Friday, November 21, 2008

YaYah dan Semalam

Along ade kat rumah. So with the kanak-kanak ribena. Yayah dah membesar bagai johan dan semakin petah bercakap. Walaupun kadang-kadang ayat yang dikeluarkan agak kurang difahami maksudnya. Tapi kena buat-buat gak faham sebab nanti dia akan ulang semula ayat tue dengan lagi kuat.

Bila sampai rumah semalam, dia lah yang dok terlompat-lompat jerit 'Yey yey Mak Na balik' sebanyak 18 kali. Haha. Percayalah sangat. Mane ade 18 kali. Tapi memang dialh yang dok jerit-jerit sambil melompat-lompat berpusing-pusing.

Malam tue dok lepak-lepak atas katil, Yayah datang terkedek-kedek bawak bedak. Ye. Bedak adelah kegemaran dia disamping lipstick. Oh ye. Aku nye lipstick dah selamat di patahkan oleh si Yayah nie.

How lah you can say no to dis cute lil girl when she start to powder your face with her lil hands? Oklah.memula igt sikit jek bedak yang ditempek kan. Sampailah Along jerit 'Hoi. Dah macam rupe hantu dah ko bedak kan Yah'. Ek? Lompat tengok cermin. Tue dia....memang macam opera cina. :pge21::pge21::pge21: Then dia dok bedak kan pulak muka dia supaya sama macam Mak Na dia dan kemudian dia menari melompat-lompat pulak. She's just 2 years old tapi dia boleh hafal chorus lagu berdua lebih baik. Oh Yayah! :pge41::pge41::pge41:



-dok khusyuk tgk smula video yang dia dok menyanyi+menari-


Since hari rabu hari tue, aku ade extra task which is menghantar Kojie pergi ke MOZAC dan menjemput dia balik. So dah 3 hari masuk opis pukul 9 pagi. Kojie ade kursus IT kat skolah dia. Yang cikgu skolah ni pon satu hal, kan dah start cuti skolah. Buat jelah cara cuti skolah. Naseb baek lah rumah dekat, kalo yang jauh-jauh tue macam manelah agaknye nk datang.Sempat snap a few picts sementara nk tunggu dia smalam. So kepada yang berkenaan,*aku tau ko baca blog aku.haha*.



Aku dedicate gamba skolah ni kat ko. :pge05::pge05::pge05:

5 comments:

NKxvii said...

comel gilaaaaaaaaa

lanz said...

hahaha...tq2...wow,lain gile mozac dulu & skrg..ingt x dulu aku lepak kt koridor smbil lambai ko..time tue ko nk blk stf after prgram spm kan?xingt name program tue..dh 8thn rupenye..rase mcm bru jek abes spm..haha

aNoi said...

adek,
comel macam auntie dia lah kan...hahahah.....

lanz,
iye....aku ingatttt itu......tak pasal2 jadik glamer kejap..haha..yup ade program spm kat skolah ko...pastuekan,siap ade org tue kirim coklat utk someone!hahahahah.... 8 taun dh ek? memang tak terasa pon dh 8 taun..huhuuu

Masy said...

penah pegi mozac ni skali je hehehe

lanz said...

hahaha...tue la..siap kirim cekelat..confirm cair dlm coaster(btol ke eje)..tue la,glamor ko haritue..hahah