Wednesday, October 21, 2009

Grey's Anatomy Lagi


Grey's Anatomy Season 5 telah selamat di khatamakan pada minggu lepas.

Sangatlah best sampai boleh terfikir kenapa dulu tak mahu belaja rajin-rajin kalo tak sure dapat rasa macam nk bedah orang. :pge14::pge14::pge14:

Padan lah muka kan..

Season 6 dah keluar!!!!. Baru dapat tengok episod 1 & 2.

Previous season Izzie kena cancer dan hampirrrrrr mati, George O'Malley accident and tak pasti dia survive ke tak.

So, first two episode ni, sangat sedey sebab George O'Malley tue mati. ... :pge35::pge35::pge35:

Izzie is getting better sebab sel kanser tak membesar lagi dah.

Meredith masih dgn McDreamy.

Cristina Yang join the therapy session dengan Dr.Hunt.

Dr.Bailey sedang dalam keadaan stressed sebab she's a single mother now.

Lexie dah moved in ke rumah Dr.Sloan.

Callie dah pindah masuk Mercy West sebab merajuk dgn Chief.

Oklah. Nanti update lagi!

Monday, October 19, 2009

Congratulations!


CONGRATULATIONS!!

to

Aida & Shafiq

May the marriage last forever!



:pge39::pge39::pge39::pge39::pge39:

Monday, October 12, 2009

Simfoni Johor 2000

Just can't help to post this one:




Siapa terer, sila lah carik where's yours truly dalam video ni. [[Hint: Saya maen trombone.hehe]]

Sangat rindu!

Sprit, Solid, Smart!

Friday, October 9, 2009

My Next Marathon

At some point, you have to make a decision. Boundaries don't keep other people out. They fence you in. Life is messy. That's how we're made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them. But there are some lines... that are way too dangerous to cross.
-Meredith Grey in Greys' Anatomy Season 5


I know I'm a bit late to watch the Season 5 episodes

but

better late than never right?

So, McDreamy Meredith, looks like we're on date this weekend!

=)

Thursday, October 1, 2009

1 Syawal & 2 Syawal 1430H

Hye kawan-kawan, bertemu kembali lagi dalam rancangan jom raya lagi! Ok. Raya tahun nie memang sangat penat. Nyaris pengsan tapi sebab raya tak habis lagi so ditangguhkan dulu pengsan tue. Kita bentuk point jelah ye. Lagi senang.


Petang Mantai
1. Hari Sabtu bertungkus lumus sampai muka berlenguih [kata orang kedah] menyiapkan juadah untuk hari raya.

2. Juadah hari raya terdiri daripada ketupat daun, rendang ayam, sambal ayam, sambal daging, kuah kacang dan rendang kerang.

3. Rendang kerang telah specially requested by yours truly and tak sangka plak rupenye ramaiiiii yang suka rendang ni. So rendang ni yang habis dulu.



1st Syawal
1. Telah menjadi jemaah yang terakhir masuk ke masjid untuk solat sunat aidilfitri. Penat hokeh berlari-lari anak sambil nk maintain cun ke masjid tue. Naseb baek sempat.huhu

2. Balik solat, carik breakfast seab perut dah dangdut. Belasah rendang kerang yg yummy.

3. Acara bermaaf-maafan. Err.. korang tgklh gambar.

4. Sedeylah sebab tahun depan belum tentu raya pertama kat rumah ni. Huwaaaaaaaaaaa
5. Dah habes tisu, acara gembira untuk kanak-kanak pulak menerima duet raya. Mahaplah, tak sempat pon nk masukkn dalam sampul duet raya korang.
6. Bergambar bergedik-gedik ngan ibubapa dan kekanda-kekanda.

7. Tak pergi beraya pon sebab tetamu datang tak putus-putus.

8. Masok tdo awal.


2nd Syawal
1. Sempat beraya di dua buah rumah jek. Rumah pakcik dengan rumah Mok Da.


2. Malam ada acara makan-makan di rumah Kak Enon yang hanya terletak di sebelah rumah.


3. Jumpa sedara mara, sepupu sepapat. Oh. Your truly telah menjadi nenek hokeh! Dah ada 3 org cucu sedaraa rupernye.. hurm..

4. Dah makan sampai gemok, pulanglah ke rumah.

5. Bincang malam untuk kenduri di raya ke tiga pulak.

Oklah..nanti update lagi utk raya ke tiga, ke empat dan kelima dan seterusnya...

Oh...nak tengok gambar cinta hati saya???



Scroll....

Scroll....

Scroll....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

TADA!Hehehhe.....