Friday, March 5, 2010

Oh.Jakarta: Hari Kedua

Sesudah subuh & sesudah mengenyangkan perut. Kiteorg jalan kaki ke Tanah Abang. Kedai-kedai tepi jalan jek dah membuatkan hati berdegup kencang. Semua murah-murah! Tanah Abang ade dua block ye. Block lama, Block F. Block baru ada aircond yang lagi selesa is Block A. Belum sempat sampai Block A, kiri-kanan tangan dah penuh dengan beg plastik..hehe




Belikan jubah untuk bondaku. Sungguh lah murah sebab dekat Jln TAR jubah yang sama ni harganya RM110. Kat sini baru RM40.*nanges!* . Meklah beli dress putih yang chantek juga.


Pastu kiteorg fokus terus masuk Block A. Misi utama adalah membeli kain telekung. Meklah nak jadik saudagar kain telekung maka dia berkampung dekat kedai Gunung Sago neh. Sesambil Meklah dok beli aku jejalan sorang-sorang dulu kat Tanah Abang. Belikan telekung yang kakak2 aku kirim dekat kedai suci murni. Kedai ni putih cantik jek. Maybe sebab lighting dia kot. Mahal gak telekung sulam camni. 275k rupiah = RM100+




Since Meklah lom abes pilih lagi, so sambung jenjalan carik kain untuk buat seluar abah plak. Jumpa yang berkenan + cantik + harga best. Beli lah sepasang. Patu pergi plak survey harga kain batik. Ma sebenarnya kirim kain batik berpuluh-puluh helai. Jumpa satu kedai ni yang elok kain batiknya dalam RM9 lah sehelai. SMS kat ateh tanya Ma nk beli ke tak. Tak lama lepas tue Ateh reply kata tak payah beli. Maka sebab tak payah beli duet tue telah membeli telekung2 laen + baju2 yang laen.

Tapii............

Lepas kiteorg lunch, ateh SMS soh beli kain batik tue dua dozen. Ah sudah. Rupiah memang tak cukop. huhu. G mana ni?

Siap lah suruh Ateh & sms kat sume org tanye cane nk kuarkan duet dri ATM. Lawak plak rase. hehe

Akhirnya masa tgh dok berjalan dari satu atm ke satu atm jumpalah ATM OCBC yang ada simbol BANKCARD.

Dengan doa & harapan..HOOORAY!!!! Duet dapat dikeluarkan. Bergegas kembali ke kedai tue and beli 30 pasang. Pergh.. beratttt giller!





Pastu jalan-jalan carik baju kebaya untuk bride-maids . Silalah beli di kedai ini kerana design cantik2 and boleh bayar dalam RM! haha

On the way nak balik tue nampaklah satu tempat yang jual bunga cantik-cantik. Order dulu apa yang nak and esok baru collect.

Stay tune utk hari terakhir kami di sana ya!

4 comments:

CikChelsea said...

aku pon br blk dr indon anoi =p
tp aku g bandung. 3 hari gak..tak puas wehhh..hehe.

mahal gak ekss telekung kt jakarta. yg aku beli japanese cotton RP200ribu. yg beli utk souvenir sume RP80ribu @ RP100ribu je..kih3.

shopping kt sana mmg nak nanges tgk harga2 brg..murah2 banget

aNoi said...

Cik Chelsea,
Aku beli japanese cotton yang bunga dia sulam2 penuh satu telekung.. last time kat bandung beli dlm range RP280k gak.huhuh...

Ko borong ape lagi weh?? laporan pleaseeee... hehehe

Adillah A Nordin said...

Tak perlu ada cheerleader pun sempat beli sampai 49kg? Go, Go, Go! Buy, Buy, Buy! huhu :)

aNoi said...

Puan,
I keep your spirit with me! That's why boleh sampai 49kg..

Let's show your skill next week ya! ^^