Tuesday, October 4, 2011

Hello.Oktober

Dah masuk bulan Oktober. Lepas tu November, Disember, Januari!

Tettt.tet.tet.tet

14 Januari 2012. Insyallah lilecaliph keluar. Kalau dia keluar 1.1.2012 pon best jugak, dapat baby tahun baru! ^^ Lilcaliph keluar tahun 2012 tau. Jangan tahun 2011. hehe

Lilcaliph sudah berusia 25 minggu dalam perut ni. Dah boleh terasa dia tendang-tendang especially waktu malam. Hubby pon dah dapat rasa 'tendangan' lilcaliph. Boleh tahan juga anak mama ni. Abah kata lilcaliph tengah main bola. Mana pulak bola, main barbie doll lah abah.. :)

Persiapan dah mula buat sikit-sikit. Tahun lepas, masa nak kawen ada checklist barang-barang persediaan nak kawen, this time pon ada checklist jugak untuk beli barang-barang dia. Tapi selalu terbabas/tak ikut checklist sebab barang-barang baby ni cuteeeee sangat. So hard to resist!


ini adalah benda pertama yang mama beli untuk kamu!


Like last 2 weekend, Angah + Ateh temankan beli baju baby dekat Sogo. Kebetulan ada Annakku Fair dekat tingkat 4 apa lagi kan...semua tolong carik dan pilihkan baju. End up,errr.... memang lepas ni mama dah tak payah beli lagi dah baju baby sebab Mama Liza & Omi dia dah tolong belikan sekali. Terima kaseh Mama Liza & Omi :*

Weekend baru ni sambung lagi beli napkin, towel & blanket. Beli yang basic jek dulu. Stroller & car seat belum beli. Tengok nanti ada keperluan ke tak. Baby cot, rasanya tak perlu. Nanti litlcaliph tido dengan mama dengan abah jek. Kita golek sama-sama atas katil tu.

Oh. Set bersalin pon dah selamat di beli. Macam awal sangat kan. Tapi sebab ada promo yang best, terussss beli. Aku pilih set Amway. Jamu-jamu dia semua dalam bentuk pil. Senang nak makan untuk orang yang kurang suka makan ubat cam aku ni.

Breastpump pon dah beli. Insyallah niat nak BF lilcaliph sampai dia 2 tahun. Mudah-mudahan, dipermudahkan ALLAH. Tengah survey kat mana nak beli deep freezer jenis drawer. Nanti nak buat stock senang sebab peti ais kat rumah dah tak muat nak isi.

Hati sedang berkira-kira mahu bersalin di mana. Di privatekah atau di GH. Ikutkan memang mahu doktor perempuan yang sambut baby ni nanti. Biarlah yang handle aku masa nak bersalin nanti semuanya perempuan. Dekat hospital private jelah kan yang boleh pilih-pilih doktor. Kalau dekat GH, mana doktor yang bertugas tuelah yang akan sambut baby ni.

Kalau bersalin normal, insyallah affordable lagi nak bayar. Cuma takut kalau kena c-zer, mau over budget dibuatnya T___T

Harap-harap dipermudahkan ALLAH nanti.

Lilcaliph dah tendang-tendang. Lapar agaknya. Lunch dulu!

No comments: