Saturday, February 21, 2009

The PTD Exam

Baru pulang setelah menghadapi peperiksaan PTD untuk kali ke tiga. Iye. Jangan kerutkan dahi anda. Memang ni dh masok kali ke tiga aku amik exam PTD. Or is it 4? haha

Naseb baek dh print out slip peksa siap2 sebab slip dari SPA tak sampai pon kat umah. Untuk menambah 'keterujaan' nk amik peksa, smalam siap beli pensel tekan, pemadam, pembaris dan pen. Macam nk amik SPM.hehe

So untuk kali ni adalah buat sikitttttt preparation iaitu dengan cuba menjawap soalan-soalan STPM. Membantu jugaklah walopon ada gak yang kena gunakan KMKK. Untuk esei pulak soalan yang di spot masuk beb. Esei BI plak tue. Cara-cara mengatasi masalah kegawatan ekonomi...^___^

After lunch, paper daya menyelesaikan masalah. Killer paper I would tell tapi aku tak prepare ape2 pon untuk yg ni. 45 minutes for 55 maths questions + 5 soalan yang tak pernah tgk seblom ini.huhu. Memang tak sempat and terpaksa sekali lagi menggunakan KMKK, Kemahiran Menembak secara Kreatif dan Kritis...hehehe

Lupa plak nk bgtau, yg duduk kat seblah meja adalah sorang girl yg pernah sampai PAC(kira mcm 2nd stage of the process lah. Kalo lepas PAC, bru di panggil interview). Begitu juga dengan di belakang aku (guy) . So right after the paper matematik tue abes, girl nie terus berpusing menghadap ke belakang dan terjadilah perbualan ini antara si girl dan si guy.

Girl: Eh. Senang kan soalan kali ni.
Aku masih buat tak tau.
Guy: Haah lah. Tak macam last year kan?
Masih buat-buat tak tau.
Girl: Tuelah. Kali nie rasa macam ok jek.
Guy: Aku tembak 2 soalan jek. Last time 5. Kira ada peningkatan lah.

Aku yang berkata dalam hati: 2 jek? Apsal aku rase lebih dari 10 soalan yg aku tembak? hahahaha.

Tapi ayat tak tahan tang bila dia sebut ada peningkatan lah...with his PROUD TONE memberitahu yg kali nie dia cuma perlu tembak 2 sahaja. Cheh. Annoying sungguh. Ah pedulikan. (Konon pedulikan tapi lagi mau cita dlm blog...hehe)

Then paper pemahaman dan kemudian terus blah.

Singgah office amik fail dan kejap lagi bru balik rumah.

Interent kat office since smalam petang tak leh guna. Bilalh yg berkenan nak g betulkan. Naseb baek ada public PC kat lobby ni yang bleh digunakan.

Oklah. Selamat berhujung minggu ya!

5 comments:

lan said...

wow..mcm susah jek soklan PTD ni...haha..bru nk try2 apply...:(

FiezaZul said...

hi sis...sj je nk menyibok..huhu...harap2 kali ni sis berjaya...huhu

hasANah haLim said...

Lan,
Mm....don't worry...ko kan under JPA.. sure dh ade job yg menunggu once ko balik cni..hehe

Fieza,
Thanks!Kalo dpt, alhamdulillah.. kalo tak dapat, kenalah coba lagi.hehe. Oh. congrats for ur new job! =)

Lily.Lulu said...

all the best
jangan risau
kalau ada rezeki tak ke mana nya
:)

messo said...

hahaha...
sy pun peg amik jgk test PTD..
but for the first time...
jd mcm tradisi plak ek tembak2 menembak ni...