Tuesday, April 14, 2009

Shop till u drop!

The latest shopping mall at Melaka is now open. Kalo korang perasan bagunan paling besar kat MITC CITY nih. Ha 10hb hari tue adelah grand opening nya. Aku taklah keen sgt nk pergi walopon jarak hanyalah sepelaung jek. Tapi hari Sabtu haritue, Ma pon berkata 'Jom pergi MYDIN, beli hadiah utk mesyuarat agung WI'. So aku pon 'Jom!' sbb mmg tak buat ape pon hari tue. Dari tidooo baek exercise.Yelah. Jalan kaki dlm shopping mall. Exercise lah tue. JALAN KAKI ye.

Dalam pukul 3 ptg bersama dengan 2 orang lagi kawan Ma kiteorg pon gerak-gerak khas ke Mydin. Subahanallah. Dekat traffic light lagi dah nampak kereta berederet2. Ah sudah. Sure susah nk carik parking ni. So aku turunkn dulu passenger betul2 kat depan pintu masuk and pusing2 carik parking. Alhamdulillah, senang jek dapat. Bertambah best sbb MYDIN sediakan 30 beca free utk bwk customer dri tempat parking ke MYDIN. Oh. Untuk makluman, inilah kali pertama aku naik beca kat negeri aku sendiri. :pge18::pge18::pge18:

Kat dalam MYDIN toksah cakaplah. Congested kat mana2 jek. Tapi paling ramai kat tempat barang2 basah. Diaorang dok beratur panjang sebab nk beli ayam yg harganya seekor RM2. Tidaklah teman nk berasak-asak nk dptkn ayam tue. Baik shoping barang laen...muahhehehe :pge05::pge05::pge05:

Tujuan utama adalah nk beli hadiah-hadiah tapi Ma rasa incomplete sbb tak beli barang-barang untuk diri sendiri. Maka untuk sekali lagi, kiteorg gerak2 khas semula ke Mydin pada hari Ahad. Kali ni ngan Abg plak. Naseb pegi pagi,tak ramai sgt org. Tapi barisan org yg nk beli ayam masih lagi same mcam hari Sabtu.huhu. Dah abes memborong, kiteorng pon menuju ke rumah org kawen. Ye. Aku g shopping kat Mydin pakai bju kurung haritue.hehe. Malam tu ememang pengsan lah sebab dua hari berturut exercise kan. Harap2 kurussss sikit badan aku neh.

Abg beca & penumpangnya. Wafi excited.


Ma aku tengah pikir ape lagi lah barang yang tak beli lagi nie.hehe


Tapi betullh penangan Mydin nie. Semalam dh nk dekat lunch hour, Ma pon tepon. 'Ma ngan Abah kat Mydin ni. Datanglah'.haha. Ade lagi tue yang tak abes beli. Tapi tak kesalah. Asalkan ibubapa happy.

Nak kata murah sgt tue takdelah. Ada barang memang murah, ada yang sama harga, ada yang mahal. So pepandai korang lah comparekn harga. Berbelanjalah dengan jimat ye! :pge34::pge34::pge34:






1 comment:

" NoBoDy " said...

waaa..aku nak balik melaka...sobs