Thursday, April 28, 2011

Hi Hubby.

Dear hubby,

Being at almost 365 days as your wife but did not have any baby [yet] is not easy.

It's not easy to endure the feeling when you heard about your friend who just got married last month got pregnant. Lucky her.

It's not easy to smile back when your relatives who just got married and said to you 'Lepas ni kita lumba tau?'. Now he's daddy to be.

It's not easy when people thought that you're not-ready to be a mummy.

It's not easy hubby.

Sigh.

But hubby,

I'm lucky to have you as my hubby.
For being with me when I'm down.
For lending me your shoulder to cry.
For my reason to smile.
I'm lucky to have you by my side.

Sometimes, it hurts a little bit but I do believe Allah has a plan for us. A better plan that Allah knows better what suit us at this time, right hubby?

Don't you worry about me hubby. I'm not tired to answer to them: 'Belum ada lagi rezeki yang satu tu, tolonglah doakan dapat cepat-cepat ya.' . I'm doing great saying that. Heh

Hmm..

You know what hubby, how I wish we already have our little one at this time.

Hm..

It's not easy to be me but I'll keep going.

Love you hubby!
Wifey.

Saturday, April 23, 2011

oh.my.iPAD 2 !!!



Dear perfumelovers,

How about surfing ther perfumerack blogspot on your iPad 2?

Sounds nice right?

Do Click:

I WANT THAT IPAD2!!!!

Maybe you can have one. Who knows right?

xoxoxo

Thursday, April 21, 2011

Bandung 2011: Hari. Dua

Bertemu lagi di rancangan Jalan-jalan Bandung. Cheh. Perasan jadik host. Tapi kalau lah ada orang offer kerja berjalan-jalan around the world, mesti aku dah mintak.

Oh.Orang tua-tua kata, kalau dekat tapak kaki ada tahik lalat, maknanya orang tu suka berjalan. Yesza aku memang ada satu dekat bawah tapak kaki kanan. Tidak syak lagi bahawa aku suka berjalan ^^. Incik hubby pon ada juga. hehe

Sambung cerita hari kedua di Bandung ya.

15.4.2011



Pukul 8.30 pagi ahli rombongan cik anoi bergerak ke Tangkuban Perahu. Ikut aku, memang aku tak nak pergi. Dalam kepala otak fikir nak shopping jek. Tapi sebab masa trip 2008 kitaorang tak pergi sini menyebabkan kali ni wajiblah aku membawa Abah ke sini. (Abah jek yang nak gi sini..aku dengan Ma tak nak.haha)


Alhamdulillah, perjalanan lancar. Setengah jam dah sampai puncak. Dinasihatkan pergi masa weekdays & pagi-pagi. Tak jem. Oh bersedialah untuk dikeremuni dengan penjual-penjual di sana. Sila buat muka toya dan berkata 'Sudah di beli, terima kasih'. Lepas tu jalan laju-laju ikut supir. hehe


Tapi aku tak lah sekejam tu. Aku beli jugak strawberry & raspberry. 4 bungkus = 100k rupiah. Manis dan sedap. Boleh makan cam tu jek.



Tak lama pon duduk dekat Tangkuban Perahu. Dah ambil gambar, terus turun menuju ke Pasar Baru. [Eh. It's rhyme!hehe]



Dekat sini ada satu souvenier yang tak ada dekat Pasar Baru. Which is pokok batik. Pokok ni diaorang buang jek kulit pokok tue dan terus dapat corak batik. Menakjubkan bukan? Kuasa Allah. So aku beli lah yang tempat letak pensel punya :)


Turun dari Tangkuban Perahu masing-masing terlelap. Best agaknay dengan cuaca dekat Bandung yang nyaman. Pak Supir kata, cuaca di bandung ni sejuk sebab tu penduduknya pon sejuk-sejuk jek. Tak suka marah-marah. Aku setuju part ni sebab semalam aku singgah satu kedai telekung ni, kakak tu tunjuk design macam nak rak tapi aku tak berkenan maka tak adalah membeli. Sikit pon diaorang tak marah. Err tapi kalau diaorang kutuk belakang, tak tau lah aku. Tapi at least depan customer diaornag bermanis muka ^^

Misi telekung tak habis lagi. Ma memang juara beli telekung. Ma borong lagi telekung sulam goyang. Kali ni dekat kedai lain pulak. Dah habis beli Ma punya telekung, kitaorang jalan-jalan lagi carik kain pasang. Stop dekat kedai Chand Moda (Lantai 2). Beli dan beli lagi....ngeeee




Lepas tu jalan-jalan lagi ke Lantai 4 (Tingkat 4. Dekat sini panggil lantai) . Oh. Ni tempat blouse cantik-cantik. Borong baju kerja dekat sini pulak. :)

Dah habis pusing Lantai 4, terus ke Lantai 6. Ma & Abah dah tak larat nak jalan so diaornag tunggu dekat food court while aku & hubby belum lagi habis shopping. Nak beli baju kurung moden yang bersulam-sulam tu. Turun balik Lantai 1 terus masuk kedai yang mana nampak sebab kedai dah nak tutup masa tu. Dapatlah 3 pasang :D





As usual, Pasar Baru tutup baru kiteorang bergerak ke destinasi berikutnya: Factory Outlet/

Pergi FO sebab nak beli seluar jeans & baju anak-anak buah. Dah tau kat mana FO yang best maka terus je ke Toko Anak Kecil, Sahara (FO Baru dekat Jalan Riau), & Heritage. FO Jalan Dago tak pergi pon sebab dah tak larat.




