Monday, July 4, 2011

H.i !

Tada! Tora datang lagi!!
Hampir sebulan blog tidak berupdate. Satu rekod bagi sendiri yang mana dulu kalau boleh hari-hari nak update blog. Hari-hari pening tak tau nak tulis ape dekat blog. Haha
Tak tahulah kenapa semakin hari semakin malas.
Pembawakan junior? Mungkin. Mungkinlah. Tapi aku rasa sebab utama adalah malas.
Dekat rumah pon sekarang boleh tahan kemalasannya.
I tell you waktu paling lewat masuk tidur sekarang ni is 9.30 pm.
Paling awal, lepas maghrib! Lepas tu pukul 3 - 4pagi baru tersedar untuk solat isyak.
T__T
Housework, sangat-sangat bersyukur dapat hubby yang sungguh ringan tolong.
Like yesterday kami keluar pergi beli barang-barang dapur.
Tapi rasanya salah masalah sebab orang punyelah ramai.
Memang tak tahan dengan bau yang bermacam-macam menusuk hidung ni.
Pening wooo.
Tahan jek diri supaya tak termuntah.
Balik jek rumah terus baring and terusssss tertido. Padehal ada lagi satu round baju yang belum siap di sidai.
Pepagi tadi baru teringat. Alamak! Baju still dalam washing machine. Habeslah bau tak best nanti baju tu. Kena basuh balik. T__T
Bila bagitau hubby, hubby jawap 'Orang dah sidaikan malam tadi'
Auwwwwwwwww..i love you very the much lah hubby!
Minggu lepas, my sepupu kawen. Sepupu sebelah abah.
Sabtu yang baru ni pon, ada lagi my sepupu kawen. Kali ni belah emak pulak.
2 minggu sebelum tu, akikah si Mia Alisha.
Tiga minggu berturut-turut ada event.
On my pregnancy.
Again, alhamdulillah ya Allah sebab permudahkan kandungkanku ini.
Heavy morning sickness takdelah.
Kekadang jek pening-pening manja.
Little Caliph memang sangat baik!! Tak buat mama dia rasa penat sangat pon.
Masa kenduri kawen baru ni, sebok ke hulu-ke hilir tolong makcik susun goody bag.
Sampai kena sound dengan mak. Jangan dok berjalan ke sana sini. Duduk diam diam!
Hehe.
Nama pon wedding. Jumpa sedara mara yang dah lama tak jumpa. Maka haruslah ke sana sini kan.
Dah balik rumah baru risau kot ada bleeding ke apa.
Tapi alhamdulillah, semuanya selamat :)
Banyak lagi yang nak di update.
Pasal sambutan anniversary.
Pasal adek ipar punye majlis kawen bulan lepas.
Pasal renovate rumah.
Macam-macam lagi lah.
Gambar semua dalam kamera.
Tak sempat nak transfer lagi.
Ah. Tak sempat atau malas?
Semoga berjumpa lagi dalam waktu terdekat.
Ngeeee

2 comments:

ederq said...

sirn, jgn risau sgt pasal bleeding ke apa. kalau kau buat kerja ke sana kemari, berlari2 melompat sekali pun, insya allah ok kalau baby dah melekat dgn jayanya kat rahim. insya allah :)

aku dulu masa preggie lasak gak. pegi gym, kemas rumah, kuat berjalan. tapi masa mabuk tu melepek la. hehe. sudahnya anak aku mmg restless.

adeh penat ai. hehe

aNoi said...

ederq!
wah wah wah..sempat ko ke gym bagai ye...

aku takdelah sampai ke gym.. setakat kemas-kemas umah okeh lagi.. hehe

tapi memang penat..pukul 9 malam jek dah masuk tdo! huhu