Thursday, June 2, 2011

Ada orang rindu?

Eh. Ingat celebrity blogger ada orang nak rindu? Ingat macam blog si cantik manis Hanis Zalikha tu ( Hi Hanis!)
Sebenanrnya, aku yang rindu nak menulis di blog ni. Hampir seminggu blog ni di tinggalkan. Maafkan aku wahai blog. Banyak yang mahu aku coretkan tapi semuanya tertanam diam dalam minda. Ok ayat jiwa-jiwa dah keluar.

Lately ni semakin banyak ayat jiwa-jiwa dekat status FB aku. Pada yang jadik kengkawan aku, dapatlah baca, pada yang dah unfriend. Eh ada juga yang dah unfriend dengan aku. haha. Ingat aku tak tau? Unfriend lah. Aku tak kesah ponnnnnnnnnnn. Adatlah dalam dunia ni. Bukan semua orang suka dekat aku. Aku pon sama. Tak semua orang aku akan suka. Eh. Suka hatilah.

Hari Rabu baru ni, aku dapat lagi seorang anak buah yang comel lote. Sepupu aku selamat melahirkan baby boy secara cesarean. Sebulan awal dari EDD. Alhamdulillah Busu & baby sihat. Petang ni ingat nak pergi melawat busu & baby. Alamak baby, mak na tak belikan lagi hadiah. Insyallah minggu ni ye baby.

Tentang lilcaliph. Alhamdulillah lilcaliph nak masuk ke 8 minggu. Hari Rabu hari tu pon dah selamat buat kad pink. So far alhamdulillah sangat-sangat sebab tak ada lah mabuk teruk. Morning sickness boleh di katakan tak ada langsung. Part mengidam, ada dua benda. Satu nak makan laksa buyong dekat Kuala Kangsar nuuu. Err yang lagi satu terasa mahu ke USS. ha ha. Boleh tak ngidam nak g USS? Part ngidam nak pergi USS tak kritikal sangat. Tapi part yang laksa buyong tu memang kritikal. Next week balik Ipoh aku akan make sure aku dapat makan laksa buyong. Tunggu lah ko laksa buyong. ^^

Esok naik Kl. Adek ipar nak kawen. Nikah sabtu petang, majlis Ahad tue pulak. Rasanya hari Sabtu tu nak ajak incik suami ke Tanjung Malim. Nak amik baju kurung raya. Ye. Baju kurung raya okeh. Aku takut tak sempat pakai jek masa raya nanti. Maka haruslah aku pakai nak pergi kenduri kawen sana sini.

Hari ni hari membangkitkan kemarahan lah aku rasa. Aku marah bila tengok berita yang baby kena campak dari tingkat 5. Aku marah bila terjumpa blog yang memaki hamun Allah, Nabi Muhammad & Agama Islam. AKu marah sangat-sangat!

Harap-harap manusia yang bertanggungjawab atas perbuatan mereka tu akan mendapat balasan yang setimpal.

Entry ni tak bergambar sebab tak tau nak letak gambar apa.

Ok bye.

No comments: