Friday, July 22, 2011

Truly. Madly. Deeply.



As promised, aku nak cerita pasal majlis perkahwinan adik ipar aku bulan 6 yang lepas. Okeh baru sebulan yang lepas so takde lah lambat sangat kan aku update. Gambar majlis pihak perempuan aku dah tak ingat aku letak dekat mana. Aku jumpa gambar yang majlis sebelah pihak lelaki jek. Itu pon tak ada gamabr pengantin sebab yang pegang kamera adalah busyyyyy.


Majlis berlangsung pada 11 Jun 2011. Ye, hari anniversary aku yang pertama. Emm.. memang aku agak terkilan sedikit [sedikit ke?haha] sebab tak dapat nak bercandle light bagai seperti yang dirancangkan, tapi nak buat macam mana kan?

MIL dah sediakan sepasang baju kurung untuk aku pakai. Kira sedondonlah dengan ahli keluarga yang laen. Luckily muat sebab masa tu badan dah start membesar bagai johan. Terima kasih Mak sebab jahitkan sepasang baju kurung kelabu untuk saya. ^^

ni jek gambar pengantin yang aku ada


Aku cuma dapat tolong sikit-sikit jek sebab rasa letih betul hari tu. Masa tu lilcaliph baru 2 bulan lebih dalam perut mama. :) Pukul 2 ptg aku dah pengsan dalam bilik. Kesian hubby aku kena basuh pinggan sorang-sorang sebab aku tak larat nak temankan. Sedar-sedar dah dekat asar. Aku memang plan nak buat small surprise untuk hubby. Since tak dapat nak ber-candlelight dinner, aku ajak adek ipar & kakak ipar aku temankan pergi Secret Recipe beli kek. Naseb baek ada yang dekat tu pon tekejar-kejar balik sebab ada mak-mak sedara yang dah nak berangkat pulang ke rumah dia orang.


Selain kek, beli jugaklah cekedis-cekedis. Macam sambutan hari jadi plak aku rasa. Tak kesahlah janji ada something yang memorable sempena our 1st anniversary.

Hubby pulak masa tu tengah tido. Dok mamai-mamai lagi bila aku tunjukkan kek suruh dia potong.




Hubby kata dia terharu sampai speechless. Eceh hubby aku ni. hehe

Apa pon,

Thank you hubby for made me laugh, wiped my tears, hugged me tight, saved my life, watched me succeed, seen me fail, cheered me on, kept me going strong, put up with my mood swings, has said everything will be alright when things get tough, keeps me sane.


I love you.

Truly,madly, deeply.

Wednesday, July 13, 2011

Monday, July 4, 2011

H.i !

Tada! Tora datang lagi!!
Hampir sebulan blog tidak berupdate. Satu rekod bagi sendiri yang mana dulu kalau boleh hari-hari nak update blog. Hari-hari pening tak tau nak tulis ape dekat blog. Haha
Tak tahulah kenapa semakin hari semakin malas.
Pembawakan junior? Mungkin. Mungkinlah. Tapi aku rasa sebab utama adalah malas.
Dekat rumah pon sekarang boleh tahan kemalasannya.
I tell you waktu paling lewat masuk tidur sekarang ni is 9.30 pm.
Paling awal, lepas maghrib! Lepas tu pukul 3 - 4pagi baru tersedar untuk solat isyak.
T__T
Housework, sangat-sangat bersyukur dapat hubby yang sungguh ringan tolong.
Like yesterday kami keluar pergi beli barang-barang dapur.
Tapi rasanya salah masalah sebab orang punyelah ramai.
Memang tak tahan dengan bau yang bermacam-macam menusuk hidung ni.
Pening wooo.
Tahan jek diri supaya tak termuntah.
Balik jek rumah terus baring and terusssss tertido. Padehal ada lagi satu round baju yang belum siap di sidai.
Pepagi tadi baru teringat. Alamak! Baju still dalam washing machine. Habeslah bau tak best nanti baju tu. Kena basuh balik. T__T
Bila bagitau hubby, hubby jawap 'Orang dah sidaikan malam tadi'
Auwwwwwwwww..i love you very the much lah hubby!
Minggu lepas, my sepupu kawen. Sepupu sebelah abah.
Sabtu yang baru ni pon, ada lagi my sepupu kawen. Kali ni belah emak pulak.
2 minggu sebelum tu, akikah si Mia Alisha.
Tiga minggu berturut-turut ada event.
On my pregnancy.
Again, alhamdulillah ya Allah sebab permudahkan kandungkanku ini.
Heavy morning sickness takdelah.
Kekadang jek pening-pening manja.
Little Caliph memang sangat baik!! Tak buat mama dia rasa penat sangat pon.
Masa kenduri kawen baru ni, sebok ke hulu-ke hilir tolong makcik susun goody bag.
Sampai kena sound dengan mak. Jangan dok berjalan ke sana sini. Duduk diam diam!
Hehe.
Nama pon wedding. Jumpa sedara mara yang dah lama tak jumpa. Maka haruslah ke sana sini kan.
Dah balik rumah baru risau kot ada bleeding ke apa.
Tapi alhamdulillah, semuanya selamat :)
Banyak lagi yang nak di update.
Pasal sambutan anniversary.
Pasal adek ipar punye majlis kawen bulan lepas.
Pasal renovate rumah.
Macam-macam lagi lah.
Gambar semua dalam kamera.
Tak sempat nak transfer lagi.
Ah. Tak sempat atau malas?
Semoga berjumpa lagi dalam waktu terdekat.
Ngeeee