Sunday, August 31, 2008

Salam Merdeka. Salam Ramadhan.

.semoga kita beroleh keberkataan di bulan yang mulia ini.
.amin.

Friday, August 29, 2008

A Treat For MYself

Since I am so pissed off, so I think I need something for my therapy.ahem.
Lets guess ppl..
What I've bought for myself??

guess
...
guess
...
guess
...
guess
...
guess
...

a SE W910i hand phone?
Tet.tet.tet.Wrong.But it's most welcome for the next year birthday present.. ^__^


guess
...
guess
...
guess
...
guess
...

a PSP?
Tet.tet.tet.Wrong.But it's most welcome too for the next year birthday present.lallalallalal

guess
...
guess
...
guess
...
guess
...

a Sony T300?
Tet.tet.tet.Wrong.Hope that I can get it from Nuffnang. T_T

Give up?

Ok.Ok.

I've just bought 4 novels from JemariSeni.com.
The 4 novels are from the same author: NoorSuraya.
At 1st, there were only 3 novels in stock. But the JemariSeni has kindly called me and said that they have found a novel that I really want: Nyanyian Tanjung Sepi. The most wanted novel from this author. I asked them to send it to me together with the other 3 novels.Yey!

During the lunch break, I had to cancel the lunch meeting with MissCarrotsusu since she was busy. So I drove to Jusco, bought another novel at Popular bookshop (by Aisya Sofea) and have nice lunch at Nando's.

Hey,its brighten up my day! Happy weekend ppl! =)

hUhu

Dear CELCOM,

Saya telah mendaftar untuk menggunakan perkhidmatan CELCOM 1+3 yang telah anda tawarkan pada hari Khamis minggu lepas. Namun demikian, sehingga hari ini, saat ini dan ketika ini, nombor tersebut masih belum di aktifkan lagi. Walaupun sudah berapa kali saya telefon. Tapi masih lagi talian itu mati.

Saya sangat kecewa.(huh.kecewa lagi)
Saya sangat marah.
Ye.
Sangat marah.
Tension ok!
Huh!

Thursday, August 28, 2008

rasa di Jiwa

Kecewa!
Bukan keputusan itu yang sepatutnya keluar.
Bukan keputusan itu yang ditunggu-tunggu penuh debar.
Ah.
Kecewa.
Kecewa.
Kecewa.
Tiada yang lebih kecewa melainkan kecewa belaka.
Dan dia.
Pasti lebih kecewa jika mengetahuinya.

Dua hari sebelum MERDEKA

Lagi dua hari sahaja lagi kita akan menyambut kemerdekaan yang ke 51. Tapi suasana masih tak berubah. Tak banyak bendera yang dikibarkan. Tiada Tak banyak papan tanda menyambut kemerdekaan. Tiada apa-apa. Bosan. Hambar. Sangat asing rasanya bulan Ogos tahun ini. Seperti ada yang tidak kena. Kenapa ye?

Adakah sebab isu kerajaan yang tidak habis-habis?
Olimpik?
Kecoh dengan kisah 'pemuda' dan 'belia' itu?
Pilihanraya di Permatang Pauh?
Kemenangan DSAI yang telah dijangkakan?

Biarlah apa pon sebabnya tapi kenapa mesti diabaikan kemerdekaan yang ke-51 ini? Jika dulu,masuk sahaja bulan Ogos, maka bermulalah Kempen Bulan Kemerdekaan. Jalur Gemilang megah berkibar di mana-mana. Di rumah-rumah. Di kedai-kedai. Tapi hari ini, berapa kerat sahaja Jalur Gemilang yang berkibar. Rasanya kalau di bandingkan di Permatang Pauh hari itu, kalah Jalur Gemilang.

Tema tahun ini rasanya amat bersesuaian dengan situasi negara kita: Perpaduan Teras Kejayaan. Tanpa perpaduan yang kukuh, bagaiman sesebuah negara dapat berjaya. Logo tahun ini? Oh. Kenapalah begitu bentuknya. Itukah logo yang bernilai RM10000?Bagi saya, tiada keistimewaan. Maaf. Itu cuma pandangan peribadi. Mungkin saya tidak pandai menilai. Mungkin saya juga bukan jauhari yang mengenal manikam. Lagu tema?Belum lagi melekat di hati saya....

Hmm.Tidak semangatnya nak menyambut kemerdekaan.Sungguh!

Wednesday, August 27, 2008

my LilDayvil >=)

Never too far away
I won't let time erase
One bit of yesterday
'Cause I have learned that
Nobody can take your place
Though we can never be
I'll keep you close to me
When I remember

464
.tetiba rase miss giller.
.heh.

