Tuesday, May 24, 2011

Yey!


1st time menang contest.

Teruja seyyyyyy!!

Thanks Nuffnang! <3

Oh. Kalau tak nampak, sila klik untuk tumbesaran gambar ye! ^^

Thursday, May 19, 2011

DIA lebih tahu.

Betullah Allah tu lagi Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.

Pertama: Tentang handphone
Handphone saya dah lama buat perangai. Ok bukan handphone saya. Handphone ni ateh yang punya tapi saya buat macam harta sendiri. ha ha.

Handphone ni touchscreen tapi saya dah TERhilangkan stylus pen maka ia telah menyusahkan saya. Memandangkan jari saya comel (tak nak ngaku gemuk.haha) maka amatlah sukar untuk saya menekan keyboard pada screen tersebut. Terpaksalah saya mencari benda-benda yang senang untuk di gunakan supaya saya dapat tekan keyboard tu. Oh barang yang selalu menjadi mangsa adalah PENSEL. Tak kelakar tau bila kena taip padatouchscreen guna pensel. Macam apa jek. T__________T Tapi sebab tak ada pilihan kenalah juga gunakan. Kadang-kadang guna kunci kereta atau apa sajalah alat kecil yang saya rasa boleh digunakan. Walaubagaimanapun, pensel tetap menjadi pilihan pertama.

Sampailah suatu masa suami saya berasa amatlah kasihan melihat isterinya ni selalu kalut carik pensel sebab nak balas SMS, maka pada suatu hujung minggu, suami saya bawak balik hadiah si beri hitam. Oh oh.

"Hadiah untuk sayang"

"Ye ke ni?" buat-buat terkejut padahal dah memang tahu sang suami ada menyebut nak belikan.ha ha

"Yelah. Nak call susah, asek abes bateri jek. Lagi pon senang sayang nak surf facebook internet nanti."

Punyelah gembira masa tu. Memang tak ada dalam list terdekat pon nak ada si beri hitam. Tapi iphone4 ada. Haha. Kidding-kidding. Smart phone kan mahal sebab tu kalau teringin jek mesti kata dalam hati "Ish.nanti-nantilah.mahal derrr".


Mungkin hati asik menyebut, sebab tu Allah murahkan rezeki sang suami untuk belikan buat saya. Law of attraction. Alhamdulillah.

Oh. Sebelah beri hitam tu, hadiah anniversary in advanced untuk sang suami. HP suami telah masuk washing machine. Perfect time untuk saya hadiakan untuk dia. hehe

Kedua: Tentang perpindahan sang suami
Pada malam sang suami menghadiahkan isterinya ni cik beri hitam, sang suami sebenarnya dah tahu yang dia dapat pindah ke sini. Tapi dengan niat nak bagi kejutan kedua, dia cuma letak surat tu atas katil. Saya kan tengah excited dapat hadiah memanglah tak perasan surat tu.

"Ni surat untuk dia". Suami bagi dekat tangan saya.

"Surat apa pulak ni?"

"Bukaklah. Dah lama dah kat tepi tu. Dia yang tak perasan. Oohh..dah dapat blackberry tak nampak lah surat ni eh?"

Saya tersengih dan slow-slow bukak surat tu.

Bila dah baca. Rasa mahu melompat dekat situ jugak!

Suami saya dapat di tukarkan dari Cyberjaya ke Melaka. Hampir setahun kami duduk berjauhan akhirnya dapat juga duduk sebumbung.

Perasaan masa tu lagi best dari dapat blackberry. Syukur sangat-sangat ya Allah. Insyallah hujung bulan Mei ini kami akan dapat duduk bersama. Tak perlu berjauhan lagi. Alhamdulillah.

Ketiga: Tentang LilCaliph
Terlebih dahulu, sekali lagi saya nak ucapkan terima kasih sangat-sangat yang mendoakan kami supaya di kurniakan zuriat. Rasanya baru hari tu saya menulis keluh kesah saya sebab tak tahu nak beri jawapan apa lagi pada yang bertanya. Sekarang insyallah saya dah ada jawapannya :)

Tanda-tanda Cik P nak menjelma dah muncul beberapa hari sebelum 7hb April. Perut cramp. Moody. Cepat letih. Semua tu memang dah ada. Cuma satu jek yang belum muncul : jerawat. Jerwawat memang akan muncul seketul dua kat muka ni kalau cik P nak datang tapi kali ni tak ada.

7hb April : Tak ada pon Cik P. Ok jangan berharap. Entah-entah esok.

8hb April : Masih lagi tak muncul. Kebetulan hari ni hari Ibu. Satu hari kami keluar jalan-jalan dengan Abah & Ma sebab celebrate. Nantilah cerita pasal sambutan hari ibu. Ada satu masa suami tegur:

"Perut tu nampak boncet"

Ingat nak tarik muka tapi bila tengok balik memang boncet.

"Tuelah. Perasan gak. Cik P pon tak datang lagi. Tapi B jangan berharap dulu tau"

Suami senyum-senyum comel jek. hehe

10 April : Saya hampir pitam semasa lunch hour. Naseb cepat bersandar dekat tepi dinding, kalau tak sure tergolek dah dekat situ. Petang tu saya beli UPT. Nak ikutkan, bacaan yang paling accurate dalah dengan menggunakan sampel urin pertama tapi sebab saya tak sabar nakkkk juga test.

Kalau dulu saya buat test, saya akan tercongok tunggu depan UPT stick tu dengan mengharapkan keajaiban akan berlaku. Tapi kali ni saya biarkan jek sambil saya dok kemas-kemas dalam bilik.

Agak-agak dah lama baru saya tengok semula. Eh. Sungguh ke ni? Terkesima saya dekat situ tengok ada dua garis! Saya menangis dekat situ jugak. Esok paginya saya buat lagi test dan dua garisan itu masih muncul. Alhamdulillah ya Allah.

Saya tak bagi tau pon dekat suami sebab nak buat surprise.

Maka, saya beli digital test supaya lagi senang suami nak baca. Takut nanti tunjuk UPT stick tu dia tak paham. hehe

Reaksi suami saya? Terkejut yang amat. Kami betul-betul bersyukur atas nikmat Allah yang satu ini.

Bak kata kakak saya: "Nak tunggu Abah dia ada dekat sebab tu baru dia muncul"

Sungguh. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNYA.

Syukur ya Allah!

Saturday, May 14, 2011

333 days since our wedding

Alhamdullilah ya Allah...
Thank you to all of u for the doa
I'm now a mummy to be
I still need your doa
To keep this baby healty.
Thank you. Thank you. Thank you.
Our little caliph is on the way now...
Almahdulillah
:)

Thursday, May 12, 2011

Just found out how to blog with blogger.com :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bandung 2011: Hari. Tiga [Akhir]

Aku masih berhutang entry ke Bandung kan kan kan? Walaupun sudah hampir sebulan, aku rasa aku wajib juga habiskan entry ni.


Flight pukul 12 lebih so pukul 8.30, lepas breakfast terus checked out dari Rumah Ebo. Bye-bye Rumah Ebo [melambai dengan sedey].

Amir bawa pergi ke Kartika Sari. Like last time visited, this time beli juga pisang molen & kek cheese bakar.




For info, Kartika Sari ni hanya terdapat di Bandung. Tak ada di Jakarata, Bali, apetah lagi di Malaysia. Kira eksklusif produk dari Bandung lah.

Lepas tu kiteorang ke lagi satu kedai dekat Jalan Cihampelas. Murah-murah tau beli kat sini. Owner tu siap bagi diskaun lagi. hehe. Beli kacang bandung & samosa goreng. Rugi jek beli samosa goreng tu sikit sebab sekejap jek dah abes. Dah lah sedap. T___T


Sape pegi nanti, nak kirim boleh? hehe

Setel kat situ, terus pergi airport. Aku nasihatkan, guna jek khidmat porter dekat situ sebab senang. Lepas tu bagi lah upah. Aku bagi lebih sikit sebab aku rasa luggage aku dah terlebih 60kg tapi pakcik porter tu tolong kot so semua bag lepas tanpa kena bayar lebih. :)


model teh botol :)


hand luggage kami :)

peserta AF yang terkeluar. kena hantar balik naik flight.hehe

Alhamdulillah selamat sampai di LLCT lebih kurang pukul 3 lebih. Kena cukai RM50 T____T (Niat sedekah kalo tak cam mana diaorang nak dapat income kan kan kan. Sedapkan hati)





Ateh terpaksa jemput kitaorang sebab kereta tak muat! haha.


Berhenti untuk lunch & solat dekat Seremban R&R dan selamat sampai du rumah ku syorgaku dalam pukul 6 lebih.

Overall, trip ni sunggulah meyeronokkan.

Terima kasih ya Allah atas rezekiMu, dapat aku bawa Ma & Abah ke Bandung.

Kalau ada rezeki, memang nak pergi lagi!

Wednesday, May 11, 2011

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu, bonda.

Bonda,
Selamat hari ibu.
Terima kasih atas segalanya.
Dari susu bonda yang membesarkan orang sehinggalah saat bonda melepaskan orang kepada suami orang.

Orang tak mampu untuk menulis panjang sebab orang tahu orang akan menangis nanti.
Orang terlalu amat sayang pada bonda.
Terlalu.
Selamat hari ibu.