Thursday, October 9, 2008

SYAWAL 1429H - Part 1

Hari ni dah masuk 9 Syawal. Sangat sekejap kan masa berlalu. Kalo boleh nk setiap hari mcm 1st Syawal.hehe. As promised, terimalh cerita Syawal Ku, Syawal Mu jua. Tak agak-agak punye tajuk.

1st Syawal
Bangun pagi.Gosok gigi. Cuci muka. Terus mandi..*lagu mase skolah tadika.lalallala*. Mandi sunat aidilfitri tau. Jangan jadik cam anak murid Along. Bile tanye mandi ape pada 1 Syawal, budak laki tue bleh jawap: 'Mandi sunat wajib, cikgu'. Oh. Yang mendengar nie pon rase cam nk gelak guling-guling 18 kali jek rase.hehe.

Tahun ni tak berpeluang menunaikan solat sunat aidilfitri. Maka haruslah menjadi kewajipan men'touch up' kan rumah dan menyediakan ape yang patut. Potong ketupat, masukkan kueh dalam balang, bersiap. Eh. Tue tak masok list. Tahun nie Along, Angah and Abang beraya di rumah mertua. Tinggal lah aku ngan Ateh jek beraya ngan ibubapa.:pge35:. Tapi raya kedua, diaorang dh balik dh.hehe

Dalam pukul 11 pagi, tetamu dah mula datang. Pak-Mak sedara. Sepupu-sepapat. Tapi time nie geng jalan raye belom tiba lagi. So dok jelh rumah dulu melayan tetamu.

After asar,geng bas skolah jalan raye pon sampai. Ape lagi kan. My turn plak lah berjalan raye. Pergi rumah stakat 3 buah tapi nak sampai ke tiap rumah tue punye lah lame. Kenapa? Sebab masing-masing gile bergambar. Sesikit posing. Jalan 5-6 langkah posing. Sampai masok kebun sebab nak bergambar. Pondok buruk pon leh jadik tempat bergambar.haha. But it was fun! Sampai my anak sedara kate 'Jangan Kak Na kawen cecepat, nanti kiteorg dh tak leh nk bergambar cam nie lagi'. Gambar yang mcm manekh? Gambar kami melompat! HaR haR HAR. Anak sapolah nie. Ala setaun sekali jek. Kasik can lah kan...hehe

Oh. Kutipan duet raye di hari pertama adelah sebanyak RM51 ringgit. Sape kate kalo dh keje tak leh dapat duet raye? Boleh jek.hehehe. Malam tue terus tdo awal sebab keletihan yang amat. So here are the picts! Cerita raya kedua akan di sambung nanti ye....








-pose tak agak-agak dari yours truly.hehe-

1 comment:

Lily.Lulu said...

posing sakannnnnnnnnnnn anak2 dara sume tuh

;)