Thursday, June 25, 2009

Off to Singapore

Hye Guys
Sorry for the longggggggg silent.
My cousin will have his operation tomorrow.
So the cousins, mum and I will off to Singapore this evening.
Please pray for him ok guys.
Hope the operation will success.

Will back on Sunday.
Have a nice weekend guys!


senyum

Thursday, June 18, 2009

The Kiddos!

Hye.
Saya Nurin Maisarah atau nama glamer saya ialah Cik Kiah.
Hari ini saya akan membawa anda untuk menyaksikan gotong-royong yang akan dilakukan oleh sepupu-sepupu saya.


Ok. Yang pegang kamera tue sila ke depan lagi.
Di belakang saya sekarang ada empat org kanak-kanak yang bertungkus lumus membasuh tikar.
Mak Wan kami yang suruh kami basuh.
Kami suka jek sebab boleh kami main air.hehehe




Yang ini pulak sepupu-sepupu saya yang laen.
Cuba tengok Along Mirul tue.
Kan saya dah kata kami nak main air sebenarnye...hehe



Oh. Ini Along saya. Ketua geng bas skolah cucu-cucu Mak Wan ngan Tok Dang.
Oklah.
Saya pon nak join diaorg.
Cuba carik kat mana saya.
Hehe.
Bye..........................

Monday, June 15, 2009

3 hari 2 malam di KL.

: Jumaat :

Sampai di KL pada pukul 10 mlm. Menuju ke Hospital Gleneagles untuk melawat abang ipar yang telah di tahan wad.

: Sabtu :


Ke Pavillion menonton Drag Me To Hell. Sila jangan tonton cerita ini kerana anda akan berada dalam kerugian menonton cerita yang ala-ala seram tapi tak seram ini. Ending yang sangat mengecewakan. huh


Berjalan kaki sejauh satu kilometer untuk ke Lowyat semata-mata nk beli catridge printer yang telah di pesan. Syukur kerana dapat membakar lemak tepu walaupon sedikit.


: Ahad :



Bersiap sampai lupa diri untuk majlis bertandang di UKM. Meriah kerana pengantinnya ada dua pasang.




Pesanan kepada pengantin yang bakal bersanding, tak payah lah asek nak touch up make up tue masa makan beradab. Sungguhlah kelihatan kurang beradab apabila mak andam sebok nak menempek foundation semasa majlis berlangsung. Oh. Bukan sepupu saya ye yang buat kerja ni.....

Selesai majlis, menuju ke LCCT untuk hantar ibubapa pergi honeymoon bercuti ke Penang.

Selamat sampai di rumah pada pukul 9 malam.

Wednesday, June 10, 2009

HOW RUDE ARE YOU?

Oprah's just now topic was interesting. HOW RUDE ARE YOU?

Before I continue my writing, how about you u try to answer "How Rude Are You" quiz. You guys just need to answer yes or no. I jotted down every question that Oprah asked and here it goes....

1. Are u always late to work?
My answer : Sometimes...almost to No as I might say.

2. Have u ever type an email while talking on the phone?
My answer : No

3. Have u ever interrupted a face to face conversation to take non-urgent call phone?
My answer : Depends on who is the caller...but I take it as Yes.

4. Have u ever gone through a supermarket 10 item express lane with more than 10 items?
My answer : No

5. Have u ever let your dod relieve him/herself on your neighbour's lawn? My answer : No. I dont have a dog.

6. Have u ever stolen someone's parking spot?
My answer : No.

7. Have u ever gosipped?
My answer : Yes.


Last question,
8. Have u ever taken somene's else food/drink from the office refrigerator?
My answer : Yes...Puan Adillah's Dutch Lady milk... I did it twice...so sorry Puan for didn't ask your permission first. T__T



Done? So, how rude are you?

I admit that I'm rude for certain people and at certain time.

Dr.Forni, the guest of the show said:"People being rude to others like at the office is because they feel insecure about their position and situation at the office."

I don't know others but for me I will act rudely for those people who act rudely towards me or didn't respect me.

Yes, I know that I'm supposed not to do that and I know that if I want people to respect me, I need to respect them first. I've tried guys but the others? nadaaa...

But I will try to be a more nicer person to people around me because I want to be healthy and be happy.Just to share what I've got from the topic, if u're being rude to people, it'll affect your healthy like u'll get a cardiovascular problem.

It's called collective carma.

What you give, u'll get back or like Justin said "What goes around, comes around". U won't received the same thing but it will get back to u in other way.

So guys, polished up your social and communication skills because it will makes your life more healthier and more happier.

To all the people out there who I've been acting rudely before, I'm sorry. Truely sorry.

So guys, be nice to others ok!

Being Random

1. I just finished watching Heroes season 3 yesterday. I hate it when they turned Sylar into Nathan. Oi, just let Nathan die-lah! merajuk

2. The Prison Break series already ended. There's one scene that makes me cried...badly. Watch it and u'll know what scene it was. nangih

3. I want to do a marathon series start with Grey's Anatomy and Ugly Betty. Oh and the Desperate Housewives too. Anyone knows where I can get the complete series?Anyone? ihikhik

4. The Biggest Loser is-a-must-watch programme! love

5. I think Nate Berkus is soooooooo cute creative! Watch Oprah if u want to know why. sengihnampakgigi

6. I'm currently reading "If u Could You See Me Now" by Cecelia Ahern. They gonna turn it into a movie like they did for "P.S I Love You". sengihnampakgigi

7. I'm waiting Shidah to finish her Angels & Demons so I can borrow the book from her...hehe sengihnampakgigi

8. I want to go eat rojak downstairs.Bye.sengihnampakgigi

Tuesday, June 9, 2009

Go Figure!



Go Figure!



blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, June 4, 2009

The Apple of My Eyes....






Name: Nurin Maisarah binti Jamlus

Nick Name: Maisarah, Yah, Yayah, Ku Yah, Cik Kiah

Age: 2 years old

Likes: Ice Cream, Mamee, lipstick, eye shadow, blusher and lipstick and lipstick and lipstick :pandacloud_03:

Ambition: Doctor


The End

Tuesday, June 2, 2009

Sagil dan Kucingsss



Semalam bila balik dari kerja, rumah agak meriah sebab Pak Cik, Mak Cik & Kak Imah sekeluarga datang minum petang.
Diaorang sebok diskas nk pergi Sagil.Wahhh... best sebab dah lame tak pegi! blogger-emoticon.blogspot.com

Tapi diaorang nak pergi hari Rabu! blogger-emoticon.blogspot.com
Dahlah sebok nak buat BBQ sume kat sane. Oh! blogger-emoticon.blogspot.com

Redha je lah... blogger-emoticon.blogspot.com


Next story!


Tengah dok borak-borak, perasan ada dua ekor kucing. Kucing Kak Imah rupernye . Sekor nama Adam (Adam?!), sekor nama Ah Cheng.

Ah Cheng yang malu-malu kucing. ..Aa... tapi dia memang kucing lah...


Adam mesra alam tapi Ah Cheng macam kena kejutan budaya sbb takut tengok orang ramai-ramai. Cheh.


Adam sebenarnye seekor kucing betina. Ek? Apsal lah tuan ko bg nama untuk kucing jantan?


Malam tue, Kak Imah tinggalkan kejap dua ekor tue kat rumah kiteorang.

Haha. Seronok hokeh sebab dah lame takde kucing dalam rumah nie!

Nie kucing jiran sebalah rumah. Nama dia Atam Gemok....Err.. Atam jek. Gemok tue aku yang tambah.hehe

Dulu mase kecik-kecik Ma bagi bela. Tapi bila ada cucu-cucu dia yang hidap asma, Ma tak bagi dah bela kucing.huhu

Nama kucing kiteorang satu jek, PIJAN. Kalo mati kucing tue & ganti dengan kucing laen, still bagi nama Pijan. Macam tak boleh bagi nama laen dah. Sebab dulu sekor je kucing yang kiteorang bela. Tapi masa aku umur 6 tahun dapat lagi 2 ekor kucing, kiteorang panggil Ola & Oli.

Bila pindah dari Layang-layang ke Segamat, kucing-kucing tue pon ikut pindah sekali naik keretapi. Tapi sebab gayat atau terkejut sebab dapat naik keretapi (heart attack) kucing-kucing tue mati.huhu

Soooooooooooo

Semalam kiteorang lepas gian. Aku, abang ngan ateh dok melayan kucing tue main. Ala bukan main ape. Saje suka nk tengok kucing nie lompat-lompat. Kiteorang dok ikat kain perca kat satu batang plastik ni pastu dok acah-acah kucing 2 ekor tue. Kelakar tengok kucing nie terlompat-lompat nak tangkap.hehe

Ok. Sape ade kucing extra??? Aku nakkk sekorrrrrrrrrrrrrrrrr.......! blogger-emoticon.blogspot.com