HOW'S MY BRAND-NEW-LOOK?

Hye ppl!
I've just re-design my blog.
So, what's say you?
Should I stick to the old template or just go on with this one?
Thanks for your opinion!
=)

Tuesday, August 26, 2008



T_T
5.00 ptg: Proses pengundian tamat dan ini akan diikuti dengan proses pengiraan undi.
(News from malaysiakini.com )
Let's wait for the result...........dap dup dap dup dap.....
BARISAN NASIONAL
versus
PARTI KEADILAN RAKYAT

who will win?
sama-sama kita nantikannya....
jeng jeng jenggg

Monday, August 25, 2008

:: OUM CONVOCATION DAY::

Along has received her Degree in TESL yesterday at PWTC. Being a mother, a wife, a teacher and a student at the same time,the degree means a lot for her.

At 12 pm, I tagged along with Along to the PWTC. Since Abg.Long didnt know how to go to PWTC, so I need to export Mr.An to guide us. At 12.45 pm, we safely arrived. As expected, the PWTC was so crowded. You can see balloons, flowers, as of course the happy faces everywhere.

Along and I then went to the 4th floor. I helped her to put on her robe and make sure its looked perfect.hehe. Then she went to the registration counter and get ready at the one room. Abah and Abg.Long also took place inside the hall.

Ok.

Terdapat 1 insiden sebelum tetamu nk masuk ke dewan.As usual,tetamu yang mempunyai kad jemputan sahaja yang dibenarkan masuk. Setiap graduan pula akan dibekalkan dengan 2 keping kad seorang..but....Mr.An telah mencicirkan satu kad jemputan itu.oh.tidak.. I ran to the urusetia to ask for an extra card...

"Kak, saya terjatuhkan satu kad. Boleh dapatkan satu kad yang baru tak?"

"Tak boleh dapat kad lain dik" - (Sudah rasa takut.Sure Along marah nanti.huhu)

"Satu pon tak boleh ke kak?" -(Still memujuk rayu)

"Kami tak de dah kad tue dik. Tapi satu kad boleh masuk 2 orang" - (La...... ye ke...lega-lega.huhu)

"Ok kak.thanks!"- (Berlari dengan pantas to inform them)

So akhirnya Abah and Abg.Long dapat masuk dewan...*selamat..pheww...kesat peluh skett...*... Ahlil keluarga yang lain belum sampai lagi. Diaorg lepas solat zuhur baru nk bergerak.

Oh.Bunga tak beli lagi! Dekat area bawah memang ada orang yang jual bunga tapi tak chantek. Jalan terakhir adalah ke kedai bunga di Petaling Street. Again, Mr.An telah menjadi mangsa untuk ikut ke sana.hehe.Bergeraklah kami ke komuter station.WAIT.KOMUTER STATION? Bukankah ia sepatutnya LRT STATION? Rasenye last time ke PWTC nie, naik LRT but Mr.An pon tak pasti coz he's not familiar with that area...mm..komuter pon komuter lah...nanti cariklah station lain utk exchange train.

Baru 10 minit keluar dari PWTC, hujan turun dengan selebat-lebatnya...ya ampun..ingat nak patah balik tapi mana bolehkn sbb bunga tak beli lagi..maka kami pon redah jek! So we took a komuter from Putra station, changed to LRT at Bank Negara station and straight to Plaza Rakyat. Hujan still tak berhenti jugak.. Kaki seluar memang dah basah kuyup dah tapi still gak gigih nak pegi beli bunga.hehe. Even masa pilih-pilih bunga tue pon dalam keadaan berhujan.. =.=' Abg.Long kirim 1 bouquet, so I choose a red roses and aku belikan daisy utk Along...(Dapat bunge juge dr Mr.An...lalallalal) On the way balik, Ateh called soh beli lagi 1 bouquet.haihs. Terpaksa patah balik ke kedai tue.This time pilih blue roses campur white roses. After that, kami pon balik semula ke PWTC. Kematu tapak kaki ni hokeh! Tapi demi Along, 'Aiman tak kesah.'hehe.Tapi lagi,masa dah sampai PWTC tue, masa nak naik atas, ada gak 3-4 orang yang tanye 'Beli kat mana bunga nie?Cantiklah...'...so I just replied..'Beli kat luar...'hehe.Yes, my flower telah menarik perhatian orang laen.haha

The family semua dah ada kat sane. Masa tue baru pukul 4. Abang tanye dekat urusetia pukul brapa graduan keluar and diaorang kata pukul 5 bru majlis tamat.hush.Sejam lagi nk kena tunggu. Ma, Angah, Ateh, Abang+ SIL decide nak ke The Mall to kill the time (read:shopping).... dan..yang pergi shoppingnye mak-mak jek ye...yang anak-anaknye ditinggalkan with me and Mr.An. 6 of them! Aku awal-awal dah bagi warning:"Jangan ngengada nk g merayau-rayau.Kalo hilang kang sape yang susah??". Naseb baek mendgr kata. The boys dok bullying playing with their 'Angkel'...while the girls plak dok maen 'sep sep sep..mi mi mi'.. Dalam dok diaorg main2 tue, bape kali jugaklah jadik mak tiri coz buat bising tak hengat bebudak neh.

Pukul 5 lebih,graduan pon keluar. Masa ni orang memang dah ramai. Abg.Long g carik Along while us cuma tunggu kat situ. Setengah jam kemudian, barulah Along and Abg.Long naik atas. Salam-salam, beri bunge...amik-amik gambar.... Along nanges. Ma pon. Angah and Ateh pon.Aku taklah nanges..hehe. Nanges happy kot coz pengorbanan selama 4 taun terbayar sudah...

Lepas tue yang laen2 pon balik umah tapi aku and Mr.An kena tunggu Along sbb nak jadik penunjuk jalan. Along nak amik gambar and settlekan everything. Dah siap semua, kiteoang g surau and terus balik umah.Angah balik Penang malam tue jugak. Aku pagi tadi baru gerak balik.Pukul 10 bru masok opis.huhu.

Itulah kisah hujung minggu lepas. Memang penat yang amat tapi the experience is priceless!

To Along, congratulations! I am so proud of u!!


postScript: The kids were so happy knowing their 'Angkel'...hehe...oh.thanks for the help! Really appreciate it... =)

Sunday, August 24, 2008

happy
happy
happy
happy
happy
hectic
happy
happy
happy
happy
happy
will go back to melaka early in the morning tomorrow
off to sleep
sweet dreams ppl
=)

Saturday, August 23, 2008

selamat sampai di kl ptg td.
penat.
mau rehat.
yang laen?
pegi shopping.
me?
jadik baby sitter.
utk 4 org kekanak.
naseb yg laen dah besor...
hehe

Friday, August 22, 2008

baju kurung ma - checked!
souveniers from LA & Sabah - checked!
clean the dishes? - done!
the house? - yes.yes.done it.
cloths? - dah angkat tapi tak sempat nk lipat.. =.='
my stuf? - notttttttttt packing yettttt...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:: sunyi.sepi ::

Ofis kosong.
Waktu rehat hari Jumaat.
Ada yang balik ke rumah.
Ada yang makan tengah hari dan terus ke solat Jumaat.
Ada yang hanya duduk dia di meja ini.
Seperti aku.
Heh.
Bukan tak nak balik ke rumah.
Tapi rumah jauh.
Bukan tak mahu makan tengah hari.
Perut ini masih kenyah dengan sarapan pagi tadi.
Maka.
Disinilah aku.
Membiar jari-jemari berlari di atas papan kekunci.
Oh.
Esok hari Sabtu.
Maka.
Selamat berhujung minggu!
=)


-ape pandang-pandang? ;p -

postScript: hati,tabahlah....

Thursday, August 21, 2008

Along's convocation day will be held on this coming Sunday.
Surely I will go.
Already bought a present for her.
Thinking to buy a bouquet of flowers too.
Oh.
I noticed behind the Petaling Street, they sell a lot of bouquet with a good price.
Should I go there?
BUtits Sunday! Definitely a busy-bee day.
Oh.Oh.Oh.
Need to figure out another florist shop.
lallalallllalal.
BUt it will cost me more.
What to do.What to do.
Think.think.think.
zZzZZZ
c.o.lo.u.r.s. of l.i.fe
=)

Friday, August 15, 2008

NUFFNANG GIVE IDEAS CONTEST

:: NUFFNANG GIVE IDEAS CONTEST ::

A gorgeous SONY
For an 'extraordinaire' lady
With a heart so kind
Conquering the cold and the wild
Your sweet smiles brighten up the day
It banishes those stormy clouds away
Your advice, your opinion means the world
That can be quotes which are very valuable
Here the SONY I would love to give
May your life be as beautiful as it should be lived
Thanks Nuffnang for the Nuffnang Gift Ideas Contest
Together with Realmart , you guys are simply the best!

Thursday, August 14, 2008

12 barisan manusia menuju ke akhirat

Barisan pertama: Diiringi dari kubur dalam keadaan tidak bertangan dan berkaki.

  • Mereka orang2 yang menyakiti hati jiran sewaktu hidupnya. Mereka yang sombong dan tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan di dunia mahupun di akhirat. Firman Allah: “Aku akan memalingkan hati orang yang sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yang benar dari (memahami) ayat2 Ku, itulah balasan dan tempat kembali mereka adalah neraka”.
  • Barisan ke-2: Diiringi dari kubur dalam bentuk babi hutan.

  • Firman Allah: “Mereka orang yang meringan2kan solat sewaktu hidup, sesungguhnya orang yang memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yang mengabaikan maka sewaktu mati, mayatnya akan dihimpit oleh liang lahad sehingga berselisih tulang rusuk”. Rasulullah SAW bersabda: “Sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat, maka diletakkan semua dosanya di atas kepala dan kedua2 bahunya. Maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu”.
  • Barisan ke-3: Diiringi dari kubur dalam bentuk keldai, perutnya penuh ular dan kala jengking.

  • Mereka adalah orang yang enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dalam orang yang berkemampuan. Inilah balasannya dan tempat kembali mereka adalah neraka.
  • Barisan ke-4: Diiringi dari kubur dalam keadaan darah memancut keluar dari mulut.

  • Mereka adalah antara orang yang suka berdusta ketika berjual-beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yang diperoleh datang dari sumber yang halal.
  • Barisan ke-5: Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai.

  • Ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar. Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. Inilah balasannya dan tempat mereka juga adalah neraka.
  • Barisan ke-6: Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan.

  • Mereka adalah orang yang dahulunya menjadi saksi palsu.
  • Barisan ke-7: Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah dan nanah dari mulut mereka.

  • Mereka ini adalah orang yang enggan memberi kesaksian kebenaran.
  • Barisan ke-8: Diiringi dari kubur dalam keadaan terbalik, kepala ke bawah dan kaki ke atas.

  • Mereka adalah orang yang melakukan zina. Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda Rasulullah SAW: “Tiada bersunyi-sunyian antara seorang lelaki dan wanita, melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka”.
  • Barisan ke-9: Diiringi dari kubur dengan wajah hitam dan bermata biru, dalam diri mereka penuh dengan api gemuruh.

  • Mereka adalah orang yang makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.
  • Barisan ke-10: Diiringi dari kubur dalam keadaan tubuh berpenyakit sopak dan dipenuhi kusta.

  • Mereka ini adalah orang yang derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.
  • Barisan ke-11: Diiringi dari kubur dalam keadaan buta, gigi panjang seperti tanduk lembu jantan, bibir terjuih hingga ke dada dan lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yang menjijikkan.

  • Mereka ini adalah orang yang minum arak sewaktu hidupnya.
  • Barisan ke-12: Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar-sinar seperti bulan purnama.

  • Mereka melalui titian siratulmustakim seperti kilat. Datang suara dari sisi Allah yang memaklumkan “Mereka semasa hidupnya adalah orang yang beramal soleh dan melakukan kebaikan. Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat 5 waktu dan meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat. Inilah balasan mereka dan tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang dan keredhaan Allah SWT”.
  • Wallahualam.

    Ive bought a pearl bracelet from Sabah for my Mum. Since I'm not sure what her wrist size, so Ive bought a lil longer bracelet. But when mum tried it, the bracelet didnt suit her wrist.Its much longer than her usual bracelet.

    Yesterday night, I wanted to become a McGyver. I thought I knew how to make the bracelet shorter butttttttttt sadly I did it worse.huhu.. I broke the bracelet hook...sigh.Sorry Mum.. So today I'm gonna find a shop where can fix it..

    -the broken bracelet-

    postScript: Bak kate Karam Singh Walia...Bagaikan tikus membaiki labu.haha

    Wednesday, August 13, 2008

    :: CUTI-CUTI SABAH: FINAL PART ::

    Dah dapat apa yang dicari, kami terus pulang ke hotel...

    Hari Ahad nye pulak, kami pergi lagi ke Pasar Filipina tue. Ade jek lagi yang nak dibeli since harga yang akak tue offer best2. Nama akak tue Kak Anie. Dia pon dah pening kepala layan kiteorg yang asek dok mintak tawar jek.hehe.

