Sunday, November 9, 2008

Hari Miggu Di Sini

Selamat pagi! Bangung-bangun..dah pukul 9 pagi oiiii.....! Well aku sekarang dekat rumah Ateh. Masuk hari ni dah 2 hari setengah kat sini. Gerak pada Jumaat petang ke LCCT. Ma ngan Abah nak g honeymoon kat Penang. Haha. Korang jangan caye ape aku cakap neh. Ma ngan Abah g Penang sebab nk g kenduri kawen rumah besan diaorang.

Sabtu pulak. Eh itu semalam. Ye smalam lah tue. Aku ke Bangi utk ke kenduri kawen Kak Ina Sally. Ditemani CH, pukul 12 dah sampai kat sana. Aish. Macam cepat sangat plak pukul 12 nie. Maka kami berlegar-legar mencuci mata kat Kompleks PKNS tue. 12.30 baru masuk dewan. Jemputan tak ramai lagi. Makan-makan dan terus lepak kat luar. Makanan dia sedap..nyum nyum.

Dalam pukul 1.15pm, pengantin pon di arak masuk. Eh. Macam kenal jek orang yang follow dari belakang. Rupanya Kak Jill ngan Yum. Diaorg ajak duduk kat meja VIP. Ah. Menyesal makan awal-awal. huhu. CH makan lagi tapi aku just makan lauk sikit2 aje. Sikit ke? Reminder to myself - U're gaining weight ok!.huhu

Tengah dok borak2, Kak Ben message kate dia dh selamat bersalin. A baby girl.Wahhhhh... Excited plak rase. Lepas bergambar nan pengantin. Salam muah-muah terus ajak CH ke PUSRAWI Az-Zahra. Tapi masa kiteorg sampai, Kak Ben belom naik lagi dari labour room. Tunggu kejap jek pastu Kak Ben pon sampai.

Segar pulak mama baru nie. Tak sakit ke Kak Ben? hehe. Borak-borak jap ngan Kak Ben then naik nursery tgk baby. Comey jek baby. Tapi tak dapat nk dukung sebab dia kena duduk dulu bawah lampu. Takpelah nanti auntie datang lg eh. Opps. Auntie ke?hehe. Turun bawah balik jumpa Kak Ben then mintak diri nk balik.

Our next destination is Tanjung Malim! Nak g amik baju yang di tempah lah kononnya. Tapiiiiii.... kuciwanya sebab kedai tue TUTUP! Hampeh betol lah. huhu. Spatutnya hari tue tak tutup. Ah. Kecewa yang amat! So kiteorg just jalan-jalan kat pasar malam, singgah minum-minum kat Proton City and teruslah balik.

On the way before sampai rumah, dinner kat tempat yang chantekkkkk...*yang akana dikunjungi lagi.hehe* 9.45pm, selamat sampai rumah.

Hari ni nk g kenduri kawen kat Klang plak.

Will update later ~~~

No comments: