Thursday, July 2, 2009

Ke Negara Singa....grrrr

1. Telah berkunjung ke sana pada hari Jumaat minggu lepas untuk melawat Abang Musa di Singapore General Hospital.

2. Alhamdulillah, the operation went well tapi cuma 8 orang sahaja yang dibenarkan melawat. Ma & kazen yang lain sahaja yang dapat masuk. Me not included in the list. sedih



3. Sebab tak boleh nk melawat, Kak Ton telah membawa kami ke expo...ROBINSONS!*Tak boleh nak sorak suka hati sangat. Slow-slow jek...yay.* Malam dinner makan sup tulang yang tak macam sup tapi sedap...



4. Hari Sabtu, pergi Expo lagi dan Geylang. Kemudian bersama Ummul Azki ke Sim Lim Square mencari high volatge insulation tester. Naseb baek jumpa sebab kedai yang nk di tuju tu dah tutup! Apelah.Adeke tutup kedai pukul 1.30 ptg. (Padehal kedai dia, sukahati dialah nk tutup pukul bapekan...)

5. Dapat tester tue, terus bergegas ke Orchard Road. Kak Ton dan Kak Diba sudah berjanji mahu membawa kami ke Takshimaya.

6. Oh. Orchard Road adalah tempat kenangan! Pernah ke sini bersama Danau Family tahun lepas. (Juga semasa Singapore Sales.)

7. Abg Musa dah boleh makan bubur + minum sikit-sikit. Kak Diba kata Doc removed half of his lung. Agak ngeri mendengarnya.

8. Ahad, bersiap untuk balik. Singgah di Pasir Gudang dan terus ke rumah. Alhamdulillah selamat sampai.

Maaf lah, lama tak update blog ni...

Tak shopping sakan pon....betul.. percayalah! senyumkenyit

5 comments:

lan said...

woit,pecite??lame xdgr cite ko..hehe..

Ichi said...

xshopping sakan tapi itu shopping ada jugak kan? ahhahaha

aNoi said...

Lan,
Tuelah lame gile tak broak ngan ko.. ko lah asek round the world jek... bile mau balik?

Ichi,
Iye.iye. aaaada.............. heheh

omey83 said...

robinsons expo tu actually expo ape eh? semua ada ke or certain things cam household items je? x penah pegi pon..

* sup tulang merah tu mmg sgt yummy

aNoi said...

Omey,

Robinsons expo tue semuaaaaaaaaaaaa ada... Dari handabag ke kasur ke handbag ke kasut.hehe

Buat dekat expo hall. Kekadang ada johnny little or metrojaya expo.

Tapi robinsons yang paling best diaorg kata..