Thursday, August 26, 2010

Bersiaran dari Hospital

Ma kena admitted sejak hari Isnin sebab demam + tiada selera makan sehingga membuatkan tekanan darah Ma rendah.

Elok je Ateh called petang Isnin tue masa lepas keja. Terus balik umah, campak barang dalam beg dan terus pergi Kl.

Plan kena EL hari selasa tapi condition Ma sangat lemah. Abah pulak ada chek up di HUKM dalam minggu yang sama ni.

So Ateh cover Abah. Bawak abah pergi HUKM while aku cover Ma. Masuk hari ni dah 4 hari lah aku berkampung dekat hospital.

Tadi masa mandikan Ma...

" Dulu kecik-kecik Ma yang mandikan ko..sekarang ko pulak yg mandikan Ma"

Oh. Terkedu. Sedih dgr tapi cover macho..

Doakn Ma saya cepat sembuh....

Thursday, August 19, 2010

Being. Random

1. Mood nak mengemaskini (read:update) blog semakin menurun, mengecil...ayat jimat semakin malas.

2. Minggu ni hari-hari dok fikir nak masak apa untuk berbuka untuk sahur tapi end up beli dekat PARAM juga.

3. Atau pun makan apa yang ada jek kat dapur tue.

4. Niat nak naik treadmill di bulan puasa masih belum terlaksana.

5. Persiapan untuk raya? Lagi lah belum. Sekarang tengah kumpul tenaga dulu untuk buat kueh raya.

6. Tapi kalau untuk shopping, insyallah tenaga tu sentiasa ada... ^^

7. Sebenarnyaa..

8. Minggu ni kena berbuka sorang-sorang sebab ibubapa pergi rumah Ateh.

9. Bukan berbuka jek. Semua pon sorang-sorang. Tido sorang-sorang. Tengok tv sorang2. Ibubapa hari Ahad baru pulang.

10. Incik suami, sila lah pulang dengan kadar yang segera tahu?

Ok.Bye.

Eh. Rindu plak momment ni

Ok.Bye.




p/s: Kusut. Ya Allah...permudahkanlah urusan hambaMu ini......

Monday, August 16, 2010

Jumaat, 13 Ogos yang lepas.

Hari Jumaat lepas aku cuti. Sungguhlah seronok sebab hubby akan pulang & kami akan berpuasa bersama-sama! Seperti biasa aktiviti di hari cuti di penuhi aktiviti mengemas + mengemop + memasak. Dah transform jadik suri rumahtangga kan maka haruslahhhhhh gigih melaksanakan tugas2 tue...^^

Tengah hari tu aku pergi MRSM Gemencheh. Jemput anak buah aku balik dari asrama. Ni pon tugasan suri rumah. Jemput anak-anak balik sekolah. eheh

Petang tu, aku main masak-masak dengan Ma. Ma nak masak ikan parang lemak cili padi sementara aku masak padprik ayam. Oh abah aku okeh yang request padprik ayam. Comel plak abah aku bila dia suruhu aku masak padprik. I love you abah! hehe

Sedang kami bertungkus-lumus, cuaca yang elok mula berubah. Langit yang cerah berubah menjadi gelap. Hujan tak turun tapi kilat + petir memang sabung menyabung. Takut woo masa tu sampai Ma aku tak bagi keluar rumah.

Lepas tu hujan turun menderu-deru.

Masa tu kami dok cakap "Kesiannya orang yang berniaga kat Bazar. Hujan lebat ni macam mana lah agaknya".

Abah yang rajin pergi bazar ramadhan pon tak pergi sebab hujan sangat lebat. Sampai terputus lah sekejap elektrik kat umah tu.

Tak lama lepas tue Abang sekeluarga sampai dari Johor. Abang cakap habis khemah dekat bazar terbalik. Sampai ke seberang jalan pon ada. Kiteorang masa tue cuma cakap: Kesiannya!

Bazar Ramadhan memang tak jauh dari rumah. 5 minit jek dari rumah kalau naik kereta.

Berbuka seperti biasa & Abah terus ke masjid untuk solat Maghrib.

Balik dari solat Maghrib abah pon bgtau. "Ada berita sedih, 3 orang meninggal kat bazar tu".

Inalillah...Terkejut betul kami! Malam tu tunggu berita memang confirm 3 orang meninggal.

Hubby sampai dalam pukul 10 malam. Drive dari Kl dengan ateh. Hubby pon cerita dekat highway tadi ada accident. Selang 2 kereta dari belakang kereta hubby tue jek.

Huhu. Takut dengarnya. Nasib baik tak ada apa-apa yang berlaku.

Semoga mangsa ribut di Bazar Ramadhan Jasin di tempatkan di golongan mereka yang beriman.

Alfatihah.

Bila tengok tarikh balik, it was Friday The 13th.

Kebetulan bukan?

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan yang indah

Selamat menyambut Ramadhan buat pembaca life in mono
Semoga Ramadhan yang bakal menjelma esok dapat membantu kita semua
menjadi insan yang semakin dekat ke padaNYA

Jangan puasa yang yok tahu! ^^

xoxoxo

Monday, August 9, 2010

i.LOVE.you

i love you for giving your heart to me
and trusting me with your pride
i love you for wanting me
and needing me by your side


i love you for the emotions
i never knew i had
i love you
for make me smile

whenever i feel sad

i love you for your thoughts of me
where i'm always on your mind
i love you for finding that part of me

that i never thought i'd find


i love you for the way you are
and for how you make me feel
but most of all
i love you
because i know you're mine for real...

Friday, August 6, 2010

Bulan Madu di Awan Biru - Hari 1 & 2

Maaf. Masa memang sangat cemburu kat aku. Tak sempat nak cerita trip aku ke Sabah hari tue.

Tiket aku dapat memang sgt murah. RM50 seorang untuk pergi balik + luggage 15kg + makan.

Murah bukan? Silalah booking masa Air Asia tengah buat promo. ^^

Aku bergerak dari Melaka-KL hari Khamis, 29 Julai Punyelah laju aku bawak. Pukul 7.30 mlm aku dah sampai rumah ateh. Sempat singgah pasar beli lauk bagai sebab nak masakkan untuk hubby. ahemm.


Jumaat, 30 Julai 2010

AK5102!

Sesudah subuh kami bergerak ke LCCT. Malam sebelum tue dah buat web check in. So sementara hubby pergi parking, aku pergi drop baggage. Mudah + pantas. Kemudian breakfast di McD!
sementara tunggu flight!


Flight delayed jugaklah dalam setengah jam. Dalam pukul 1 tgh hari, kiteorang selamat mendarat. Sepupu aku dah tunggu untuk bawa kiteorang ke Kundasang.

Sebelum ke Kundasang singgah dulu beberapa tempat sebab ada hal yang sepupu aku nak settlekan. Dalam pukul 4 ptg baru gerak.

Jalan nk ke Kundasang memang mencabar sungguhlah. Macam jalan nk ke Cameron Highlands tapi lagggiiiiiii jauh.

Puncak Gunung Kinabalu!


Di campur hujan + kenderaan yang banyak, memang kena tabah lah. hehe

Tapi alhamdulillah pukul 6.30 ptg akhirnya kami selamat sampai di Kinabalu Pine Resort.

Resort ni betul-betul di kaki gunung. Sejukkkk sangat!

Oh kat Sabah matahari dia terbit cepat + tenggelam cepat.

So kalau pukul 6.30 malam kat sana dah macam 7.30 malam dekat semenanjung.

Selesai check in, kiteroang siap-siap untuk dinner.
Now you see...


Tapi my perut buat hal lah. Aku rasa sebab masa makan bakso aku letak sambal dia yang pedas tue banyak2, perut jadik terkejut.

...now you don't! hehe

Tak selera sangat nak dinner so hubby lah yang tolong habis kan semua.

Balik bilik terus ZzZZzZzzZ.


Sabtu, 31 Julai 2010

Bangun pagi-pagi sebab excited nak tengok puncak gunung kinabalu. Oh oh oh. Sejuk sehingga ke tulang!

Lepas tue siap-siap untuk breakfast.
my breakfast ^^

Perut beraksi baik hari ni. Maka dapat makan dengan seleranya!

Dah makan kiteorang jalan-jalan kat resort tue. Pergi kat yang atasssss sekali.


Kat area ni memang clear lah puncak gunung. Terus bergambar bersuka ria. hehe

bilik kami! ^^

Dalam pukul 12 sepupu datang. Dia bawak ke Kundasang War Memorial Park. Cantik tempatnya. :)

Lepas tu terus ke Ranau. Kiteorang nak balik naik teksi jek.

Teksi dalam pukul 4 ptg. Pukul 6 ptg kiteorang dah samapai dekat Politeknik KK.

Jumpa Kak Ben & Hannah!

lokan..yummehh

Kak Ben bawak makan lokan. oh oh oh .. sangat yummmy!!

Lepas dinner kiteorang check in dekat Cititel Ekspress.

Penatttttt... teruss ZzZz



Okeh.Sekian laporan Hari 1 & 2.

Tunggu aku rajin baru aku update Hari 3& 4 :)

Tuesday, August 3, 2010

C I N T A

Ya Allah,
Berkatilah perkahwinan kami ini
Kurniakanlah kami zuriat yang soleh & solehah
Limpahilah alam rumahtangga kami ini dengan kebahagian & rasa cinta
yang berkekalan hingga ke akhir hayat

Amin ya rabbal alamin