Thursday, December 15, 2011

36 minggu.

Semalam pergi checkup 36 minggu dekat klinik gomen. Rutin biasa, sampai dekat klinik letak kad merah. Tunggulah sampai nama kena panggil.

Dah panggil, kena timbang berat badan dulu. Yes!!!!!! Berat badan turun. Errrr... turun sebanyak 400gram. Nampak sikit tapi memberi makna yang besar woooooooo.

Pastu adalah lagi prosedur-prosedur dia. Last sekali jumpa dokter.

Masa doktor check, aku tunjuk lah scan yang hospital pantai buat. Aku tanya lah rasanya bila baby akan kuar.

Doc dengan muka yakin jawap: "Dua-tiga minggu lagi ni awak bersalin lah"

Ek?

EDD aku 14.Januari.2012

Kalau 2 minggu dari minggu ni means minggu terakhir bulan 12.

No no no no. Kenot kenot.

Sebab dah target nak baby tahun 2012 gak.

Littlecaliph, keluar masa 2012 ye sayang ye....

Kalau 1.1.2012 takpe. Mama suka. hehe

Maka sekarang ni dalam fasa berjaga-jaga.

Baju baby dah lama ready. Tapi aku nya belum lagi...ngee. Satu apa pon tak packing lagi.

Braxton hicks sekali-sekala dah memunculkan diri. Still bearable lagilah. Kengkawan kata kalau real contraction errrrrrr terlalu sukar untuk digambarkan sakit tue macam mana.

Aku dah set mind yang contratcion tu tak sakit(eceh) dan masa deliver tak nak kena inject dengan epidural.

Mudah-mudahan di permudahkan ALLAH...

Littlecaliph alhamdulillah sihat. Sekali-sekala bila dia buat tendangan padu memang terasa senaknya.

Hari tu hubby dok cakap-cakap dekat littlecaliph. Entah apa yang dia cakap tetiba littlecaliph tendang.

Tak tau lah tu tendang tanda setuju ke tanda bantah.

Kehkehkeh.

Next week ada check up lagi. Nurse comel kata kalau dah kena start checkup tetiap minggu sampailah bersalin nanti.

Semoga semuanya baik-baik sahaja. :)

2 comments:

nazzfikri said...

contraction yg mmg dh dekat sgt2 baby nk kuar mmg sakit. experience aku time bukaan 3cm tu sakit sket2 jer cm period pain. biler dlm labour room after ketuban dh pecah mmg sakit. siap aku ckp ngn laki aku mntk nk c-sect cepat sket ilang sakit hahaha. bler igt blk raser cm klakar lak. tp mmg after bb dh kuar lega. nway gud luck beb

aNoi said...

wahh ye ke?

sakit period pain aku leh tahan lagi... berdebar-debar plak rasanya!

btw, thank youuuu! <3