, sory lh ye.haha.

No comments: