Tuesday, August 12, 2008

:: CUTI-CUTI SABAH-PART 1::

Ready for my story? Here we gooooooooooooo.......

Bergerak balik dari Johor around 9 pagi. Dalam pukul 10.45 dah sampai umah. Ma ngan Abah sebok kait rambutan for Ateh dan 'yang sewaktu dengannya.. ; )' while me dok bersilat kat dapur preparing for lunch.Masak campak-campak jek then dengan pantas g packing baju plak. Sangat teruk kn. Flight malam nie tapi baru terhegeh-hegeh nk kemas barang. Bukan barang2 jek ye. Macam-macam pesanan kene tulis to make sure takde yang miss. Lepas solat & lunch, terus shoot ke umah Ateh.

Sampai Kl around 4.45 pm. Berehat sebentar bersama kit-kat sambil tunggu incik driver abes keje. Around 6.16 petang barulah kami bergerak-gerak khas ke LCCT. Flight pukul 9.25 mlm. Dengan jem nye lagi. Tawakal jelah sempat sampai.huhu. Meklah dihantar oleh rakan opis merangkap my ex-dormate mase skolah dulu (sgt kecil kan donia), Qawi plak dihantar oleh ahli keluarga(cam nk g umrah...hehe)dan aku dihantar oleh incik driver lah.. :P.. Pukul 7.30,ahli rombongan cik kiah yang laen dah ade kat LCCT. Dah soh check in dulu tapi diaorang tak mo. Nanti tunggu ahkak jugak.hehe. Alhamdulillah, pukul 7.50 kiteorg sampai LCCT and bergegas pergi check in. Mase nk check in tue ade sorang mamat Indon nk check in flight ke Medan but sadly, flight dah pon berlepas. Sian plak tgk kan.Terkulat-kulat jek muka dia. Sure frust abes. Moral of the story, silalah sampai awal ye kawan-kawan... =)

Sementara nk tunggu boarding, kita minum dulu!Minum apenye..makan sume siap kat McD. Mahal sungguh rege McD KAT LCCT. Kot ye pon nk kaut untung,agak-agak aa. Burger pon cam tak serupa burger jek.huhu. Tapi sbb dh kelaparan kan, blasah aje. Pas makan, kami pon naek lah flight. Niat dihati nak melelapkan mata. Tapi ya ampun, seat Air Asia tue, kalo korang nak baringkan sikit, adelah berganjak dalam 5cm jek. Serupa jek lah macam tak berubah kan dari posisi 90' tue. Nak tak nak terpaksalah cari posisi yang sesuwei. Gaya tidur burung hantu pon ade.huhu. Oh, percutian kali ini, Qawi telah dilantik menjadi photographer kami. Tapi sebab kesengalan dia, boleh dia letak beg kamera dalam beg besar. Beg besar tue plak awal-awal lagi dah kene masok kargo kan.haih...apolah. Maka tiadalah aksi gedik kami di atas flight.hehe.....

Bersambung.... :P

No comments: