Tuesday, November 29, 2011

Persediaan untuk menyambut Littlecaliph

Now dah masuk 33 weeks. Kaki dah mula membengkak. Tido semakin kurang lenanya. Kalau dah duduk lama-lama, nak bangun tu memang dengan susah payah. Rasanya mommy-to-be pon mengalami simptom yang sama kan? Especially bila dah masuk 3rd trimester ni.

So far rasanya dah cukup barang-barang untuk littlecaliph ni.

Baju lengan pendek - Checked
Baju lengan panjang - Checked
Baju lobang-lobang - Checked
Mittens - Cukuplah 2-3 pasang. Memang tak nak pakaikan dia mitten. hehe
Booties - Checked
Napkin - Checked
Towel - Checked
Blanket - Checked
Barut - Checked! (Barut turun-temurun!)
Set tilam - Checked
Toileterries - Checked

hasil pembelian secara pukal

lipat dulu cantik-cantik simpan dalam bakul


bersedia untuk dibasuh!

Setakat ni rasanya cukup dah tu. Kalau agak-agak tak cukup, nanti mama order dekat Ommi suruh belikan. Ok Ommi? hehe

Since dah berazam dan bertekad untuk bagi anak mama ni susu yang terbaik di dunia, maka mama & abah pon dah siap bersiap-sedia dengan segala gadgetnya:

Breastpump
Storage bottle
Bottle
Steriliser



Ha. Steriliser ni baruuuuuu sampai dekat opis. Alhamdulillah sangat-sangat sebab dapat beli dengan harga yang murah. Dapat free 3 botol susu lagi. Buat masa ni memang tak perlu beli lagi botol susu. (Tapi kalau sesiapa ada jual organickidz punya botol susu, sila maklumkan kepada saya. Terima kasih. ^^)

Chest freezer jek belum beli lagi. Ni pon kena tengok dulu. Kalau rasa peti ais kat rumah tu boleh support, tak payah dah nak beli. Tapi selalunya, peti ais tu penuhhhhhhhhhhh jek. hehe

Littlecaliph jangan keluar dulu tau. Tunggu Januari 2012 baru keluar ye sayang.

We loveeeeeeee you! <3

2 comments:

nurul ayin said...

kat mana beli steriliser tu?? share pls..:)

aNoi said...

beli dekat

http://www.littlekids.com.my/

masa tu ada additional offer 10% + FREE 3 botol susu avent tue.

join FB dia for more discounts. hope it helps ya :)