Friday, August 6, 2010

Bulan Madu di Awan Biru - Hari 1 & 2

Maaf. Masa memang sangat cemburu kat aku. Tak sempat nak cerita trip aku ke Sabah hari tue.

Tiket aku dapat memang sgt murah. RM50 seorang untuk pergi balik + luggage 15kg + makan.

Murah bukan? Silalah booking masa Air Asia tengah buat promo. ^^

Aku bergerak dari Melaka-KL hari Khamis, 29 Julai Punyelah laju aku bawak. Pukul 7.30 mlm aku dah sampai rumah ateh. Sempat singgah pasar beli lauk bagai sebab nak masakkan untuk hubby. ahemm.


Jumaat, 30 Julai 2010

AK5102!

Sesudah subuh kami bergerak ke LCCT. Malam sebelum tue dah buat web check in. So sementara hubby pergi parking, aku pergi drop baggage. Mudah + pantas. Kemudian breakfast di McD!
sementara tunggu flight!


Flight delayed jugaklah dalam setengah jam. Dalam pukul 1 tgh hari, kiteorang selamat mendarat. Sepupu aku dah tunggu untuk bawa kiteorang ke Kundasang.

Sebelum ke Kundasang singgah dulu beberapa tempat sebab ada hal yang sepupu aku nak settlekan. Dalam pukul 4 ptg baru gerak.

Jalan nk ke Kundasang memang mencabar sungguhlah. Macam jalan nk ke Cameron Highlands tapi lagggiiiiiii jauh.

Puncak Gunung Kinabalu!


Di campur hujan + kenderaan yang banyak, memang kena tabah lah. hehe

Tapi alhamdulillah pukul 6.30 ptg akhirnya kami selamat sampai di Kinabalu Pine Resort.

Resort ni betul-betul di kaki gunung. Sejukkkk sangat!

Oh kat Sabah matahari dia terbit cepat + tenggelam cepat.

So kalau pukul 6.30 malam kat sana dah macam 7.30 malam dekat semenanjung.

Selesai check in, kiteroang siap-siap untuk dinner.
Now you see...


Tapi my perut buat hal lah. Aku rasa sebab masa makan bakso aku letak sambal dia yang pedas tue banyak2, perut jadik terkejut.

...now you don't! hehe

Tak selera sangat nak dinner so hubby lah yang tolong habis kan semua.

Balik bilik terus ZzZZzZzzZ.


Sabtu, 31 Julai 2010

Bangun pagi-pagi sebab excited nak tengok puncak gunung kinabalu. Oh oh oh. Sejuk sehingga ke tulang!

Lepas tue siap-siap untuk breakfast.
my breakfast ^^

Perut beraksi baik hari ni. Maka dapat makan dengan seleranya!

Dah makan kiteorang jalan-jalan kat resort tue. Pergi kat yang atasssss sekali.


Kat area ni memang clear lah puncak gunung. Terus bergambar bersuka ria. hehe

bilik kami! ^^

Dalam pukul 12 sepupu datang. Dia bawak ke Kundasang War Memorial Park. Cantik tempatnya. :)

Lepas tu terus ke Ranau. Kiteorang nak balik naik teksi jek.

Teksi dalam pukul 4 ptg. Pukul 6 ptg kiteorang dah samapai dekat Politeknik KK.

Jumpa Kak Ben & Hannah!

lokan..yummehh

Kak Ben bawak makan lokan. oh oh oh .. sangat yummmy!!

Lepas dinner kiteorang check in dekat Cititel Ekspress.

Penatttttt... teruss ZzZz



Okeh.Sekian laporan Hari 1 & 2.

Tunggu aku rajin baru aku update Hari 3& 4 :)

No comments: