Sunday, March 15, 2009

Bandung - 2nd Day


Hari kedua di Bandung, satu rekod telah di cipta...iaitu berada di Pasar Baru selama 8 jam. Jangan kerutkan dahi anda ataupun keli-kelipkan mata anda sambil berfikir "Apekah yang dibuat oleh budak nie sampai 8 jam kat situ?" :pge03::pge03::pge03:

Pasar Baru kalo nk dibandingkan kat Malaysia, macam Pasar Payang. Tapi Pasar Baru nie ade 7 tingkat. Segala jenis telekung + baju + tudung dan ape2 je yang rase nk carik, insyallah ade kat sini. Being perempuan, maka adalah tidak mustahil lah kan spend 8 hours kat situ. Naseb baek 8 hours, kalo 24 hours pon aku rase sure aku, ma, angah ngan ateh dh berkampung kat situ. :pge05::pge05::pge05:

Kedai utama adelah kedai yang jual telekung. Nasib baek ade gak buat research sikit2 and tanye org laen yg dh penah sampai sini. So kami terus memborong di Toko Laris. Si Nanang and Endra sangatlh sbar layan kiteorg neh.hehehe. Habis dekat 2 juta rupiah lah jugak kat sini.. Bak kate Abg Ipar aku,blom ade lagi kot orang beli telekung sampai juta-juta..haha :pge05::pge05::pge05:

Lunch dekat food court dengan masakan sunda yang meletups. Kemudia shopping lagi. Kali ni carik blouse2 pulak. Kalo kat Malaysia yg sepasang RM35/40 kat sini RM15 je.Tapi aku takdelah memborong sangat pon. Abah pulak g tempah seluar. Janjinya satu hari siap tapi hampehhhhhhhhh.... supir plak yang terpaksa g amik kat rumah tailor tue. So guys. Sila black list kedai kain MODE-IN :pge43:. Banyak lagi kedai kain yang ade. My fren ckp shud go kedai YABES.


Bile dah nk tutup kedai barulh kiteorg kuar dri building Pasar Baru tue untuk ke tempat laen. Singgah lagi FO yng dekat-dekat and terus carik tempat dinenr. Kali ni kiteorg dinner makan steak. Tapi steaknya cuma berharga RM5 aje. Murah kan? Murah dan sedappppppp.. sampai tambah lagi sekali. :pge34::pge34::pge34:



Sampai hotel, belek balik barang yg dibeli. Tapi,ade jugak brg yg kena tukar lah. So tunggu cerita hari ke tiga plak ye...:pge51::pge51::pge51:

Recomended Telekung Shop:
1.Toko Laris, Lantai 1 Pasar Baru. Penjual nama Nanang (guy), Endra(girl) :pge39::pge39::pge39:
2. Berhadapan dengan kedai Sir Cinta di Lantai 1. Tak ingat nama kedainya ape.huhu:pge39::pge39:
3. PD.MINA Collection. Kedainye kecik jek, Lantai 1, Block B2 No.65. Penjual dia 2 org cewek.:pge39:

Bad Service:
1. Kedai kain MODE-IN. Lantai 1. :pge43::pge43::pge43::pge43::pge43:

Recomended restaurant for 2nd day:
1. Food Court at Lantai 6. Macam-macam ada. :pge39::pge39::pge39:
2. Waroeng Steak House. Steak sedap + murah + marveles.:pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39::pge39:

2 comments:

Lily.Lulu said...

amik ko shopping
standard la tu 8 jam kat pasar baru

masa lily 5 jam itu pun sbb nak habiskan masa ke tempat lain pulak

layan shopping !!!

hasANah haLim said...

Lily,

Itu pon stilll FAIL jugak paper... wajibbbbb repeatttt... jom p bandung yok!

YKWYA family tak mo organize ke?

hehehe