Dapatlah jeans Armani Exchange, Hugo Boss, Burberry & Slack dari Miss Sixty. Kemeja Esprit untuk hubby.

Kalau nak beli kat Malaysia, aku memang tak mampu derr...

Dinner malam tu dekat Roemah Nenek. Tempat eksklusif siapa ada live band lagi. Tapi sorang makan dalam RM10 jek. Kelas!



Sampai Rumah Ebo, terus packing. Masa ni berdoa lah jelah supaya berat bag tak terlebih. Dah beli siap-siap 60kg tapi tengok kan masa tu macam dah terlebih. Berdoa banyak-banyak supaya esok bag selamat lepas.

Peh. Panjang lebar dah ni. Tunggu cerita last day pulak ye. ^^

Wednesday, April 20, 2011

Monday, April 18, 2011

Bandung 2011: Hari Satu

Alhamdulillah, hajat nak bawa ma & abah bercuti dah tercapai. Siapa sangka dapat lagi ke Bandung tahun ni :)

Sooooooooooo, kembali ke percutian kami anak beranak. Aku & hubby, ma & abah. Honeymoon gitu.eceh.

14.4.2011

Flight di jadualkan pukul 9.40 pagi. Kami bergerak dari rumah pukul 5.30 pagi & berhenti solat di RnR Seremban pukul 6.30 pagi. Selamat sampai di LCCT lebih kurang pukul 8 pagi. Sebelum bergerak, kita minum dulu!



Pukul 10 lebih baru fly sebab pilot kata dekat atas ada traffic jammed. Okeh acah jek. Laluan sebok so flight kiteorang dapat turn no 12 untuk berlepas.


2 jam flight selamat mendarat. Amir, supir kami dah sedia menunggu. Terus dibawa ke Warung Suluh untuk lunch.




Kedai Warung Suluh ni cantik. Kecil tapi sangat bersih dan banyak barang-barang antik.

Makanan dekat sini murah-murah. Untuk lunch, kiteorang makan Nasi Timbel Komplit. Paling best dekat Bandung ni ayam dia semuanya ayam kampung. Tak kan adalah ayam-ayam injcet ni. Yummeh!


Lepas lunch terus ke destinasi pertama: Pasar Baru. Ma nak beli telekung. Kiteorang duduk kdekat kedai telekung tu sampai lah kedai tu tutup! haha. Memang borong sakan dekat sini sebab haraga telekung murah-murah. Di bandingkan dengan KL, dua kali ganda murahnya harga telekung dekat sini. Jumlah pembelian: mencecah 5 juta rupiah. Berbaloi-baloi untuk bepuluh pasang telekung. ^^






Oh. Aku masih lagi setia dengan kedai telekung yang aku pergi tahun 2008 dulu. Toko Laris & LJ Collection. Tapi aku lagi prefer LJ Collection sebab dia bagi harga yang sama untuk peniaga-peniaga dari KL yang beli dengan dia. So, sesiapa yang nak beli telekung, sila ke LJ Collection. Nama penjual tu Kak Ani.


Balik dari Pasar Baru, singgah Merdeka FO & DSE FO. Dapat lah rembat sehelai dua helai baju. Kemudia dinner di Bakso Malang. Bakso yang enak! Harga tak sampai RM5. Murah!


Dah dinner, baru lah kami check in di Rumah Ebo. Ya benar. Kami dah bagitau Amir yang kami nak check in malam. Senang tak payah hantar bag dulu. Turun flight dah boleh terus pergi shopping! ^^

Rumah Ebo ni much more nicer dari Cassadua guest house. Dekat pulak tu dengan Factory Outlet. Tapi dekat sini FO nya pukul 9pm dah tutup (Waktu Malaysia pukul 10 malam. Malaysia awal satu jam dari Bandung).

Bersihkan diri terus ZzZzZzZ.

Tunggu next entry ya!

Tuesday, April 12, 2011

Ku ingin.Selamanya.



cinta adalah misteri dalam hidupku
yang tak pernah ku tahu akhirnya
namun tak seperti cintaku pada dirimu
yang harus tergenapi dalam kisah hidupku

ku ingin slamanya mencintai dirimu
sampai saat ku akan menutup mata dan hidupku
ku ingin slamanya ada di sampingmu
menyayangi dirimu sampai waktu kan memanggilku

ku berharap abadi dalam hidupku
mencintamu bahagia untukku
karena kasihku hanya untuk dirimu
selamanya kan tetap milikmu

di relung sukmaku
ku labuhkan sluruh cintaku
di hembus nafasku
ku abadikan sluruh kasih dan sayangku

- Ungu, Ku ingin selamanya.

Wednesday, April 6, 2011

Tuesday, April 5, 2011

Hujung Minggu@Ipoh




Amacam gambar? Boleh jadi model durian tak? :D

Hujung minggu baru ni, aku & hubby balik Ipoh. Dah lama bebenor kiteorang tak balik Ipoh sebenarnya so kali ni jatuh hukum wajib balik. hehe

Jumaat lepas kerja terus gerak. Singgah Seri Kembangan dulu amik hubby lepas tu ke rumah ateh pulak buat fish delivery. Dekat KL takde ikan parang fresh katanya. As adik yang baik hati lagi comel, hantarkan lah ikan tu ke rumah Ateh. From Melaka with love.

Dah makan kuey teow goreng special Ateh, (aku siap tapau bawak balik Ipoh.haha) baru gera-gerak khas ke Ipoh. Punyalah banyak kereta kat highway tu. Mungkin sebab awal bulan so beramai-ramailah pulang ke kampung halaman. Sampai Ipoh pukul 1 pagi.

Hari Sabtu ikut hubby pegi padang polo. Dia pergi jogging, aku duduk tepi main psp. Bersenam lah jugak kan. Bersenam jari. :P

Petang tu, borak-borak lah dengan ibu & bapa mertuaku. Tanya durian kat Ipoh ni kat mana yang murah-murah. Ibu mertuaku terus suggest balik Kg. Tg. Tualang sebab kat sana insyallah ada.

Maka, hari Ahad yang indah kami pon bergerak balik ke Kg. Tg. Tualang.

Sampai rumah Mak Uda, duduk minum kejap jek lepas tu dengan panatas meneruskan misi mencari durian.

Mula-mula jumpa 2 tempat jek. Satu tu kecik conet jek duriannya, satu lagi mahal. 3 biji=RM20 Pengsan!

Last-last pergi satu rumah tokei durian ni. Nama dia Wak. Alhamdulillah rezeki dapat jugak durian yang sedap at reasonable price. Dah lah baru gugur durian-durian tu. Fresh from the tree! Wak tu bagi lagi durian yang dah rosak-rosak untuk buat tempoyak. Eh kena bayar juga tapi tak lah mahal sangat :)






Tapi tak lah banyak sangat sebab Wak kata dah hujung musim. Tak apalah tahun depan mula jek musim kitaorang datang rumah Wak.



Pukul 3 lebih gerak balik Ipoh semula & pukul 5 gerak balik KL.

As expected, heavy traffic all the way from Ipoh to KL.
Ko pon nak jalan-jalan ye itik?

Pukul 8.45 baru sampai.huhu

Hari Isnin pagi-pagi pecut balik Melaka pulak.

Oh. Bila di kenang-kenangkan, tak larat lagi dah nak PJJ ni.

Need to do something!

Dan

Kereta sekarang ni dah bau durian jek.

T________T

Friday, April 1, 2011

Otak kau letak kat mana sebenarnya?

Aku tak faham
Kau bersungguh-sungguh jaga hati boyfriend kau. Tak nak boyfriend kau kecik hati.
Tapi dengan mak ayah kau, kau suka hati sakitkan hati mereka.

Kau kalau boleh tak nak buat kawan-kawan kau menangis. Kau nak mereka happy sebab diaorang ada kau kononnya as kawan baik diaorang.
Tapi dengan mak ayah kau, air mata mak ayah kau begitu murah bagi kan... Kau suka ya tengok mereka menangis?

Kau sedar tak mak kau susah payah lahirkan kau kat dunia ni?
Kau sedar tak ayah kau bertungkus lumus carik rezeki untuk kau?
Kau sedar tak siapa yang sekolahkan kau?
Kau sedar tak siapa yang bagi duit untuk kau belanja?

Mak, nak itu!
Mak, nak ini!
Ayah, nanti hantar pergi situ!
Ayah, nanti lepas tuisyen, nak pergi sini!

Kau tak payah cakap 'Oh. Itu dah memang tanggungjawab mak ayah. Memanglah dia orang kena buat.'
Habis aku nak tanya kau, kau rasa kau dah laksanakan tanggungjawab kau pada mak ayah kau?
Kau melawan diaorang, tu ke tanggungjawab kau?
Kau memberontak, tu ke tanggungjawab kau?
Kau nak semua benda ikut cakap kau, ikut kepala kau, tu ke tanggungjawab kau?

Aku tak faham
Otak kau letak kat mana sebenarnya?
Lutut... atau bontot?

Tolong fahamkan aku.