Friday, July 23, 2010

Gedix.Bag

Ah.Konon jek aku ni nak mengakhirkan cerita kawen. Tapi jari aku ni tak tahan nak menaip lagi cite pasal kawen.

Bertahan ye? hehe

OK-ok. Aku straight to the point lah eh.

Goody bag telah disediakan kepada 4 bahagian.

1- Malam berinai.
Tue korang boleh refer kat entry yang ini.

2- Khatam Al-Quran
Untuk khatam, telah disediakan sehelai kain batik + telur untuk khatam. Kain batik beli masa kat Jakarta. Sesapa yang plan nk g sana, sila ke kedai Puteri Bongsu. Datang pagi-pagi sebab dapat murah. Lepas tue jangan lupa cabut sticker & plastik kain batik tue. Langkah berjaga-jaga takut masa scan dia bleh detect ko memborong kain batik. Dah nak lalu kat kasatam, korang jalan selamba buat muka tak bersalah. Toksah nak merenyih plak kat kastam tue. Karang diaorang tahan baru korang tau. hehe.

3- Para Tetamu
Untuk para tetamu yang hadir, telah disediakn senasakah buku Al-Mathurat & Surah Yassin & Doa-doa pilihan berserta dengan sebiji telur masin. Ada yang panggil telur itik. Tak kesah lah nama panggilan apa tapi bendanya sama. Untuk non-muslim dapat telur tue jelah. Untuk kanak-kanak dapat cokelat Appolo.
model bersama gedix bag. hehe


london roll & buku

4- Tetamu Istimewa
Untuk tetamu istimewa merangkap VVIP & rombongan pihak sebelah, ada penambahan doorgift dari doorgift untuk tetamu iaitu kipas tangan. Ni lah yang aku gigih pegi beli kat Jakarta. Sila ke pasar Jatinegara ya nona manis untuk doorgift yang bermacam jenis yang takde kat Malaysia. Ok, maybe ada tapi harga kat sini mahallllllllllllllll harganya.



model-model kipas

Sekian laporan.

Eh lom abes. Nak selitkan gambar ni. Ni area untuk guestbook. Nampak tak gambar dalam frame tue? nampak tak? nampak?^^ Tue gambar selepas nikah. Bergegas pergi hantar cuci sebab nak letak dekat atas easel. Easel boleh beli dekat kedai buku Thai Kuang.


Ok. Kompem dah abes taip.

Selamat behujung minggu!

No comments: