Tuesday, March 31, 2009

K.A.Y.D.O.T.T.E


Ini kawan saya. Nama dia Zarina. Tapi saya panggil dia kaydotte. Saya sudah lama berkawan dengan dia. Perkenalan kami bermula apabila saya dan dia di tempatkan bersama-sama dengan kakak senior semasa trip ke Australia. Oh. Tuhan jek yang tahu perasaan saya masa itu. Sudahlah baru tingkatan 1. Nasib baik saya ada dia, Kaydotte.

Sejak hari itu kami menjadi rapat. Kaydotte bijak, saya kurang bijak. Kaydotte pandai English & Maths. Selalu dapat masuk set depan. Tapi saya selalu kena masuk set belakang sebab tak pandai English & Maths. Sedih. Tapi tak mengapa sebab dia selalu tolong saya. Tingkatan 5, katil kami sebelah-menyebelah. Secara tak langsung, selama satu tahun dia menjadi teman tidur saya (Walaupun bukan setiap hari). Kehidupan di dorm D1-8 memang sangat seronok sebab ada rakan-rakan yang sekepala tapi saya lagi seronok sebab saya ada dia. Partner in crime saya ketika di sekolah. Partner outing saya. Partner shopping saya serta bermacam lagi lah perkara yang kami lakukan bersama.

Habis SPM, kami berpisah dengan hari akhir yang agak melukakan hati kecil saya. Tapi saya tak kisah sangat sebab saya ada kenangan 5 tahun bersama dia. Dalam buku alamat, tertera ayat terakhir dari dia "Aku sayang ko". Ye. Saya pun sayang dia juga.

TakdirNYA. Kami di tempatkan sekali lagi di Kolej Matrikulasi yang sama. Nun jauh di Pulau Mutiara. Bersama Kaydotte, terciptanya 'Amandari. 8 kami. Setiap waktu keluar hujung minggu, seboleh mungkin kami akan keluar bersama. Naik Feri. Ke setiap shopping mall yang ada. Menonton wayang dengan berbaju kurung. Macam budak sekolah yang ponteng tuisyen saja gayanya. Tapi kami tetap gembira sebab kami sentiasa bersama.



Tahun ini, genap 13 tahun persahabatan ini terbina. Dia masih lagi ada. Saat saya menangis sedih, saat saya ketawa gembira. Kaydotte sentiasa ada di sebelah saya.

Babe, thanks for the wonderful friendship that we had together and still have it....


Aku sayang kau.

Kawan sampai mati ye.

Monday, March 30, 2009

Siang tercari-cari, malam termimpi-mimpi....

Apekah?


................................................................

....................................................

....................................

.....................

.........

...






hehehe

Friday, March 27, 2009

Bandung - Last Day

Sampai lah ke hari terakhir kami. sob sob sob. Sedey..... kononlah sedey padehal rupiah dah takde langsung dah.. hehe

Before balik, singgah dulu Kartika Sari utk beli brownies, pisang bolen dan memcam jenis makanan lagi lah. Then terus shoot ke airport.



Nasib baek lah sampai awal sebab beg2 nie berat nye terlebih sudah. Maka operasi menolak dan menambah terpaksa dijalankan tapi kena gak excess RM120.huhuh

barang-barang yang terpaksa di'hand-luggage' kn.huhu


Perjalanan mengambil masa hampir 2 jam. Dalam pukul 2.30 selamat mendarat. Stop lunch dekat R&R Nilai and lepas tue terus balik rumah Ateh.

Dah sampai rumah barulah terasa kepenatannya kan. Tapi sempat lagi dok 'kombah' barang2 tue sume. Nak kena asingkan utk yang itu, yang ini, yang begitu, yang begini.

Welllll.. overall, it was a fun trip. Bukan selalu dpt holiday ngan ma ngan abah ngan kakak2 aku nie. Cuma Aling & Abang jek yg tak dpt ikot.

Rase di hati mau 'merepeat' lagi. Sape mau ikot???? :pge36::pge36::pge36::pge36::pge36:

Wednesday, March 25, 2009

Bandung - 3rd Day

Sambung cita bandung yang tertangguh. Sorry ler. Terlupa plak cite nie lom abes. hehe

Ok. On the 3rd day, pepagi tue singgah lagi Pasar Baru jap sebab nk tukar telekung. Tak lah baru mana pon. Dekat sejam lebih gak kat situ. Ma sempat lah lgi beli telekung 2-3 pasang. heheheh :pge05::pge05::pge05:


Then terus lunch di Raja Melayu Restaurant. This time masakan padang. Not so bad tapi lagi prefer yg dekat Dapur Sangkuriang..

err...jangan kena tulah sudah


Next!Shopping lagi. This time kiteorg g Factory Outlet kat Jalan Dago and Jalan Riau. Pergi Toko Anak Kecil yang jual baju budak budak sahaja. Memang banyak pilihan and murah-murah.

Then g Donatello. Beli kasut, sandal (macam kat mesia takde!). But kat sini murah!

Pastu masok Grande. Beli Jeans and Shirts.

Lastly masok Rumah Mode. Sesak giller Rumah Mode mase nie. Tak leh shopping ngan aman. huhu. Sesak-sesak pon still rembat blouse and jeans.

Malam tue kiteorg makan lagi kat tempat bakso yang sedap. Tengah makan, Angah sempat lagi ajak g Merdeka FO utk carik barang..aku on aje. Boleh tahan gak angah aku nie shopping. .:pge05::pge05::pge05:

Hasil 'retail theraphy' hari ketiga

Balik memang penat. Tapi tak leh terus tdo sebab kena packing barang untuk balik esok....

Recomended FO:
1. Toko Bale Anak - :pge39::pge39:
2. Toko Anak Kecil - :pge39::pge39:
3. Grande - :pge39::pge39::pge39:
4. Rumah Mode - :pge39::pge39::pge39:

Tuesday, March 24, 2009

Hehe

Dua posting sebelum nie adelah luahan rasa peribadi aku terhadap mereka yang tanpa sedar telah menggoreskan hatiku yanng tak besar mane neh. :pge05::pge05::pge05:

It's my way utk luahkan rase marah nie. Iye. Marah. Geram pon ade. Bengang pon ade jugak sikit.

Kenapa tak nak open pada public?
Sebab aku tak nak orang yang aku marah nie akan jadik marah bila bace. Aku marah sebab aku tak berkenan tentang certain things pada dia tapi kang kalo dia baca nanti dia ingat aku sengaja nak kenakan dia. So sebab tue aku tapis. Orang yang ade katakunci jek yang dapat bace sebab aku trust diaorg and aku nak diaorg jadikkn sebagai pengajaran.

Jangan risau, bila rasa telah diluah, semuanya akan menjadi sperti biasa. :pge60::pge60::pge60: