Friday, December 31, 2010

Kisah.2010.

Akhirnya 2010 telah sampai ke penghujung. Bagi aku, 2010 mempunyai kisah klasiknya yang tersendiri. Penuh dengan warna-warni. Penuh dengan dengan cerita itu ini.

So aku nak recap balik sepanjang tahun 2010.


Januari.


Pengumumam tentang tarikh perkahwinan telah di buat. Oh. Perasaan artis lah pulak sebab nak umum tarikh. Tapi memang sejak aku tunang pada Mei 2009, awal tahun baru aku bgtau seantero dunia yang aku dah tunang & akan berkahwin. Hati berbunga riang.


Februari.
Mula sebok dengan persedian mahu kawen. Telah ke Jakarta bersama Meklah. Ya. Kiteorang berdua sahaja tau. Memang adventure abes lah. Satu benda yang tak cerita kat sini ialah: Kami pernah tersesat masa naik bajaj tu. Nasib baik driver tu baik hati hantarkan kami ke stesen teksi. :D

Mac.
DANAU ke Bali! Oh. Trip kali ni memang super duper seronok. Sampai sekrang termimpi-mimpi mahu kembali ke Pantai Kuta.


April.
Semakin sebok dengan persiapan kawen. Pening kepala di buatnya.

May.
Dalam kesebokan untuk hari gembira, kami menerima berita sedih. Abang Musa akhirnya bertemu Maha Pencipta akibat penyakit kanser yang di hadapinya. Al fatihah untuk Abang Musa.

Jun.
My Love Story. Alhamdulillah. Aku sah menjadi isterinya. Hubby, I love U! ehehe


Julai.
Bullllllllllan madu di awan biru. Tiada yang menggangu. Kami ke Sabah! Oh. Nak pergi lagi!

Ogos.
Ma kena tahan wad. Berkampung seminggu dekat Ampang Puteri. Dugaan di bulan ramadahan.


September.


Selamat hari raya! Tahun ni beraya di Ipoh! ^^


Oktober.


Reunion 10th Year Sekolah Tun Fatimah. Adalah sangat happening!!

November.


Bercuti ke Bukit Merah. Dapat makan Mee Udang yang sedap juga!

Disember.


Bulan makan. Kenduri sangat banyak. Hubby, jangan salahkan saya sebab saya gemok. Salahkan lauk pauk kenduri yang sedap tu. hehe

Tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia kerana menang Piala Suzuki. Sila kekalkan & tingkatkan prestasi anda.Tak yah lah bercinta denagn artis *cough*. Tu pendapat aku jelah.

Hmm

Pejam celik dah nak masuk 2011. Tak lama lagi 2012. Beberapa tahun lagi masuk tahun 2020.

Selambat menyambut tahun baru 2011 ya.

Semoga azam 2010 dah tercapai & teruskan azam 2011 pula.

oh.

Aku berazam nak dapat Anoi Jr. untuk tahun 2011 ni.

Tolong doakan ye...

Thursday, December 30, 2010

Oh.My.Perfumes!!

Davidoff Cool Water Gift Set :
Consist of:
1 x EDT 100ml
1 x Body Lotion 75ml
1 x Shower Breeze 75ml
- RM175 + FREE SHIPPING

Estee Lauder Beautiful Love Gift Set:
Consist of:
1 x EDP 30ml
1 x Body Lotion 75ml
- RM155 + FREE SHIPPING


Tommy Hilfiger Gift Set:
Consist of:
1 x EDP 50ml
1 x Body Lotion 100ml
- RM165 + FREE SHIPPING


Salvatore Ferragamo Incanto Heaven Gift Set(W)
Consist of:
1 x EDT 30ml
1 x Body Lotion 50ml
- RM150 + FREE SHIPPING



Paris Hilton Just Me Gift Set(W)
Consist of:
1x Eau De Parfum Spray 50ml
1x Body Lotion 90ml
1x Shower Gel 90ml
1x Mini 7.5ml
- RM170 + FREE SHIPPING

Calvin Klein EuphoriaGift Set
1 x EDT 50ml
1 x Body WaSh 100ml
1 x Bag
- RM175 + FREE SHIPPING

BLV Omnia Crystalline Gift Set:
1 x EDT 40ml
1 x Body Lotion 75ml
1 x Shower Gel 75ml
- RM175 + FREE SHIPPING

Baby Phat Golden Goddess Gift Set(W):
Consist of:
1 x EDP 50ml
1 x Body Lotion 75ml
1 x Baby Phat Bag
- RM175 + FREE SHIPPING


Go to:

for more!!

Wednesday, December 29, 2010

Tuesday, December 28, 2010

Kembali.

Percubaan untuk mencantik kan blog tidak berjaya.
Konon demi untuk menyambut tahun baru, blog juga harus berwajah baru.
Semangat tahun baru.Kononlah.
Realitinya, baru tahu penambahbaikan akan menuntut masa yang optimum.
Maka rasanya tak perlu lah nak membuang masa membelek blog ni.
Banyak lagi perkara yang lebih menuntut perhatian.




Ada yang rindu blog ni tak?
hehe

Thursday, December 23, 2010

Lewat.Senja

Masih lagi di pejabat. Sambil-sambil tunggu video ni habis render, update lah blog yang dah agak bersawang ni.

Maka nak cerita tentang Majlis Makan Malam bersama tokoh di HOtel Rennasaince, Melaka. Majlis berlangsung pada hari Selasa malam Rabu. Tokoh kali ni Menteri Kewangan II. Cuba teka siapa?

Oh. Yang pakai baju warna biru tu jawab betul!

YB Datuk Seri Ahmad Husni.

Malam tue hidangan chinese course. Tapi kalau dah tekak melayu, masih juga cari apa-apa yang sedap untuk menambah selera. Ikan Siakap stim dia adalah out. Sedap lagi yang dekat Pandan Indah tu.

Majlis habis dalam pukul 12 lebih. Sempat bergambar dengan Datuk Ali.

Oh. Sebenarnya nak tanya satu soalan kepada Datuk Seri Ahmad Husni. Tapi saya malu nak tanya.





Ayat kontot-kontot. Nampak sangat tak ada idea nak tulis apa.

Oh. Tentang soalan yang di tanyakan. Saya tanya di sini sahajalah.


Soalan saya:

"Adakah pendedahan yang telah dibuat atau akan dibuat oleh WikiLeaks akan menggugat kestabilan ekonomi negara pada hari ini atau merencatkan pertumbuhan ekonomi negara pada masa akan datang?"

Wednesday, December 22, 2010

Oh.Perfume!

Ehem.ehem.

Ada sesiapa yang berminat dengan ini?



Dari kiri cepat jalan ke..

Perfumerack !!

Thursday, December 16, 2010

Selamat Hari Jadi Mak!


Mak,
Hari ni hari jadi Mak. Malam tadi masa kiteorang balik dari rumah Mokda, kiteorang ingat nak nyanyi kuat-kuat lagu happy birthday to you. Tapi takut nanti ganggu pulak rumah Cikgu Munah tu.

Mak,
Sebelum pergi kerja pagi tadi dah salam Mak dah cium pipi Mak macam biasa dah cakap Happy Birthday to u mak!
Tapi rasa dalam hati macam tak cukup jek. Tak tahu nak berikan hadiah apa sebab dalam dunia ni tak ada hadiah yang boleh membalas kasih sayang Mak pada orang. Tunggu nanti orang dah kaya, orang belikan semua apa yang Mak nak. Mak sebut jek nanti.

Mak,
Selamat Hari Jadi
Semoga Mak di beri kesihatan yang berpanjangan
Di murahkan rezeki
Di lanjutkan usia
dan semoga sentiasa Mak berada di bawah lindunganNYA

Orang sayang Mak
Sayang sangat.

Monday, December 13, 2010

Oh.Penat!

Hujung minggu baru ini telah menyebakan badan berasa sedikit sengal-sengal. Padan lah muka sendiri kan sebab dah lama tak bersenam. T___T

Hari Sabtu, Ma buat acara makan-makan keluarga bersempena kepulangan Pak Cik & Mak Cik dari menunaikan Haji. Menu ayam padprik, ikan bakar, lemak pisang + udang, urap, ulam-ulaman & sambal belacan.

Dalam fikiran tak lah ramai, keluarga dekat-dekat ni je mestilah tak ramai sangat. Sekali bila semua datang, dah macam kenduri jadiknya. Riuh rendah macam nak kenduri kawen. hehe

PakCik di jangka sampai tengah hari tapi sebab flight delayed, pukul 5 petang baru sampai rumah. Alhamdulillah Pak Cik & Mak Cik sihat. Malm tu memang flat. Tak terdaya dah nak kemaskan pinggan mangkuk.

Hari Ahad, kami berpadu tenaga kemaskan rumah. Susun pinggan, susun periuk, susun cawan. Semualah benda nak kena susun. Selesai semua kerja kiteorang pergi Gunung Ledang! Cakap jek penat tapi kalau nak berjalan, kite orang takde hal. hehe. Kanak-kanak gerak dulu sebab mak-mak nak siapkan makanan.

Sampai dah tengah hari gak. Aku & hubby konon nak mandi kat area yang paling atas sekali. Ya Ampun.. rasa nak tercabut lutut panjat sampai atas tu. Baru panjat sikit dah pancit kalau panjat Gunung Kinabalu tah cam mana lah.. T__________T

Tapi bila dah sampai kat tempat mandi atas memang berbaloi lah. View sangat cantik. Air sangattttttttt sejuk. Orang yang mandi pon tak ramai sangat. Siapa yang rasa ada plan nak ke Gunung Ledang. Silalah mandi yang kat atas sekali ya!

Sampai rumah barulah perasaan penat tu muncul semula. Malam pulak hantar hubby ke stesen bas. Hubby dah balik kena balik KL.

Hmm..

Kenapalah hujung minggu bukan 3 hari ye?

Thursday, December 9, 2010

The things that I missed to blog about.

1. November Birthday
I wished them on the phone but being me who love to blog, how can I forget to post about these november babies? Eh. They're not a babies anymore..hehe

On 21st November, my dearest Along turned to 41. On 22nd, my only Abang turned to 32-years-old. He is 5 years older than me. Last but not least, my super hero, Abah tured 66 on 28th November.

Happy birthday to all of you guys! I love you more and more each day. :)



2. Wedding reception that I missed.
I missed Najwa's wedding & Ita's wedding. Sorry for couldn't make it dear. May the marriage lasts forever ya!

3. Wedding reception that I attend.
Two weddings. One at Taman Meru and the other one at Dewan Bandaraya Ipoh. Both were hubby's friends.



4. My weekend
For the past few weeks my weekend was full of activities. Last weekend I was conducting a workshop at Pusat Sains Negara. The workshop went well and of course it was fun! ^^

Oh. We went to the Q-That Steamboat Restaurant again! hehe


5. Pregnancy
No. I'm not pregnant yet. But I wish I'll get pregnant soon. As soon as possible perhaps. :)


So that's all for now blog. Hope I won't neglected you anymore. hehe

Wednesday, December 8, 2010