    Hari ni cadangnye nk berjalan-jalan lagi. Kebetulan Qawi ade member kat UMS so adik-adik tue lah yang nk tolong bwk kiteorg jenjalan. Dalam 12.30 tgh hari diaorg dah sampai tapi kiteorg plak still lagi kat Pasar Filipina tue. Ape lagi, bergegas lah balik smula ke hotel dan bersiap. Macam lipas kudung!hehe. Rumah Azurt tak jauh sangat. Tapi masa kiteorg sampai tue, pengantin baru lepas bersanding. Sweet and simple jek majlis diaorang nie. Then bergambar gedik-gedik ngan pengantin. Kononnye lepas tue terus nak cabut tapi pengantin tak bagi balik. Dia soh dok lagi kat situ. So demi kawan terchenta, kiteorg stay lah jugak kat umah tue. Nak dijadikan crite si photographer yang dah diupah tue plak dah balik. Kesian pengantin takde gambar banyak-banyak. Maka si Qawi lah yang jadik photographer bidan terjun.

    Dalam 3.30 ptg baru lah pengantin lepaskan kiteorg. Kawan-kawan Qawi mmg dah lame tunggu. Kesian diaorang..sorry ye dik.Nasib baek diaorang tak kesah sangat...Kononnye adik-adik tue nak bawak kiteorg ke Kundasang. Tapi sebab dah tak sempat,so kiteorg decide nak ke One Borneo (adek bradek One Utama). Tapi sebelum tue,balik dulu hotel tukar baju. Takkan nak merambu ngan baju kurung plak kan.hehe. One Borneo nie shopping complex yang latest lah kat KK. Banyak kedai yang belum bukak lagi. Kiteorg bukan nk shopping kat cni. Kiteorg nk ke Borneo Rainforest. Dalam Borneo Rainforest nie ada Jambatan Tamparuli then adelah diaorg tunjukan kraftangan. Bukan itu aje, dia orang pon ade buat show utk kiteorg. Bayangkan, walaupun kiteorg cuma berlima tapi show masih berjalan seperti biasa. Macam-macam tarian yang diaorg persembahkan. Part yang tak bleh lupe bile the dancer soh kiteorg sumpit belon (Nasib baik kene!hehe) ngan dancer tue ajak skali menari tarian yg guna buluh tue. Naseb tak tersepit kaki.huhu

    Lepas tue kiteroang dinner kat Tanjung Aru. Sebab dah malam, tak nampak lah sangat pantainye. Tapi bile rase kegebuan pasir pantai tue kiteorg agak kalo siang hari sure lagi cantik. After dinner, terus balik semula ke hotel...

    Hari Isnin (11/8/08), pagi lah kiteorg dah bangun sbb nk pegi brekpes kat Pasar Filipina tue(jadik addicted ngan Bakso diaorg.hehe) but sadly kedai tue bukak. So kiteorg just makan kat kedai laen. Then kiteorg round lagi kat dalam Pasar Filipina for our last shopping. Niat dihati tak mo beli ape2 dah tapi terbeli jugak brooch.haihs.... *_*

    Pukul 12.30 Azurt + Shahrul pon sampai nk htr kiteorg g airport.. Flight pukul 2.05 dan pukul 4.00 ptg kiteorg selamat mendarat..incik driver jemput lambat. Tapi tak kesahlah sbb hari bekerja kan...dah dia tolong amik kire ok lah tue.. *mekaseh eh*.

    Tamat sudah cuti-cuti Sabah.Insyaallah, taun depan nak pegi lagi....heheheh =)
    :: CUTI-CUTI SABAH-PART 2::

    Tuan-tuan dan Puan-puan, sebentar lagi kita akan mendarat di Lapangan Terbang Kota Kinabalu.

    Wah! Selepas 2 jam setengah jadik burung hantu yang sedang tidur, sampai juga akhirnya. Lepas amik beg, pengantin baru yang jemput kiteorg. Like in my previous posting, tujuan utama datang ke sini adalah untuk menghadirkan diri ke majlis perkahwinan Azurt & Sharul. But since the wedding ceremony akan berlangsung pada hari Ahad maka kononnya hari Sabtu tue kami nk buat explore race di Bandaraya KK. Lepas check in hotel, Shahrul blanja minum-minum kat kedai sebelahnye. Mata masa ni memang ngantuk yang amat dah tapi still dok tahan sbb nk discuss aktiviti utama. Kiteorg plan nk g pulau-pulau tapi Azurt kate tak sempat. At least kene spend the whole one day kat situ. So masa untuk shopping akan jadik pendek. Bile dengar jek camtue agak frustlh jugak. Takkan sehari suntuk nk g shopping kan kan kan? hehe. Dalam pukul 12.30 tgh malam, mesyuarat ditangguhkan dan kami naik hotel tido.

    Usually, alarm kat handphone nie akan bunyi pada pukul 6.00 pagi. Bile dh bunyi tue maknanye its time to get up lah kan. So bangun-bangun jek, dengan konfiden nak masuk bilik air nak angkat air semayang, sekali tgk luar tingkap, matahari dah terang benderang. Ya ampun. Kami boleh terlupa waktu di Sabah nie lebih cepat dari Semenanjung. Still solat jugaklah. Tapi tak taulah dah consider as subuh gajah or subuh dinasour.huhu. After solat terus sambung tido.

    Kol 8 bangun balik. Sambung balik diskas ngan Meklah. Diskas punye diskas, kiteorg decide nk redah jek g pulau tue. Takkan datang Sabah nk g shopping jek kan. Tak berbaloi u!hehe. Kejut kan si Qawi kat bilik sebelah then terus kiteorg pon bersiap-siap. Dalam pukul 10 pagi, kiteorg gerak ke Jesselton Point. Tempat nie kira cam jeti lah. Nak g mana-mana yang menggunakan pengankutan air, kena ikut sini. Beli tiket speed bod (RM31 untuk pergi&balik) and pukul 11.00 pagi kiteorg dah sampai di Pulau Manukan. Sangattttttttt cantik ye laut dia. Tue baru kat area KK, blom g Pulau Sipadan ke Pulau Layang-layang ke. Dekat jeti Pulau Manukan tue jek dah nampak ikan yang berwarna-warni. Rasa cam nk terjun terus masa tue gak.hehe

    Kiteorg pon sewa lah alat-alat nk snorkeling. (RM 20 for life jacket + snorkeling gears) dan tanpa membuang masa terus gedebush masok laut. Actually, kat gigi-gigi air tue jek dah banyak ikan kecit conet. Tapi cam tak mencabar lh kan stakat snorkeling ngan ikan kecit-kecit nie so kiteorg pon gerak ke tengah sket. Walopon baru 1 meter dari gigi air tue tapi dah agak dalam ye tuan puan. Maka penggunaan life jacket amatlah penting skali untuk orang yang tak reti berenang sperti aku.hehehhe

    Memang cantik kejadian ALLAH. Macam-macam jenis ikan yang aku jumpe. Sebab aku bawakkan kat ikan-ikan tue roti berkrim kan, maunya ikan-ikan tue tak kerumun aku.Sampi digigit nye jari2 aku nie.hehe. Ade yang warna macam pelangi. Ade yang macam kuda belang. Macam-macam lagi lah yang ada. Paling best, aku akan letak roti-roti tue betul2 depan goggle aku. Then berebut-rebutlah ikan nie datang sampai dok langgar-langgar goggle aku tue.hehe. Bestttttt amat...

    Lepas dan mandi-manda sesambil hitamkan badan, kiteorg jalan-kalan pusing Pulau Manukan nie. Kat sini ada banyak pulau kecik-kecik. Dari Pulau Manukan ni dah nampak Pulau Mamutik ngan Pulau Sapi ngan macam-macam pulau lagi lah yang ada. Dah pusing-pusing and amik gambar gedik-gedik, kiteorg pon decide nak balik awal. Supposedly kene balik kol 4 ptg tapi kiteorg blah pukul 3 ptg. Tak tahan dah panas panahan matahari.

    Sampai dekat hotel dalam pukul 4 ptg. Mandi-manda (kat Pulau tue ade sediakan tempat mandi tapi crowded yg amat.huhu) dan around 4.30ptg kiteorg ke Pasar Filipina. Carik dulu tempat makan sebab perut dah berdondang sayang. Dah kenyang perut, suka hati lah kan. Maka kami pon memulakan aktiviti bershopping. Pusing-pusing dalam Pasar Filipina tue. Sangat rambang mata sebab banyak sangat barang-barang yg unik & cantik-cantik. Well, its time utk mencari barang-barang yang dipesan which is anything yang berasaskan mutiara. Kalo dah ke Sabah memang tak sahlah kan kalo tak membeli mutiaranya. Dah ronda-ronda, singgah satu kedai nie. Lepas bargain, Qawi dok borong gelang mutiara kat situ. Aku tak beli lagi sbb still nak cari dgn harga yg lagi murah. Luckily, jumpa satu kedai nie. Harga yang diberikan mmg sgt best. So tanpa berlengah lagi terus beli ape yang patut kat kedai tue... =)

    Bersambung lagi...harap bersabar ye.. =)

    Tuesday, August 12, 2008

    :: CUTI-CUTI SABAH-PART 1::

    Ready for my story? Here we gooooooooooooo.......

    Bergerak balik dari Johor around 9 pagi. Dalam pukul 10.45 dah sampai umah. Ma ngan Abah sebok kait rambutan for Ateh dan 'yang sewaktu dengannya.. ; )' while me dok bersilat kat dapur preparing for lunch.Masak campak-campak jek then dengan pantas g packing baju plak. Sangat teruk kn. Flight malam nie tapi baru terhegeh-hegeh nk kemas barang. Bukan barang2 jek ye. Macam-macam pesanan kene tulis to make sure takde yang miss. Lepas solat & lunch, terus shoot ke umah Ateh.

    Sampai Kl around 4.45 pm. Berehat sebentar bersama kit-kat sambil tunggu incik driver abes keje. Around 6.16 petang barulah kami bergerak-gerak khas ke LCCT. Flight pukul 9.25 mlm. Dengan jem nye lagi. Tawakal jelah sempat sampai.huhu. Meklah dihantar oleh rakan opis merangkap my ex-dormate mase skolah dulu (sgt kecil kan donia), Qawi plak dihantar oleh ahli keluarga(cam nk g umrah...hehe)dan aku dihantar oleh incik driver lah.. :P.. Pukul 7.30,ahli rombongan cik kiah yang laen dah ade kat LCCT. Dah soh check in dulu tapi diaorang tak mo. Nanti tunggu ahkak jugak.hehe. Alhamdulillah, pukul 7.50 kiteorg sampai LCCT and bergegas pergi check in. Mase nk check in tue ade sorang mamat Indon nk check in flight ke Medan but sadly, flight dah pon berlepas. Sian plak tgk kan.Terkulat-kulat jek muka dia. Sure frust abes. Moral of the story, silalah sampai awal ye kawan-kawan... =)

    Sementara nk tunggu boarding, kita minum dulu!Minum apenye..makan sume siap kat McD. Mahal sungguh rege McD KAT LCCT. Kot ye pon nk kaut untung,agak-agak aa. Burger pon cam tak serupa burger jek.huhu. Tapi sbb dh kelaparan kan, blasah aje. Pas makan, kami pon naek lah flight. Niat dihati nak melelapkan mata. Tapi ya ampun, seat Air Asia tue, kalo korang nak baringkan sikit, adelah berganjak dalam 5cm jek. Serupa jek lah macam tak berubah kan dari posisi 90' tue. Nak tak nak terpaksalah cari posisi yang sesuwei. Gaya tidur burung hantu pon ade.huhu. Oh, percutian kali ini, Qawi telah dilantik menjadi photographer kami. Tapi sebab kesengalan dia, boleh dia letak beg kamera dalam beg besar. Beg besar tue plak awal-awal lagi dah kene masok kargo kan.haih...apolah. Maka tiadalah aksi gedik kami di atas flight.hehe.....

    Bersambung.... :P
    hye all.
    i'm back!
    nanti eh i story my holiday.
    sgt beshhhhhhh...
    =)

    Thursday, August 7, 2008

    :: BEREHAT SEBENTAR ::

    Petang ini saya akan ke Johor. Abang akan mengadakan kenduri doa selamat sempena berpindah ke rumah baru.Pukul 5 ptg nanti saya akan membawa ibubapa ke sana dan kami juga akan bermalam di sana.

    Esok saya akan memulakan percutian saya.
    Jumpa lagi nanti ye..
    Doakan saya juge....
    Sabah..here I come.....
    =)

    Wednesday, August 6, 2008

    good nite ppl
    have a sweet dreams
    =)

    :: TAMAT SUDAH ::

    Kursus Pemantapan Microsoft Access telah pun tamat dengan jayanya.
    Kenapa saya kata berjaya?
    Sebab para peserta kursus memberikan maklum balas yang cukup baik.
    Ada yang mahu kursus ini diadakan lebih masa lagi.
    Ada yang mahu kursus ini dilanjutkan sehingga seminggu.
    Dan yang paling menggembirakan bila mereka mengucapkan : "Terima Kasih Cik, banyak yang saya belajar dari kusrsus ni".
    Sangat tak ternilai ucapan itu!
    =)
    :: D.I.ET ::

    Saya berdiet? Oh. Saya kurang pasti jawapannya. Mungkin ya, mungkin tidak. Atau mungkin ia berlaku secara tidak langsung.hmmm

    Untuk beberapa hari yang lepas saya sudah mula mengurangkan pengambilan nasi dalam makanan. Semakin hari,semakin dikurangkan sehinggalah saya merasakan 'tidak apa' untuk tidak memakan nasi. Untuk sarapan saya akan minum secwan nesvita dan biskut. Untuk tengah hari, jika rajin saya akan ke kedai yang mejual mee hoon sup. Bila pulang ke rumah, saya akan merebus tiga sausage yang dimakan bersama lauk-pauk masakan Ma. Ataupun saya akan membuat sayur campur saya sendiri. =)

