Tuesday, June 2, 2009

Sagil dan Kucingsss



Semalam bila balik dari kerja, rumah agak meriah sebab Pak Cik, Mak Cik & Kak Imah sekeluarga datang minum petang.
Diaorang sebok diskas nk pergi Sagil.Wahhh... best sebab dah lame tak pegi! blogger-emoticon.blogspot.com

Tapi diaorang nak pergi hari Rabu! blogger-emoticon.blogspot.com
Dahlah sebok nak buat BBQ sume kat sane. Oh! blogger-emoticon.blogspot.com

Redha je lah... blogger-emoticon.blogspot.com


Next story!


Tengah dok borak-borak, perasan ada dua ekor kucing. Kucing Kak Imah rupernye . Sekor nama Adam (Adam?!), sekor nama Ah Cheng.

Ah Cheng yang malu-malu kucing. ..Aa... tapi dia memang kucing lah...


Adam mesra alam tapi Ah Cheng macam kena kejutan budaya sbb takut tengok orang ramai-ramai. Cheh.


Adam sebenarnye seekor kucing betina. Ek? Apsal lah tuan ko bg nama untuk kucing jantan?


Malam tue, Kak Imah tinggalkan kejap dua ekor tue kat rumah kiteorang.

Haha. Seronok hokeh sebab dah lame takde kucing dalam rumah nie!

Nie kucing jiran sebalah rumah. Nama dia Atam Gemok....Err.. Atam jek. Gemok tue aku yang tambah.hehe

Dulu mase kecik-kecik Ma bagi bela. Tapi bila ada cucu-cucu dia yang hidap asma, Ma tak bagi dah bela kucing.huhu

Nama kucing kiteorang satu jek, PIJAN. Kalo mati kucing tue & ganti dengan kucing laen, still bagi nama Pijan. Macam tak boleh bagi nama laen dah. Sebab dulu sekor je kucing yang kiteorang bela. Tapi masa aku umur 6 tahun dapat lagi 2 ekor kucing, kiteorang panggil Ola & Oli.

Bila pindah dari Layang-layang ke Segamat, kucing-kucing tue pon ikut pindah sekali naik keretapi. Tapi sebab gayat atau terkejut sebab dapat naik keretapi (heart attack) kucing-kucing tue mati.huhu

Soooooooooooo

Semalam kiteorang lepas gian. Aku, abang ngan ateh dok melayan kucing tue main. Ala bukan main ape. Saje suka nk tengok kucing nie lompat-lompat. Kiteorang dok ikat kain perca kat satu batang plastik ni pastu dok acah-acah kucing 2 ekor tue. Kelakar tengok kucing nie terlompat-lompat nak tangkap.hehe

Ok. Sape ade kucing extra??? Aku nakkk sekorrrrrrrrrrrrrrrrr.......! blogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

zaminx said...

anoi..camne ko dpt duit dr nuffnang nie..aku nk jgk..bg tips beb...

aNoi said...

Za,

Ko kena rajin2 buat posting and rajin g terjah blog org.hehe