Friday, October 14, 2011

Letih!

Letih!

Hari ni aku cuti sebab nak settlekan JP Visa bibik baru ni. Since dah ada pengalaman bab-bab JP Visa ni, alhamdulillah semua dokumen tak ada masalah dan ambil masa sekejap jek untuk tunggu surat penerimaan. Settle hal dekat imigresen, terus hantar dia balik rumah. Lepas tu nak selesaikan lagi dua perkara pulak: pergi FOMEMA & bawak kereta abah pergi Proton Edar.

Sampai dekat FOMEMA dalah pukul 12.15 tengah hari. Kali ni pon bernaseb baek sebab tak ramai sangat orang. Dekat pukul 1 dah settle. Now bibik dah boleh buat medical check up.

Nak di jadikan cerita di tengah panas terik mentari hari ni, kereta abah tak boleh start masa nak balik dari Fomema...ughhhhhhhhhhhhh! Bawak kereta abah sebab kereta abah nak kena bawak pergi Proton Edar kannn. Satu-satunya cara nak hidupkan balik enjin bila enjin tiba-tiba mati adalah dengan TOLAK. Tolak ok T O L A K!

Boleh bayangkan tak pukul 1 tgh hari-kereta banyak-panas terik dan tiba-tiba kereta mati. Hubby yang comel berusaha sedaya upaya tolak tapi tak berjaya. Aku masa tu memang tak tau nak buat apa dah. Peluh menyimbah-nyimbah di tambah perut yang dah lapar. Memamg cranky habes masa tu. Nak nanges pon ada. [Ke dah nanges?haha]. Luckily hubby pergi jumpa pak guard sekolah depan mintak tolong dia tolakkan kereta tue. BERJAYA! YES! Tapi lepas tu hubby tak bagi pasang air cond sebab takut enjin mati lagi. Ya ALLAH. Azabnya rasa. Panas dekat dunia dah tak tahan, panas dekat akhirat entah macammanalah nanti. T______T

Next destination adalah Proton Edar. Tapi sebab dah nak masuk zuhur, so aku suruh hubby hantar aku dekat Jusco while dia pergi sembahyang Jumaat dekat Masjid Al Azim. Laju-laju carik makanan sebab kelaparaaaannnnnnn. Makan light jek dulu sebab nak lunch dengan hubby. Dah makan then jalan-jalan sementara tunggu hubby habes semayang. Pastu lunch. Pastu terusssss bergegas pergi Proton. Again, tak boleh pasang aircond. urghhhhhhhhhhhhhhh! Rasa terbakar kulit T______T

Sampai proton, pot-pet-pot-pet-testdrive-decide-settle. Next week or by the end of this month, dapatlah ayahndaku kereta baru. Aku rasa sebab tuelah kereta skang ni asek buat hal jek. 'Dia' tau dia nak kena jual.

Sampai rumah dekat pukul 6.00pm. Memang flat habes.

Hubby plak malam ni nak balik Ipoh.

Haih.

Another weekend without dearest hubby.

Sigh.

2 comments:

amiza said...

senah,maid yg ko amek ni khas utk jaga ur bb ke nanti??btw, korang still berjauhan ke?thought ur hubby dh dpt transfer kan??

aNoi said...

amiza,

yupss... ni utk jaga baby nanti & tolong my mum.. hubby aku dah duduk dekat..now aku duduk dengan parents..

so dia ni merangkap maid mak aku sekali.. hehe