Thursday, May 12, 2011

Bandung 2011: Hari. Tiga [Akhir]

Aku masih berhutang entry ke Bandung kan kan kan? Walaupun sudah hampir sebulan, aku rasa aku wajib juga habiskan entry ni.


Flight pukul 12 lebih so pukul 8.30, lepas breakfast terus checked out dari Rumah Ebo. Bye-bye Rumah Ebo [melambai dengan sedey].

Amir bawa pergi ke Kartika Sari. Like last time visited, this time beli juga pisang molen & kek cheese bakar.




For info, Kartika Sari ni hanya terdapat di Bandung. Tak ada di Jakarata, Bali, apetah lagi di Malaysia. Kira eksklusif produk dari Bandung lah.

Lepas tu kiteorang ke lagi satu kedai dekat Jalan Cihampelas. Murah-murah tau beli kat sini. Owner tu siap bagi diskaun lagi. hehe. Beli kacang bandung & samosa goreng. Rugi jek beli samosa goreng tu sikit sebab sekejap jek dah abes. Dah lah sedap. T___T


Sape pegi nanti, nak kirim boleh? hehe

Setel kat situ, terus pergi airport. Aku nasihatkan, guna jek khidmat porter dekat situ sebab senang. Lepas tu bagi lah upah. Aku bagi lebih sikit sebab aku rasa luggage aku dah terlebih 60kg tapi pakcik porter tu tolong kot so semua bag lepas tanpa kena bayar lebih. :)


model teh botol :)


hand luggage kami :)

peserta AF yang terkeluar. kena hantar balik naik flight.hehe

Alhamdulillah selamat sampai di LLCT lebih kurang pukul 3 lebih. Kena cukai RM50 T____T (Niat sedekah kalo tak cam mana diaorang nak dapat income kan kan kan. Sedapkan hati)





Ateh terpaksa jemput kitaorang sebab kereta tak muat! haha.


Berhenti untuk lunch & solat dekat Seremban R&R dan selamat sampai du rumah ku syorgaku dalam pukul 6 lebih.

Overall, trip ni sunggulah meyeronokkan.

Terima kasih ya Allah atas rezekiMu, dapat aku bawa Ma & Abah ke Bandung.

Kalau ada rezeki, memang nak pergi lagi!

1 comment:

tiramisu said...

kartika sari sedap gile!!!! tingat chocolate cake dier, ade cheese kat atas... teros lapa ni... hihi.