Tuesday, May 18, 2010

Bunga Rozet.Ma.

Bunga rozet ni adelah yang benda pertama yang siap. Bunga ni beli dekat Sin Yin,Semua House. B2B sure tau lah kan kat mana since kat situlah bola-bola api (read: bola yg nk buat pomander ball) senang di cari.


Kenapa bunga rozet Ma? Sebab bunga-bunga nie special untuk kawan-kawan Ma yang jadi kendarat pada hari tu. Aku tak tau lah kat area laen panggil ape tapi kalo kat Melaka panggilannya 'Orang Kendarat'. Ade yang panggil penanggah. Tak kesah lah panggilannya ape, janji tujuannya sama nk melicinkan situasi di bawah khemah tetamu.

Oh. Tadi baca blog Cik Dira (Dira, aku dah dapat kad kawen ko yg gojes tue! ^^ )

So tentatifnya:

Jumaat, 11 JUN 2010

Selepas Solat Jumaat : Kenduri doa selamat & tahlil
Menu : Ikan keli salai masak lomak cili padi + Ikan tenggiri asam pedas + pajeri + kerabu + buah-buahan


Suasana kenduri biasanya akan macam ni:

Selepas Asar: Nikah.
Menu: Tak kompem lagi.

Selepas Maghrib/Isya': Malam berinai besar
Menu: Tiada kepastian lagi.


Sabtu, 12 JUN 2010

Pagi: Khatam Al-Quran bersama anak-anak buah.

11.00 pg- 4.00 ptg: Majlis berlangsung

1 ptg: Bersanding.

Kad belum abes post lagi... sabar ye kawan-kawan.. ^^

5 comments:

Lekir said...

aku nak jadi kendarat. bagi 2 ye bunga tuu... siap duit sekali..

aNoi said...

Hang Lekir,
Wah! Boleh.. tapi sila stay sampai basuh periuk okeh?

^^

Lekir said...

sampai kemas katil pun tak pe

dyra said...

cik tom,
dapat dah kad exclucive kamu!
waduh2! uniq tau ;)

dyra said...

*exclusive ;p