Wednesday, August 13, 2008

:: CUTI-CUTI SABAH: FINAL PART ::

Dah dapat apa yang dicari, kami terus pulang ke hotel...

Hari Ahad nye pulak, kami pergi lagi ke Pasar Filipina tue. Ade jek lagi yang nak dibeli since harga yang akak tue offer best2. Nama akak tue Kak Anie. Dia pon dah pening kepala layan kiteorg yang asek dok mintak tawar jek.hehe.

Hari ni cadangnye nk berjalan-jalan lagi. Kebetulan Qawi ade member kat UMS so adik-adik tue lah yang nk tolong bwk kiteorg jenjalan. Dalam 12.30 tgh hari diaorg dah sampai tapi kiteorg plak still lagi kat Pasar Filipina tue. Ape lagi, bergegas lah balik smula ke hotel dan bersiap. Macam lipas kudung!hehe. Rumah Azurt tak jauh sangat. Tapi masa kiteorg sampai tue, pengantin baru lepas bersanding. Sweet and simple jek majlis diaorang nie. Then bergambar gedik-gedik ngan pengantin. Kononnye lepas tue terus nak cabut tapi pengantin tak bagi balik. Dia soh dok lagi kat situ. So demi kawan terchenta, kiteorg stay lah jugak kat umah tue. Nak dijadikan crite si photographer yang dah diupah tue plak dah balik. Kesian pengantin takde gambar banyak-banyak. Maka si Qawi lah yang jadik photographer bidan terjun.

Dalam 3.30 ptg baru lah pengantin lepaskan kiteorg. Kawan-kawan Qawi mmg dah lame tunggu. Kesian diaorang..sorry ye dik.Nasib baek diaorang tak kesah sangat...Kononnye adik-adik tue nak bawak kiteorg ke Kundasang. Tapi sebab dah tak sempat,so kiteorg decide nak ke One Borneo (adek bradek One Utama). Tapi sebelum tue,balik dulu hotel tukar baju. Takkan nak merambu ngan baju kurung plak kan.hehe. One Borneo nie shopping complex yang latest lah kat KK. Banyak kedai yang belum bukak lagi. Kiteorg bukan nk shopping kat cni. Kiteorg nk ke Borneo Rainforest. Dalam Borneo Rainforest nie ada Jambatan Tamparuli then adelah diaorg tunjukan kraftangan. Bukan itu aje, dia orang pon ade buat show utk kiteorg. Bayangkan, walaupun kiteorg cuma berlima tapi show masih berjalan seperti biasa. Macam-macam tarian yang diaorg persembahkan. Part yang tak bleh lupe bile the dancer soh kiteorg sumpit belon (Nasib baik kene!hehe) ngan dancer tue ajak skali menari tarian yg guna buluh tue. Naseb tak tersepit kaki.huhu

Lepas tue kiteroang dinner kat Tanjung Aru. Sebab dah malam, tak nampak lah sangat pantainye. Tapi bile rase kegebuan pasir pantai tue kiteorg agak kalo siang hari sure lagi cantik. After dinner, terus balik semula ke hotel...

Hari Isnin (11/8/08), pagi lah kiteorg dah bangun sbb nk pegi brekpes kat Pasar Filipina tue(jadik addicted ngan Bakso diaorg.hehe) but sadly kedai tue bukak. So kiteorg just makan kat kedai laen. Then kiteorg round lagi kat dalam Pasar Filipina for our last shopping. Niat dihati tak mo beli ape2 dah tapi terbeli jugak brooch.haihs.... *_*

Pukul 12.30 Azurt + Shahrul pon sampai nk htr kiteorg g airport.. Flight pukul 2.05 dan pukul 4.00 ptg kiteorg selamat mendarat..incik driver jemput lambat. Tapi tak kesahlah sbb hari bekerja kan...dah dia tolong amik kire ok lah tue.. *mekaseh eh*.

Tamat sudah cuti-cuti Sabah.Insyaallah, taun depan nak pegi lagi....heheheh =)

No comments: