Monday, November 17, 2008

Sangat Gembira

Apakah yang telah membuatku rasa sangat gembira? Aku berasa sangat gembira kerana..... (tidak lebih dari 10 patah perkataan).

Crap.

Aku sangat gembira kerana rakan pen-pal aku masih wujud. Oppss. Bukanlah aku mengharapkan yang dia org dah tak wujud lagi di dunia ni, tetapi memandanagkan usia mereka yang dah lebih 80 tahun. Ok chop. Betul lah tue. Rakan pen-pal aku memang adalah sepasang suami isteri dari kalangan warga emas yang berusia lebih 80 tahun. 100% purely from New Zealand. Cheh. Macam iklan pulak.

Macam mana aku bleh jumpa diaorang?
Aku jumpa masa taun 1999/2000 ek. Jumpa dalam train. Masa tue on the way balik dari JB ke rumah. Cuti skolah. Biaselah, dah bapak keja KTM kan. Itu lah main transport balik ke kg time cuti skolah. So couple nie duduk seblah. Sebab boring and couple nie nampak ramah tamah, maka kiteorg pon berborak lah itu ini. Diaorg nie tourist. Masa tue diaorg daru Singapore nk ke Penang. Sebab nk rase adventure, diaorg pilih nak naik train instead of flight.

Pastu ape jadik?
Lepas tue. Ala-ala dah nk sampai ke destinasi aku, kiteorg bertukar-tukarlah alamat. Tak sangka pulak lepas tue couple nie rajin bagi surat. Biasanya bukan surat kosong jek. Macam-macam nanti yang di letak skali dlm envelope tue. Yang aku igt, dia bg gelang, stationary set, buku-buku, envelope & stamp from Lord of The Rings (LOTR buat kat New Zealand). Yang set LOTR tue mmg aku sayang giller ah. Selalu aku pening sebab tak tau nk bagi apa sebagai balasan.haha

Then, apa yang happy nya?
Happy lah sebab aku dah lame giller lost contact ngan diaorang. Sampailah last week aku terjumpa email address diaorang. Just try my luck and sent a short email. Surprisingly, diaorg reply email aku! Still alive and kicking though-nie diaorg yang taip.hehe

So Allan And Kerry, I am so glad that both of you are still in good health. Let's continue our friendship again. :pge60:

No comments: