Monday, October 31, 2011

Hi U.

Ah. Lama sungguh blog ni terbengkalai. Maaflah blog, I dah berpaling tadah dengan u. I dah jumpa tempat yang lagi best untuk I bercerita.Dekat mana? Adalah..memang sengaja I tak nak bagitau U. Tapi U jangan risau, I takkan jadi kacang lupakan kulit. I takkan buat u macam habis madu, sepang dibuang bersepah-sepah.

Ni cerita I untuk U:

Esok dah masuk bulan November. Tadi tengok ticker bila nak bersalin, tinggal lagi 79 hari. Cuak pulak rasa. Lagi cuak dari rasa countdown nak kawen dulu. ahem

Dua minggu lepas I kena minum air gula & injection untuk kacing gigi. Malam sebelum tu dah kena puasa. Start dari 12pm sampailah 8 pagi keesokan harinya. Kena ambil darah lepas tu minum air gula. Sebelum ni dengar ramai yang kata air gula tu tak sedap. Boleh buat muntah + azabbbb jek masa nak minum. Tapi I dengan jayanya menikmati air gula tu sampai sendawa. haha. Naseb slow jek I sendawa kalau tak buat malu jek dekat misi tu. Dah settle dekat situ, pergi jumpa misi untuk dengar denyutan lilcaliph . Lilcaliph berbgerak aktif. Tak sabar mama nak tengok wajah kamu. Ikut muka mama ke muka abah? Harap-harap hidung kamu nanti macam hidung abah sebab hidung abah mancung, hidung mama kemek. hehe

Lepas tu jumpa doktor & kena injection kacing gigi. Saketttttttttttttttttttttt yang amat! Tak tau lah sama ada injection ni memang menyakitkan atau misi tu dok buat secara kasar. Ingatkan dah boleh makan, tapi nan ado. Kena tunggu lagi 2 jam untuk ambil darah kali kedua. Maka gigihlah tahan lapar selama dua jam lagi. Balik rumah dulu sementara nak tunggu round ke dua amik darah. Memang masa ni pergi sorang-sorang jek sebab hubby ada kerja yang dia kena settlekan. Cukup dua jam, drive semula pergi klinik amik darah lagi. Memang rasa tak sedap badan masa tu, terus mohon cuti. huhu

Bulan depan misi kata kena inject lagi. Nehiiiiiiiiiiiiii!

Perut dah I lapar. Bye

No comments: