Thursday, April 28, 2011

Hi Hubby.

Dear hubby,

Being at almost 365 days as your wife but did not have any baby [yet] is not easy.

It's not easy to endure the feeling when you heard about your friend who just got married last month got pregnant. Lucky her.

It's not easy to smile back when your relatives who just got married and said to you 'Lepas ni kita lumba tau?'. Now he's daddy to be.

It's not easy when people thought that you're not-ready to be a mummy.

It's not easy hubby.

Sigh.

But hubby,

I'm lucky to have you as my hubby.
For being with me when I'm down.
For lending me your shoulder to cry.
For my reason to smile.
I'm lucky to have you by my side.

Sometimes, it hurts a little bit but I do believe Allah has a plan for us. A better plan that Allah knows better what suit us at this time, right hubby?

Don't you worry about me hubby. I'm not tired to answer to them: 'Belum ada lagi rezeki yang satu tu, tolonglah doakan dapat cepat-cepat ya.' . I'm doing great saying that. Heh

Hmm..

You know what hubby, how I wish we already have our little one at this time.

Hm..

It's not easy to be me but I'll keep going.

Love you hubby!
Wifey.

9 comments:

syiekin azam said...

saba ye anoi..aku doakan rezeki yang satu itu cepat sampai..jangan ambil kisah sgt dgn ape yg org sekeliling ckp..yang penting berdoa dan berusaha..sampai masanya, InsyaAllah ade berita gembira..jgn stress2..not good..;D

mrsazi said...

salam.. im ur silent reader actually :) now dh tak silent dah.. hehe

anyway, i feel u.. kalau u dah 365 hari, i pulak 365 hari x 3.. :( sedih..

but,alhamdulillah for a great husband.yes.I believe Allah have a better plan for us.. :D Insyallah..

Anonymous said...

anoi,
i pun ur silent reader..i feel what u feel because i pun melalui saat2 itu..nevermind, doa, usaha, iktiar, tawakal..jgn putus asa..ramai manusia senasib dgn kite yang lewat dikurniakan rezeki yg satu ini..

just wanna share with u my experience (pls be noted i duduk sebumbung dgn hubby 24/7)..mcm ur case, u wiken hubby-wifey kan?..so, bile dah nk dekat setahun kawin masih blum pregnant, what we do is kami berjumpa pakar which is di LPPKN..pakar reproduksi utk lbh spesifik..ini adalah untuk mengetahui punca mengapa tidak hamil..drpd kajian doc, i yg kurang subur..husband ok..maka i diberi rwtn sprt mkn pil hormon waktu period,suntik hormon,dinasihati bila wartu terbaik utk bersama..stlh 3 bln mencuba benda yg sama, Allah masih tidak mengurniakan rezeki itu..kami pasrah..nasib husband i jenis yg memahami..kami redha..itu rezeki Allah..kami stop kejap rwtn LPPKN utk berehat...

then i cuba makan product BIODEX selama sebulan (tak smpt hbs pun), makan sekali utk bln itu je..the next month tu i expecting..alhamdulillah..n now my baby dah nak msk 4 bulan..syukur..

i know 'the feeling' bile tgk kwn2 ade anak, pregnant sane sini, kite masih begini..but trust me dear, Allah Maha Adil kan..mungkin rezeki yg lain kite dpt dulu,rezeki ini belum..ape2pun, kite perlu usahakan dan berdoa..sabar ye kwn,insyaAllah...jgn sedih lagi ok?

aNoi said...

Maaf semua baru berkesempatan untuk reply komen.. :)

Syiekin,
Thanks for your support & doa...akan mempertingkatkan doa & usaha..mungkin doa aku belum sampai lagi :)

MrsAzi,
Welcome to life in mono. Thanks for being my silent reader[mode terharu sbb ada org sudi nak baca my blog yang suka hati jek nih.hehe]
Sama-samalah kita berdoa ye supaya dikurniakan rezeki anak yang soleh & solehah.. :) Thanks ye Azi :)

Anon,
Bestnya dah ada baby!!!! :) Mesti perasaan gembira yang teramat sangat bila usaha yang di buat berjaya :)
Oh.
Terima kasih kerana sudi baca life in mono [mode terharu juga.hehe]. I pon dalam perbincangan mahu ke LPPKN. Nak tengok kalau ada masalah keseburan atau masalah-masalah lain ke, nak ubati cepat-cepat.
Buat masa ni, I sedang minum serbuk debunga kurma & bidadari. Nanti kalau dah habis mungkin boleh cuba produk Biodex juga.
Again, thanks for reading my blog, your support & your doa :)


p/s: Saya tak akan bersedih lagi.

FRSR said...

my first time drop by here.
i baru nak masuk 6months kahwin..dan yes,adelah dalam 10-15 orang kawan2 kahwin dalam tempoh plus minus tarikh yang sama..
and guess what?
8 orang dah pregnant,sempat buat baby shower lagi..
agak2 mcmanelah perasaan bile orang tanya kite 'bila lagi?'
kadang nak je jawab..'how am i supposed to know?',boleh?hehe.
but alhamdulillah,husband very supportive..masih positif..although every month i period lambat..cepat2 check tp negative..
kdg2 terase jugak..tapi deep inside like u said..i believe Allah has the right plan for us..tak nak layankan sangat..but at the same time usaha..
thanks for sharing the feelings..im glad that we can share the feelings at the same time teruskan berusaha..
doa semoga Allah kurniakan zuriat yang soleh dan solehah utk kita,amin..

aNoi said...

FRSR,
Thank you for dropping by :)
Wah luckynya your friends dapat pregnant awal!
I agree jek with your answer, my hubby pon cakap kalau siapa tanya lagi jawap 'Tanya dekat ALLAH. :)'
6months kira baru lagi.. sila honeymoon lagi dan lagi dan lagi... :)
Any good news, do let me know ye..
Sama-sama kita berusaha.. insyallah satu hari nanti doa kita Allah akan makbulkan.. aminnnn...

amiza said...

anoi, sabar ya..jgn tension2 dgn apa org kata, u both knows better kan!!the time will come 1 day, cuma cepat atau lambat sahaja..berdoa dan berusaha ye darling!! :)

Afzan Aini said...

what i can say is..enjoy ur sweet time together2 sepuas2 nye!! coz lps dah dpt anak nnt, huhu, u are hardly have that, lps dpt anak, aku x penah tgk wayang pon..

percayelah, ape tuhan bg adelah yg terbaik.

aNoi said...

Amiza,
Thanks for the advice. So far alhamdulillah we're enjoying our marriage life so much. Will keep on trying & praying :)

Afzan,
Tuelah yang aku buat sekarang ni. Tak mahu tension2 sgt and enjoy life as much as we can :D

la.. ko patut kuar dating tgk wayang dgn en.afat ni. meh post affan & adek dia kat aku. aku tolong jagakan.hehe