Thursday, October 1, 2009

1 Syawal & 2 Syawal 1430H

Hye kawan-kawan, bertemu kembali lagi dalam rancangan jom raya lagi! Ok. Raya tahun nie memang sangat penat. Nyaris pengsan tapi sebab raya tak habis lagi so ditangguhkan dulu pengsan tue. Kita bentuk point jelah ye. Lagi senang.


Petang Mantai
1. Hari Sabtu bertungkus lumus sampai muka berlenguih [kata orang kedah] menyiapkan juadah untuk hari raya.

2. Juadah hari raya terdiri daripada ketupat daun, rendang ayam, sambal ayam, sambal daging, kuah kacang dan rendang kerang.

3. Rendang kerang telah specially requested by yours truly and tak sangka plak rupenye ramaiiiii yang suka rendang ni. So rendang ni yang habis dulu.



1st Syawal
1. Telah menjadi jemaah yang terakhir masuk ke masjid untuk solat sunat aidilfitri. Penat hokeh berlari-lari anak sambil nk maintain cun ke masjid tue. Naseb baek sempat.huhu

2. Balik solat, carik breakfast seab perut dah dangdut. Belasah rendang kerang yg yummy.

3. Acara bermaaf-maafan. Err.. korang tgklh gambar.

4. Sedeylah sebab tahun depan belum tentu raya pertama kat rumah ni. Huwaaaaaaaaaaa
5. Dah habes tisu, acara gembira untuk kanak-kanak pulak menerima duet raya. Mahaplah, tak sempat pon nk masukkn dalam sampul duet raya korang.
6. Bergambar bergedik-gedik ngan ibubapa dan kekanda-kekanda.

7. Tak pergi beraya pon sebab tetamu datang tak putus-putus.

8. Masok tdo awal.


2nd Syawal
1. Sempat beraya di dua buah rumah jek. Rumah pakcik dengan rumah Mok Da.


2. Malam ada acara makan-makan di rumah Kak Enon yang hanya terletak di sebelah rumah.


3. Jumpa sedara mara, sepupu sepapat. Oh. Your truly telah menjadi nenek hokeh! Dah ada 3 org cucu sedaraa rupernye.. hurm..

4. Dah makan sampai gemok, pulanglah ke rumah.

5. Bincang malam untuk kenduri di raya ke tiga pulak.

Oklah..nanti update lagi utk raya ke tiga, ke empat dan kelima dan seterusnya...

Oh...nak tengok gambar cinta hati saya???



Scroll....

Scroll....

Scroll....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

Lagi....

TADA!Hehehhe.....

No comments: