Wednesday, March 10, 2010

oh.Jakarta: Hari Ketiga.Last day. T___T

Sorrylah sebab tertangguh lama cerita Jakarta ni. ^^

So hari terakhir kami bermula agak lambat sikit sebab malam tue dah keletihan packing barang. Gilllller berat hokehhhhhhhh beg tu. Risau kot-kot berg terlebih berat.huhu

semalam order

hari ni collect.hehe


Lepas mandi + makan, jalan kaki lagi pergi Tanah Abang. Kali ni jumpa makcik yang jual bunga chatek. Sehari sebelum tue dah order siap-siap nak bunga ape, warna ape kat mak cik tue. Sampai jek, kira balik cukup ke tak, bayar duet dan challo. Last round kat Tanah Abang, menghabiskan sisa-sisa rupiah yang ada.
Pukul 12 dah checkout. Naik cab terus ke airport. Flight kiteorg pukul 6 (pukul 7 waktu Malaysia) tapi kol 3 dah ade kat situ.huhu Sampai terus check in. Hati berdebar. Takut dengan berat beg. Tapi..ting..49kg! Alhamdulillah sebab kiteorg beli luggage utk 50kg. Soooo selamatttttttttt.....


Lepak dan lepak dan lepak sampai bosan,akhirnya pukul 5.20 boarding. Tapi sebab hujan yang tiba-tiba turun dengan lebatnya, pukul 7 mlm baru lah flight terbang.


Dalam flight memang lapar sungguh! Memula makan nasik ayam. Pastu order lagi spaghetti meat ball. Maybe sebab sejuk kot. Sebab tue perut lapar. Kesian perut. Err.. sejuk lah pulak yang di persalahkan.hehe
Alhamdulillah. Pukul 10 lebih kami selamat mendarat. Kiteorg jalan dengan laju tak pandang kastam sebab takut kena tahan.haha.

Tiba-tiba, Meklah kata dia nak ngidam ice blended coffe bean maka kiteorg pon menuju lah ke coffe bean.

Sedang dok sebok pilih-pilih nak minum apa, tiba-tiba ada orang menyapa dari belakang.


"HAPPY BIRTHDAY!"

Ek? Kek dan.....dia?
Ohoo...rupernya cinta hati gue telah berkomplot sama Meklah ye. Pandai korang plan eh. Konon jauh lagi lah. Blom sampai lagi lah. Ropanya sudah siap dengan kek.hehe
Flattered.ngehh

Lepak2 lagi sambil makan kek kemudian hantar Meklah pulang dan terus pulang ke rumah Ateh.

Maka berakhirlah percutian bajet kami. =). Total tiket flight + hotel + cab + makan minum = RM300 lebey shj. Bajet kan? Ni tak termasuk shopping. So kalau pergi nak jalan-jalan pon best jugak...

As for myself, this trip means a lot to me...but the best part was when I can celebrate my birtday with my dear friend & fiance. Last birthday celebration as a single. ahem

Thank you so much. Korang memang sweet. Tahun depan buat lagi eh! haha

3 comments:

ederq said...

byk nya kau borong sirnahhh! jeles i! ewah2 so happy dpt saprais mcm tu! jeles lg. haha

InaKay said...

beb, sronok aku baca cerita ko pasal trip ke jakarta ni. tapi, i bet lagi seronok part dapat surprise tu, kann?! hehe....

aNoi said...

ederq,
ajak aaaa inick hubby mu pegi shopping pula....hehe

babe,
bila nk g trip dgn ko plak neh? last masae taun 1996 kan mase kite g australia... hehe... windu ko dgn sgt byk!