    Buat masa ini saya belum lagi menimbang berat badan saya. Harap-harap diet saya ini berjaya. Maka saya boleh bergaya bila berhari raya nanti. Oh. Apa yang saya merepek ni...lallala

    Ada lagi 45 minit sebelum masa rehat tamat. Hari ini adalah hari terakhir kursus ini. Esok petang saya akan ke rumah abang di Johor. Sebelum berakhir, saya terjumpa kartun dibawah ini..


    kelakar kan?
    =)

    Tuesday, August 5, 2008

    When things go wrong, as they sometimes will,
    When the road you're trudging seems all uphill,
    When the funds are low and the debts are high,
    And you want to smile, but you have to sigh,
    When care is pressing you down a bit,
    Rest if you must, but don't you quit.

    Life is queer with its twists and turns,
    As every one of us sometimes learns,
    And many a fellow turns about
    When he might have won had he stuck it out.
    Don't give up though the pace seems slow,
    You may succeed with another blow.

    Often the goal is nearer than
    It seems to a faint and faltering man;
    Often the struggler has given up
    Whe he might have captured the victor's cup;
    And he learned too late when the night came down,
    How close he was to the golden crown.

    Success is failure turned inside out -
    The silver tint in the clouds of doubt,
    And you never can tell how close you are,
    It might be near when it seems afar;
    So stick to the fight when you're hardest hit -
    It's when things seem worst that you must not quit.

    Monday, August 4, 2008

    :: LUNCH BREAK ::

    2nd week at Kolej Antrabangsa Dunia Melayu Dunia Islam (KADMDI).
    I will teach Microsoft Power Point today.
    The class will start at 2.00 pm.

    What I did for a lunch break:
    1. Eat the banana. *hint hint*
    2.Went down to G2000 to colllect Mien's blazer but the promoter said that I only can collect it after 2.00 pm.
    3.Went to MBMB. Paid the cukai pintu for Along's house.

    Time's up!
    C ya later!
    =)

    Sunday, August 3, 2008

    i love this song..just l.o.v.e. it =)

    i'm yours by jason mraz

    Well you done done me and you bet I felt it
    I tried to be chill but you so hot that I melted
    I fell right through the cracks and I'm tryin to get back
    Before the cool done run out I'll be givin it my bestest
    And nothin's gonna stop me but divine intervention
    I reckon it's again my turn, to win some or learn some


    But I won't hesitate no more, no more
    It cannot wait, I'm yours

    Well open up your mind and see like me
    Open up your plans and damn you're free
    Look into your heart and you'll find love love love love
    Listen to the music of the moment, people dance and sing
    We're just one big family
    It's our god forsaken right to be loved loved loved loved loved

    So I won't hesitate no more, no more
    It cannot wait, I'm sure
    There's no need to complicate
    Our time is short
    This is our fate, I'm yours

    Scooch on over closer, dear
    And I will nibble your ear

    I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror
    And bendin' over backwards just to try to see it clearer
    But my breath fogged up the glass
    And so I drew a new face and I laughed
    I guess what I've been sayin' is there ain't no better reason
    To rid yourself of vanities and just go with the seasons
    It's what we aim to do
    Our name is our virtue

    But I won't hesitate no more, no more
    It cannot wait, I'm yours
    Well open up your mind and see like me

    Open up your plans and damn you're free
    Look into your heart and you'll find the sky is yours
    So please don't, please don't, please don't

    There's no need to complicate
    Cause our time is short
    This is our fate, I'm yours

    Saturday, August 2, 2008

    what a loveeeeeely day
    how's your day ppl?
    =)

    Friday, August 1, 2008

    meet my super-duper happy family
    not including the in-laws
    and the 13 warriors
    hehe
    Thank you for our friendship
    For it means so much to me,
    Your kindness and understanding
    And loving ways you share so free.

    Thank you for being beside me
    When I needed someone that cared,
    And thank you for all your loyalty
    For the times together we shared.

    Thank you for our friendship
    For it's something even money can't buy,
    Thank you for holding me tightly
    When there was a need I had to cry.

    Thank you for always smiling
    When I couldn't smile at all,
    And thank you for boosting my ego
    For the times I felt so small.

    Your friendship I cherish so deeply
    So this message to you I send,
    May God bless and always watch over you
    And may you always remain my friend.


    HAPPY FRIENDSHIP DAY
    to all my friends out there
    and to my 'best'est friend ever,
    ZARINA KHAIRUDDIN
    Babe, I dedicated every single word of the poem for you.143!
    =)

    -STFian 9600 -